naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

chilli


Domácí výroba oreganového oleje

Sběr oregana

Oregano se sklízí většinou dvakrát do roka, a to v plném květu. Suší se v polostínu ve svazečcích. Jako koření do jídel se využívá oregano sušené i čerstvé. V Mexiku se stalo součástí chilli koření. Dříve se také využívalo v domácnostech jako náhražka pravého čaje.

Zdroj: Domácí výroba oreganového oleje
Zveřejněno dne: 18.5.2015

Diskuze: Re: Re: Re: leky na tlak a chili koreni

Klidně to jednou vyzkoušejte a pak si každou hodinu měřte krevní tlak. Výsledky měření tlaku a pocity z užití chilli sem pak dopodrobna napište. Uvidíme co to udělá s vaším tlakem.

Zdroj: diskuze Leky na tlak a kurkuma
Odesláno dne: 27.4.2017 uživatelem Kámoško
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


Vyrobte si tymiánový olej, tymiánový krém nebo koupel

Tymiánový olej

Rostlinné silice jsou v oleji dobře rozpustné, proto si snadno připravíme olej i doma. Základem jsou za studena lisované oleje, tedy olivový, slunečnicový, konopný, ale také je výborný i mandlový nebo sezamový. Připravíme si ho tak, že do litru oleje přidáme velkou hrst sušených bylin, nádobu uzavřeme a umístíme na místo se slunečním svitem. Takto na slunci necháme 2-3 týdny. Poté olej scedíme a tymián prolisujeme přes jemné síto.

Pokud nám chybí suroviny nebo je doba sběru tymiánu už dávno pryč, můžeme si zakoupit rovnou kvalitní Tymiánový olej v BIO kvalitě (cca 290 Kč).

Bylinné oleje jsou vhodné pro masáže, v tomto případě raději ředěné, nebo jako přísada do koupele. Kromě tymiánu si můžeme takto připravit olej mátový, levandulový nebo rozmarýnový. Právě rozmarýnový olej je vynikající v kuchyni a lze ho vylepšit chilli papričkou. Jemně ostrá a chuť je skvělým doplňkem například salátů.

Zdroj: Vyrobte si tymiánový olej, tymiánový krém nebo koupel
Zveřejněno dne: 21.10.2014


Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Přírodní léčba vysokého tlaku

Co se týče přírodní léčby vysokého krevního tlaku, významnou roli hraje především kajenský pepř (neboli pálivé chilli papričky). Toto koření stabilizuje vysoký krevní tlak; upravuje krev takovým způsobem, že zastavuje krvácení, ale současně také zabraňuje vzniku sraženin; napomáhá čištění ucpaných arterií. Rovněž je o něm známo, že léčí nemocné srdce. Pokud při infarktu postižený vypije jednu lžičku chilli rozpuštěnou v horké vodě, zastaví tato tekutina jeho potíže už v průběhu jedné minuty. Na základě uvedených informací je tedy dobré denně užívat jednu čajovou lžičku kajenského pepře rozpuštěnou v horké vodě nebo rozmíchanou v džusu, ovšem bez cukru a chemických přísad. Jestliže je pro nemocného celá lžička chilli příliš silná, lze začít s menší dávkou a postupně ji zvyšovat.

Krevní tlak pomáhá stabilizovat také koenzym Q10. Ten zlepšuje stav arterií a podporuje kardiovaskulární systém.

Krevní tlak snižuje i sirup z bobulí hlohu, který chrání stěny arterií a zabraňuje zmíněné hypertenzi nebo angině pectoris.

Mezi další potravinové doplňky, jež podporují kardiovaskulární systém, patří rybí olej a kyselina listová (neboli kyselina foliová).

Velmi účinné je v tomto ohledu též lněné semínko, které snižuje vysoký krevní tlak a zabraňuje cirkulaci cholesterolu a transmastných kyselin. Denní dávka je 30 g drcených lněných semínek.

Vysoký krevní tlak snižuje také pravidelná konzumace kurkumy, která je obsažena v kari. Lidský organismus nejlépe přijímá látku kurkumin přímo z kořene kurkumy, potravinové doplňky mívají slabší účinky.

Nepostradatelný při snižování krevního tlaku je česnek, přičemž stačí jeden stroužek denně. Česnek obecně přispívá k udržení dobrého zdravotního stavu člověka a rovněž se využívá jako podpůrný prostředek při snižování cholesterolu. Užíváním potravinových česnekových doplňků, které se rozpouštějí až ve střevě, lze zabránit plynatosti, jež doprovází pravidelnou konzumaci česneku. Doplňky, které se rozpouštějí až ve střevě, zabraňují též vydechování česnekového odéru a zajišťují, že přípravek projde žaludkem neporušený a látka tak bude plně účinná.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak
Zveřejněno dne: 24.6.2015

Rady babiček na popraskané žilky na nose

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose
Zveřejněno dne: 24.6.2015


Kokosový olej v kuchyni

Recepty

Květáková polévka s batátou

Ingredience: 1 lžíce kari, 1 plechovka kokosového mléka, 1 cibule, 1 kus batáty, 1 kus chilli papričky, 2 lžíce kokosového oleje, 2 stroužky česneku, 4 paličky květáku, limetková šťáva, petrželka, zeleninový vývar.

Postup: Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme najemno. Květák a oloupanou větší batátu nakrájíme na malé kousky. Na kokosovém oleji osmahneme cibuli s česnekem. Následně přisypeme kari a chilli papričku a koření necháme lehce osmažit. Poté přidáme nakrájený květák a batátu a zalijeme kokosovým mlékem se zeleninovým vývarem nebo vodou. Zeleninu vaříme do změknutí. Potom vše důkladně rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec do polévky přilijeme limetkovou šťávu a polévka je hotová. Pro barvu můžeme přidat petrželku.

Hrudky s kešú ořechy

Ingredience: 20 g medu, 100 g kešú ořechů, 150 g strouhaného kokosu, 60─70 g banánu, 20 g kokosového oleje.

Ingredience na obalení: 100 g čokolády, kokosový olej.

Postup: Kešú ořechy přes noc namočíme. Banán oloupeme a připravíme si ostatní suroviny. Kokos, banán, kešú ořechy, kokosový olej a med vložíme do mixéru a rozmixujeme. Z hmoty tvoříme hrudky, které namáčíme v rozpuštěné čokoládě s trochou oleje. Hotové hrudky vložíme do ledničky a necháme je ztuhnout.

Drůbeží polévka

Ingredience: bylinky, 1/2 lžičky sardelové pasty, kokosový olej, 1/2 lžičky zázvoru, sůl, 1 kus kuřete, 4 bobkové listy, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 citronu, 4 kusy mladé cibulky, 2 kusy mrkve, 1/2 lžičky kurkumy.

Postup: Kuře uvaříme v osolené vodě, do které přidáme bobkový list rozdrcený na jemný prach. Měkké masíčko vyndáme, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi osmahneme plátky očištěné mrkve, cibulky a česnek. Přidáme koření, zamícháme a vše vložíme do polévky. Vaříme asi 30 minut a doléváme vodu. Nakonec do polévky vrátíme maso a případně ji dosolíme. Hotovou polévku podáváme s natvrdo uvařeným vejcem nakrájeným na nudličky. Polévku ozdobíme bylinkami.

Pangasius a krevety na zeleném kari

Ingredience: 2 lžíce kokosového oleje, 500 g pangasia, 1 lžíce solamylu, 1 balíček zeleného kari (thajská pasta), 1 plechovka kokosového krému, 1 balíček vyloupaných krevet.

Postup: Do pánve wok dáme olej, přidáme zelenou kari pastu a asi 2 minuty restujeme. Následně přidáme kokosový krém, dobře rozmícháme a poté do pánve vložíme na menší kousky pokrájené filety pangasia a vaříme. Po cca 5 minutách dáme do woku ještě krevety a vaříme přibližně další 3 minuty. Nakonec směs zahustíme solamylem smíchaným s trochou vody. Ideální přílohou k zelenému kari s pangasiem a krevetami je jasmínová rýže nebo kuskus, který může být se zeleninou.

Grilovaná vepřová panenka

Ingredience: 2 stroužky česneku, 15 g kokosového oleje, zázvor, 1 lžička mletého koriandru, 750 g vepřové panenky.

Postup: Kokosový olej rozpustíme a přidáme 5 lžic vlažné vody, česnek, zázvor a koriandr. Všechny přísady rozmixujeme na hladkou marinádu. Maso nakrájíme na malé kostky a necháme v marinádě naložené nejméně 2 hodiny. Potom kousky masa napíchneme na dřevěné špejle a grilujeme asi 5─6 minut. Podle potřeby otáčíme.

Zdroj: Kokosový olej v kuchyni
Zveřejněno dne: 24.6.2015


Oregano alias dobromysl obecná

Recepty z oregana

Lasagne

Ingredience: 1000 g brokolice, sůl, 60 g másla, 90 g hladké mouky, 750 ml zeleninového vývaru (může být z kostky), 250 g šlehačky, pepř, 150 g tvrdého sýra, 6 plátků lasagní, 4 plátky dušené šunky (1 plátek asi 150 g), svazek oregana.

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, omyjeme teplou vodou a rozkrájíme na menší kousky. Povaříme je asi 8 minut ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, prošleháme a krátce (asi 5 minut) povaříme. Potom přilijeme šlehačku a za stálého míchání ochutíme solí a pepřem. Bešamel mícháme, dokud nezhoustne. Lasagne uvaříme podle návodu a necháme okapat. Sýr nastrouháme nahrubo. Zapékací misku nahřejeme a na její dno nalijeme asi 3–4 lžíce omáčky. Rozložíme na ni 2 plátky lasagní, 2 plátky šunky, polovinu brokolice a posypeme 1/3 strouhaného sýra. Na sýr opět položíme lasagne, přelijeme je částí bešamelu, narovnáme na ně opět plátky šunky, brokolici, posypeme druhou třetinou sýra a na to položíme poslední vrstvu lasagní. Zalijeme zbývajícím bešamelem. Troubu zahřejeme na 200 °C. Zapékací misku překryjeme alobalem a lasagne zapékáme asi 35 minut. Potom odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut. Povrch bešamelu by měl zezlátnout. Nakonec posypeme zbylým sýrem a necháme jej na povrchu rozpustit. Lasagne podáváme teplé a zdobíme je lístky oregana.

Kuře v bylinné směsi

Ingredience: 1 kuře, 15 dkg slaniny, 2 větší cibule, 1 palička česneku, 1 rajský protlak, 10 polévkových lžic kečupu, větvička oregana, špetka chilli, sůl, pepř.

Postup: Omyté a naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20–30 minut. Mezitím si připravíme směs, tzn. pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme rajský protlak, kečup, sůl, pepř, oregano a chilli, popř. můžeme přilít cca 1–2 dcl vody. Směs přidáme do pekáče ke kuřeti, promícháme a pečeme asi hodinu nebo podle zvyklostí. Posledních 10–15 minut pečeme při zvýšené teplotě. Podáváme s chlebem.

Chléb Pita

Ingredience: 270−320 g mouky, 4 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g instantních suchých kvasnic, 5 lžic (75 g) olivového oleje, 160 ml teplé vody, oregano na posypání, 1 vejce pokojové teploty.

Postup: Pořádně rozmícháme vodu, cukr, kvasnice a 70 g mouky. Necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vlažné máslo a sůl a dobře promícháme. Přidáme 50 g mouky a pomocí vidličky trochu našlehané vejce. Znovu vše spojíme dohromady. Nakonec přidáme tolik mouky, aby vzniklo měkké těsto, z něhož vypracujeme elastické a hladké těsto. Přikryté těsto necháme na teplém místě vzejít do dvojitého objemu. Poté ho ,,zbouchneme" pěstí dolů a rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl spojíme v pevnou kouli, tu položíme na suchý plech a rozválíme ji (nebo pomocí prstů roztlačíme) na 20cm kruh. Necháme 15 minut odpočinout. Pečeme je v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 6–8 minut, dokud nejsou světle nahnědlé. Necháme je zchladnout a potom je vzduchotěsně zabalíme do spotřebování (rychle totiž schnou). Před podáváním pitu potřeme kvalitním olivovým olejem a posypeme sušeným oreganem.

Pomazánka z ančoviček

Ingredience: malá konzerva ančoviček (50 g), 2 utřené stroužky česneku, 30 g másla, 150 ml šlehačky (lehce ušlehané), 1 lžička oregana, 1 lžička nadrobno nakrájené pažitky nebo kadeřavé petrželky, špetka cukru nebo soli na dochucení, špetka pepře.

Postup: Okapané ančovičky rozmačkáme v míse vidličkou. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek a asi jednu minutu necháme opékat. Pak přidáme sardelky, špetku cukru, pepř (možno i sůl) a za neustálého míchání opékáme přibližně 5 minut. Poté přidáme ostatní koření a opékáme další 1 minutu. Odstavíme. Po vychladnutí vmícháme našlehanou šlehačku a dáme do chladničky vychladit. Podáváme na opečených toustech se zeleninovým salátem.

Zdroj: Oregano alias dobromysl obecná
Zveřejněno dne: 3.4.2015

diskuse k tomuto tématu

Re: Re: Re: leky na tlak a chili koreni

Klidně to jednou vyzkoušejte a pak si každou hodinu měřte krevní tlak. Výsledky měření tlaku a pocity...

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

Energy Vitamarin 90 kapslí

Energy Vitamarin 90 kapslí

Doplněk stravy - bioinformační přípravek s obsahem rybího oleje z mořské ryby Engraulis japonicus. Má příznivý vliv na srdečně-cévní systém a metabolismus tuků. Podporuje mozkové funkce. Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídící frekvence podkorových center mozku regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací...

Cena: 281 Kč
Koupit  koupit

VITALIS Levandulový olej 10 ml EXP 1/2017

VITALIS Levandulový olej 10 ml EXP 1/2017

Uklidňující a vyvážený je tento 100% čistý esenciální levandulový olej z francouzské Provence. Levandulový esenciální olej patří mezi nejoblíbenější oleje pro jeho široké možnosti využití. Levandule je známá svou typickou vůní a je velmi uklidňující. Daří se jí v otevřených oblastech francouzské Provence. Pro výrobu jednoho litru oleje je zapotřebí až 80 – 150 kg levandule. Použití: Levandule je jedním...

Cena: 250 Kč
Koupit  koupit

VITALIS Citronový olej 10 ml EXP 8/2016

VITALIS Citronový olej 10 ml EXP 8/2016

Citronový olej pro aktivitu, povzbuzení, osvěžení a harmonii. Má široké možnosti využití a je velmi ceněn pro jeho příjemnou vůni. Citron je žluto-zelený plod rostoucí na stromech v teplejších oblastech - ve Středomoří a subtropických oblastech. Olej je lisovaný za studena, má ovocnou, svěží a čistou vůni. Na výrobu tohoto oleje se používají ty nejkvalitnější sicilské citrony.  Využití:  Pro své osvěžující...

Cena: 140 Kč
Koupit  koupit

Energy Peralgin 120 kapslí

Energy  Peralgin 120 kapslí

Doplněk stravy. Uplatňuje se u poruch imunity, infekčních chorob, onemocnění dýchacího a trávicího systému i v prevenci civilizačních onemocnění. Odstraňuje únavu, posiluje organismus. Použití Imunosanu snížená obranyschopnost organismu, poruchy imunity akutní i chronická zánětlivá onemocnění (viry, bakterie), opakované infekce choroby respiračního a trávicího systému záněty a další onemocnění střev,...

Cena: 509 Kč
Koupit  koupit

Energy Ruticelit 50 ml

Energy Ruticelit 50 ml

Ruticelit krém využijete na žíly, otoky nohou, působí zejména na pevnost a elasticitu cévních kapilár, pomáhá na aterosklerózu, snižuje srážlivost krve a působí na alergie, průběh infekčních chorob, vysoký krevní tlak atd. Použití Ruticelitu zlepšení pružnosti a pevnosti cév a cévních kapilár: křečové žíly, hemoroidy a povrchové popraskané žilky, ochrana cévního systému u diabetiků, prevence vzniku...

Cena: 330 Kč
Koupit  koupit

Energy Ruticelit Profi 250 ml

Energy  Ruticelit Profi 250 ml

Ruticelit má velmi kladný vliv na alergie, průběh infekčních chorob, vysoký krevní tlak, otoky, aterosklerózu, snižují srážlivost krve a působí zejména na pevnost a elasticitu cévních kapilár. Použití Ruticelitu zlepšení pružnosti a pevnosti cév a cévních kapilár: křečové žíly, hemoroidy a povrchové popraskané žilky, ochrana cévního systému u diabetiků, prevence vzniku krevních sraženin a urychlení...

Cena: 1103 Kč
Koupit  koupit

VITALIS BIO Tymiánový krém a alpská kleč 50 ml - tymiánový krém s alpskými bylinami

VITALIS BIO Tymiánový krém a alpská kleč 50 ml - tymiánový krém s alpskými bylinami

100% bylinný masážní krém. Esence z tymiánu, máty, eukalyptu a borovice, pomůže volně dýchat při nachlazeních, stimuluje pokožku a dodávají potřebnou energii. Ocenění Evropská pečeť nejvyšší kvality přírodní kosmetiky ICEA N°. Uvolněte své tělo, odpočiňte si v klidu a pohodě. Esence z tymiánu, máty, eukalyptu a borovice, pomůže volně dýchat, stimuluje pokožku a dodávají potřebnou energii. Tymián...

Cena: 390 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

arnika montana homeopatika | svrab u člověka fotogalerie | bobkový list jako lék | detralex příbalový leták | tantrické masáže penisu ukázka | lichen planus autoimunitní onemocnění | lichen

SiteMAP