naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

hovězí maso


Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku

Hlavní ingredience

Tradiční gulášová polévka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Má charakteristickou červenou barvu, kterou docílíme mletou paprikou. Polévka má výraznou chuť a měla by být dostatečně hustá.

Zdroj: Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 20.4.2015

Diskuze: Re: kolagen v potravinách

Hovězí maso není zrovna nejlepší! Možná, že hovězí kližka má velký obsah kolagenu, ale také má velký obsah transmastných kyselin, které způsobují infarkt nebo mrtvici. Tady je článek o tom, jak je hovězí maso jedovaté: zdravi.ceskyprehled.…

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách
Odesláno dne: 18.7.2012 uživatelem Marcela
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


Akné z nedostatku železa

Jak doplnit železo

Nejbohatším zdrojem železa je třtinová melasa, šťáva ze švestek, sušené meruňky, ořechy, semena dýní, pšeničné klíčky a otruby. Dále jej obsahují luštěniny, zelená listová zelenina, mořské řasy, datle, fíky, hovězí játra, korýši. Železo likviduje vitamin E v těle, proto je důležité, aby mezi jejich užíváním byl alespoň desetihodinový interval. Všechny chemické potravinové doplňky obsahující železo udržujte mimo dosah dětí. Již pět tablet s obsahem velké dávky železa či několik hltů kapek může malé dítě i zabít!

Denní dávka železa:

  • nemluvňata – 6 mg,
  • děti 1–3 roky – 7 mg,
  • děti 4–6 let – 8 mg,
  • děti 7–9 let – 10 mg,
  • děti 10–12 let – 12 mg,
  • od 13 let do stáří – 15 mg.

Zdroj: Akné z nedostatku železa
Zveřejněno dne: 25.7.2015

Diskuze: kolagen v potravinách

Já, jako zdroj kolagenu ráda používám vařené hovězí maso, konkrétně kližku. Hovězí kližka totiž obsahuje nejvíce kolagenu ve svalových přepážkách. Vařením kolagen řídne a pokrývá tak celé maso a díky svým choťovým vlastnostem jej činí také velmi chutným. Zároveň je kolagen obsažen pak i ve vývaru. Takže, kdo chce přírodní kolagen a hodnotné bílkoviny s minimem tuků, ten volí hovězí kližku - pečenou nebo vařenou.

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách
Odesláno dne: 3.3.2011 uživatelem Milada
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!

Potraviny bohaté na selen, selen v potravinách

Mezi nejbohatší zdroje selenu patří para ořechy, dary moře, drůbež a maso a zejména vnitřnosti (ledviny, játra, slezina a slinivka). Celá zrna, ovesné vločky a hnědá rýže mohou také obsahovat významné množství selenu – závisí to na obsahu selenu v půdě, v niž byly pěstovány.

Zdroj: Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!
Zveřejněno dne: 31.1.2012

Diskuze: Re: kolagen forte s kyselinou hyaluronovou diskuse

Čau Yvonko, během kojení není vhodné brát žádné doplňky stravy, ale naopak obohatit samotnou stravu o přirozené zdroje. Pokud chceš zvýšit příjem kolagenu a kyseliny hyaluronové, tak doporučuji více konzumovat hovězí maso - kližku, pak dále želatinu ve formě například ruského vajíčka, vaječné bílky například jako potravinu Smacker a pak také syrovátku a acydofilní mléko. Tím přesně podpoříš přísun důležitých aminokyselin, ze kterých si tvoje tělo vyrobí kolagen i kyselinu hyaluronovou. Je to jednoduché, účinné a přirozené.
Přeji hodně štěstí s novým miminkem.

Zdroj: diskuze Kolagen forte s kyselinou hyaluronovou diskuse
Odesláno dne: 5.10.2011 uživatelem Alena
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku

Recepty na nejlepší gulášové polévky

Poctivá gulášová polévka rychle zasytí a zahřeje. Zapomeňte na instantní náhražky, vychutnejte si pravou chuť domácí gulášové polévky. Charakteristickou chuť jí dodává vynikající dušené hovězí maso a paprika společně s brambory.

Gulášová polévka podle Pohlreicha

Ingredience: 350–400 g řádně odleželé hovězí kližky, 2 lžíce sádla, 2 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce středně pálivé mleté papriky, 1 středně velká cibule, 1 dl suchého nebo mírně nasládlého bílého vína, 2 středně velké brambory, sůl.

Postup: Maso nakrájejte na drobnější kostky. Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a uvařte v 1 ½ litru vody. V kastrolu osmahněte na sádle najemno pokrájenou cibulku se sladkou a pálivou paprikou. Vsypte a opečte kostky masa, pak přilijte víno a nechte je pomalu vydusit. Poté vlijte asi čtvrtinu vody z brambor, osolte a pomalu duste za občasného podlití vodou z brambor asi 1 hodinu. Pak přilijte zbytek vody z brambor, přidejte propasírované brambory a ještě asi deset minut nechte pobublávat.

Gulášová polévka z mletého masa

Ingredience: 300 g mletého masa, 30 g sladké papriky, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička majoránky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 300 g brambor, 1 dl oleje, 2 špetky kmínu, 3 špetky pepře, 2 cibule.

Postup: Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso, sůl, česnek, pepř a papriku. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou směs přidáme do uvařených brambor. Vodu z brambor nesléváme. Zahustíme moukou a vodou. Na závěr dochutíme majoránkou.

Gulášová polévka s párkem

Ingredience: sádlo, 1 cibule, 6 nožiček párků, polohrubá mouka, gulášové koření asi půl pytlíku, 6 brambor, masox, sůl, majoránka, 2 litry vody.

Postup: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky, zaprášíme moukou. Směs dáme z plotny, přidáme gulášové koření, vodu a dáme zpět na plotnu. Přidáme brambory, masox, povaříme, dokud brambory nezměknou. Přidáme majoránku, osolíme, podáváme.

Gulášová polévka bez masa

Ingredience: 100 neanglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 ks paprikové klobásy, 2 lžičky soli, 2 lžičky sušené majoránky, 4 ks brambor, 1 lžíce hladké mouky, 2 ks cibule, 4 ks rajčat, 3 stroužky česneku, 1 ks nakládané feferonky, 1 hrst petrželky, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, ½ lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžíce másla, ½ lžičky kmínu.

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kousky, paprikovou klobásu na ¼kolečka. V hrnci zahřejeme olej s máslem (můžeme nahradit sádlem, do této polévky je to výborné), přidáme cibuli a krátce orestujeme, dále přidáme nakrájenou slaninu a klobásky, po chvilce také česnek, a společně důkladně orestujeme. Přidáme mletou červenou papriku, pálivou papriku, gulášové koření a vše promícháme. Přidáme hladkou mouku, promícháme a krátce orestujeme. Zalijeme trochou horké vody a necháme chvilku provařit. Mouky dáváme méně, protože na zahuštění použijeme ještě nastrouhaný brambor. Mezitím si v malém kastrůlku spaříme rajčata, ze kterých potom odstraníme slupku, dužinu pokrájíme na kousky a přidáme do základu polévky. Přidáme také nadrobno nakrájenou feferonku a dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a kmínem, celé promícháme a zalijeme 1,5 l vody. Jeden brambor nastrouháme najemno, zbylé nakrájíme na kostičky a vše přidáme do polévky. Polévku vaříme podle brambor cca 15–20 minut, přidáme majoránku, případně sušenou petrželku (pokud nemáme čerstvou) a ještě krátce provaříme. Tuto gulášovou polévku zdobíme na talíři čerstvou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Gulášová polévka z hovězího masa

Ingredience: 400–500 g hovězího předního masa (kližka, krk), 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, olej, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, kmín, sůl, mletý pepř, 4 středně velké brambory, majoránka, 3–4 stroužky česneku, zelená petrželka.

Postup: Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a prudce orestujeme na rozpáleném oleji. Až se maso zatáhne, přidáme pokrájenou cibuli a chvíli společně smažíme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, opaprikujeme. Zaprášíme moukou, dobře promícháme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (cca 1,5 l). Promícháme a vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory, majoránku, a dovaříme do změknutí brambor. Podle potřeby dosolíme, opepříme a dochutíme rozmačkaným česnekem. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku. Podáváme s pečivem.

Gulášová polévka s klobásou

Ingredience: 2 klobásy, 5 brambor, 1 cibule, 1 masox, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 lžička majoránky, ½ lžičky kmínu, sůl.

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci orestujeme na oleji cibuli, oloupanou a nakrájenou najemno, dorůžova. Přidáme červenou papriku, promícháme s cibulí a ihned zalijeme teplou vodou. Dále přidáme nakrájené brambory, kostku vývaru a dochutíme kořením a solí. Za občasného míchání vaříme cca 25 minut (až brambory změknou). Nakonec přihodíme na kolečka pokrájené klobásy a zahustíme moukou rozmíchanou cca ve 2 dcl studené vody. Vše promícháme a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, popřípadě dosolíme a dochutíme pepřem.

Rychlovka

Ingredience: 1 instantní gulášová polévka, ½ l vody, 3 stroužky česneku, olej.

Postup: Na oleji orestujte nadrobno pokrájenou cibulku, přidejte instantní polévku, 10 minut provařte, přidejte rozmačkaný česnek a podávejte.

Zdroj: Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 20.4.2015

Diskuze: Re: pangamin

Adriano, kup si B-komplex forte a k tomu si užívej vařená vejce, dobré libové maso. Dále pak chutné pečivo a nízkotučné sýry. Občas taky něco téžkého zvedni, třeba svoje tělo z dřepu do výskoku a uvidíš, že se ti tělo začne vyplňovat masem a ty pak přibereš.

Zdroj: diskuze Pangamin
Odesláno dne: 13.1.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


Keratin na vlasy

Keratin a potraviny

Strava patří k důležitým faktorům, jež ovlivňují vzhled a zdraví kůže, vlasů a nehtů. Keratinocyty (pokožkové buňky vytvářející keratin) jsou totiž metabolicky velmi aktivní, proto citlivě reagují na nedostatek vitamínů, minerálů, aminokyselin obsahujících síru...

Například vyloučení bílkovin z jídelníčku způsobuje nejen zpomalení růstu vlasů, ale také produkci menšího počtu a méně kvalitních vlasů. Vlasy se též zdají málo zabarvené a mohou začít předčasně šedivět. Potraviny bohaté na bílkoviny (libové maso, mléko, vejce, mořské ryby, luštěniny...) hrají tudíž důležitou roli při prevenci proti ztrátě keratinu ve vlasech.

Vliv na množství keratinu ve vlasech (a tedy na kvalitu a množství vlasů) mají mimo jiné i:

  • vitamíny skupiny B (pivovarské kvasnice, celozrnné obiloviny, luštěniny, maso...);
  • vitamín A (rybí tuk, játra, mrkev, špenát, kapusta, meruňky, máslo...);
  • železo (třtinová melasa, šťáva ze švestek, sušené meruňky, ořechy, semena dýní, pšeničné klíčky, luštěniny, zelená listová zelenina...);
  • křemík (přeslička rolní, ovesné vločky, jáhly, rýže...);
  • selen (mléko, čaj, mořské ryby, ořechy, vnitřnosti...);
  • zinek (potraviny bohaté na bílkoviny, viz výše);
  • fosfor (strava živočišného původu, to jest maso, vaječné žloutky, ryby, mléčné výrobky..., ale i rostlinného, to jest mouka, luštěniny, ořechy...).

Zdroj: Keratin na vlasy
Zveřejněno dne: 1.11.2015

Diskuze: Nádor na ledvině

Dorý den otče Pleskač v roce 2012 mi odbrali ledvinu kvůli nádoru,
V červenci mi vyoperovali nádor na druhé ledvině byl veliký 3,5 cm
nebyl agresivní.Prosím touto cestou o radu jak se léčit aby mi
nádory se nádory netvořily.Ráno si natrhám nať cerelu,petržele
mrkev a červenou řepu naleju as 1dcl vody rozmixuji a vypiju.
Jídlo strašně málo solím,uzeniny nejím a maso jím vařené.Ještě jsem s nízkotučným jogurtem asi 2velké lžíce smíchal s pomletou čajovou lžičkou lněného semena.Nevím,jestli když jím maso v malýh porcí jestli to semeno můžu jíst.
Prosím Vás tímto o radu.

Pán Bůh zaplať za radu M.Turek

Zdroj: diskuze Nádor na ledvině
Odesláno dne: 19.8.2015 uživatelem Turek Miloslav
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku

Historie gulášové polévky

Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění. Gulášová polévka je tradiční druh uherské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typická je její červená barva, výrazná chuť a vysoká hustota. Připravuje se buď i se všemi ingrediencemi, anebo se dá zakoupit v podobě předpřipraveného instantního obsahu, který se nasype do vroucí vody.

Zdroj: Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 20.4.2015

Diskuze: Re: plísně

Z hľadiska tradičnej čínskej medicíny za plesne na nohách môžu kvasinkové infekcie, huby a pliesne v črevách živiace sa cukrom. Takéto mykózy na nechtoch nohy sú len vonkajším prejavom zaneseného organizmu, preto treba spraviť detox- aspoň 2 týždňovú ryžovú kúru. Ak to nezvládnete, tak aspoň na mesiac úplne vysaďte sladké potraviny a obmedziť mliečne, mäso a soľ. Garantujem úplne zmiznutie plesní.

Zdroj: diskuze Plísně
Odesláno dne: 13.4.2011 uživatelem Domca
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

Vápník v potravinách

Tabulka potravin podle obsahu vápníku.

Doporučená denní dávka vápníku pro dospělého člověka je 1 200 mg.

Abecední seznam potravin, které obsahují přírodní vápník.

Potravina 100g Ca (mg)
Ananas 16 
Angrešt 29 
Artyčok 53 
Avokádo 10 
Banán
Banán sušený 32 
Borůvky 10 
Bramborová mouka 20 
Bramborové lupínky 37 
Brambory syrové
Brokolice 105 
Broskve
Brusinky 14 
Burské ořechy nepražené 60 
Burské ořechy solené pražené 52 
Celer 68 
Cibule 31 
Citron 11 
Coca cola
Cuketa 30 
Cukrová kukuřice
Čekanka 26 
Čočka 59 
Černý kořen 53 
Červená řepa 29 
Červené zelí 35 
Česnek 38 
Čínské zelí 40 
Čokoláda bílá 187 
Čokoláda hořká 38 
Čokoláda mléčná 103 
Čokoládové bonbony plněné 92 
Datle 38 
Datle sušené 63 
Droždí 25 
Dýně 20 
Džem - průměrné hodnoty 10 
Džus grapefruitový 100% 14 
Džus hroznový 100% 19 
Džus jablečný 100%
Džus pomerančový 100% 10 
Džus rajčatový 100% 10 
Endivie (štěrbák) 54 
Fazolky zelené 57 
Fenykl 109 
Fíky čerstvé 54 
Fíky sušené 193 
Grapefruit 18 
Hlávkový salát 20 
Hořčice plnotučná 130 
Houby sušené 70 
Houby syrové
Housky,veky 21 
Hrách 57 
Hrášek zelený 24 
Hroznové víno 18 
Hrušky 10 
Husa 10 
Chléb pšenično-žitný 20 
Chřest 26 
Jablko nelupané
Jablko sušené 30 
Jahody 26 
Játra - průměr 12 
Jogurt bílý 180 
Kachna 14 
Kakao - prášek 136 
Kapr 10 
Kapusta 115 
Karamely míchané 95 
Kaštany jedlé 46 
Kedlubna 68 
Kefír 120 
Kiwi oloupané 38 
Klobásy vinné 16 
Knäcke Brot 64 
Kokos strouhaný 23 
Krupice pšeničná 23 
Kukuřice pražená přírodní 10 
Kukuřičné lupínky 68 
Kuře 12 
Květák 205 
Ledvinky 10 
Lilek 13 
Mák 1400 
Maliny 40 
Mandarinky 12 
Mandle - jádra 240 
Mango 12 
Potravina 100g

Ca

(mg)

Máslo 15 
Máslo z burských ořechů 37 
Maso hovězí
Maso telecí - kýta 10 
Maso vepřové - bůček
Maso vepřové libové 24 
Med včelí
Meloun cukrový
Meloun vodní 11 
Meruňky 16 
Meruňky sušené 82 
Mléko polotučné - 2 % tuku 112 
Mouka pšeničná hladká 25 
Mouka pšeničná hrubá 23 
Mrkev 39 
Nektarinky
Okurky kyselé 14 
Okurky salátové 10 
Olivy 61 
Oplatky s náplní 13 
Ořechy kešu - jádra 35 
Ořechy lískové - jádra 140 
Ořechy Macadamia 47 
Ořechy míchané - jádra 78 
Ořechy para - jádra 170 
Ořechy pekanové 61 
Ořechy piniové 11 
Ořechy pistáciové neloupané 61 
Ořechy vlašské - jádra 94 
Ostružiny 44 
Ovesné vločky 56 
Papriky zelené
Párky 42 
Paštika 14 
Petržel 89 
Piškoty dětské 36 
Pomeranče 42 
Pór 80 
Rajčata 13 
Rajčatový protlak 51 
Rozinky 80 
Rybí filé 25 
Rybíz černý 46 
Rybíz červený 29 
Ryngle 13 
Rýže 24 
Ředkvičky 37 
Řepa červená 27 
Salám šunkový 12 
Salám uherský 31 
Salám Vysočina 16 
Salám hlávkový 22 
Sardinky v oleji 354 
Semena sezamu 670 
Semena slunečnice 110 
Smetana 12 % tuku 106 
Strouhanka 26 
Sýr Eidam 30% tuku v sušině 690 
Sýr Ementál 887 
Sýr Hermelín, Enciál 157 
Sýr Lučina 285 
Sýr Niva 634 
Sýr tavený 420 
Sýr tavený smetanový 585 
Sýr žervé 322 
Šlehačka 33 % tuku 80 
Špenát 81 
Šunka 10 
Švestky 14 
Švestky sušené 71 
Těstoviny 25 
Tlačenka světlá 77 
Tresčí játra 36 
Třešně 17 
Turecký med 23 
Tvaroh měkký netučný 101 
Tvaroh měkký tučný 366 
Tvaroh na strouhání 152 
Tyčinka Mars Bar 160 
Tyčinka Twix 110 
Vánočka 19 
Vejce (100g = 2 ks) 60 
Vejce - bílek (1ks = 30g) 20 
Vejce - žloutek (1ks = 20g) 140 
Višně
Zelenina do polévky 63 
Zelí bíle 46 
Zmrzlina mléčná 57 
Zmrzlina ovocná

Zdroj: Vápník v potravinách
Zveřejněno dne: 11.1.2012

Diskuze: Re: Re: jiná seboroická dermatitida

Díky za radu, Aloe užívám, dále pak Biopron 9, ostatní si koupím. Je pravda, že tento stav nastal po dietě uhlovodanové. jedla jsem jen mléčné výrobky,maso a zeleniu. Po 3 týdnech se objevilo zarudnutí obličeje a pak ve vlasech.Obličej jsem zvládla mastí Betrafen, celkem v pohodě ale hlava zůstala.Díky moc Iva

Zdroj: diskuze Jiná seboroická dermatitida
Odesláno dne: 5.11.2011 uživatelem Iva
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Jak se projíst do štíhlosti podle Mačingové

Zhubněte jednou provždy 2

Najdete zde i mnoho receptů pro ty, kdo nekonzumují maso. Rovněž nechybí ukázka netradičního vánočního menu a zajímavý příběh Simonky, žačky Antónie Mačingové. Simonka je jedna z vás. Uvidíte proměnu jejího fyzického těla a také to, jak se změnila v kreativní mladou ženu tím, že se zbavila zděděných i získaných návyků. Pochopila, že jedinou překážkou, která nám brání být spokojenými a šťastnými lidmi, jsme my sami. Jo-jo efekt se neprojeví, pokud se nevrátíte k původním stravovacím a myšlenkovým návykům.

Zdroj: Jak se projíst do štíhlosti podle Mačingové
Zveřejněno dne: 22.4.2016

Diskuze: potraviny s obsahem železa

Doporučená denní dávka železa je 20 mg. Minimální denní přívod železa nezbytný pro červenou krvetvorbu je 10 - 15 mg. Hlavní potraviny s obsahem železa jsou maso, především vnitřnosti jako játra, srdce a slezina. Dalším zdrojem železa jsou luštěniny, listová zelenina a některé ovoce jako například jahody. Obecně se dá říci, že potraviny s obsahem železa jsou všechny červeně zbarvené potraviny, protože právě oxidy železa je zbarvují do červena.

Zdroj: diskuze Potraviny s obsahem železa
Odesláno dne: 7.11.2011 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 0

Které potraviny obsahují zinek?

V čem najdeme zinek?

Nyní se podrobně podíváme na to, které potraviny obsahují zinek, jsou to zejména játra, tmavé maso, mléko, vaječné žloutky a mořští živočichové – především ústřice. Rostlinné potraviny, které nejvíce obsahují zinek jsou celozrnné cereálie, fazole, ořechy a dýňová semena. Vzhledem k tomu, že množství přijímaného zinku, obsaženého v živočišné potravě značně převyšuje objem zinku, který může být získán z rostlinné potravy, je důležité, aby přísní vegetariáni dbali o dodatečný dostatečný příjem zinku především v případě těhotných žen, kde je doporučovaná dávka zinku na vysoké úrovni kolem 25mg Zn za den, což lze dosáhnout zařazením vhodného potravinového doplňku s obsahem zinku. Nejlepší doba pro příjem zinku je večer, před spaním. Osvědčený přípravek, který spolu se zinkem obsahuje ještě hořčík a vitamín B6 se jmenuje ZMA a produkuje ho firma Aminostar. Tento přípravek výborně přes noc regeneruje naše tělo díky obsahu hořčíku a podpoří výborný hluboký a ulevující spánek.

Zdroj: Které potraviny obsahují zinek?
Zveřejněno dne: 6.11.2011

Diskuze: Unavená pleť a nezdravá barva pleti - co to způsobuje?

S největší pravděpodobností jde o nedostatek železa v organizmu. Průměrná spotřeba železa běžného člověka činí 0,5 mg denně, ovšem v době menstruace nebo jiného krvácení se spotřeba železa zvyšuje až na 100 mg denně. Nedostatek železa se projevuje bledostí a nezdravou barvou, slabostí, bolestí hlavy, zrychleným dechem, dále také lámavými nehty, špatnými vlasy a bolavými koutky úst. Železo lze doplňovat pomocí potravin obsahujících hodně železa jako je například melasa, telecí a hovězí játra, sušené meruňky, ořechy, rozinky, pšeničné klíčky a otruby. Dále lze železo do organizmu doplňovat i tabletami. Zde je však nutno myslet na to, že naše tělo z takových potravinových doplňků vztřebá jen přibližně 10% a je zapotřebí to podpořit 500mg vitamínu C a stopové mědi. Takovýto potravní mix doporučuji užívat po dobu 50 dní, pak 20 dní pauza a pak zase 50 dní užívání mixu.

Zdraví Cempírek!



Zdroj: diskuze Unavená pleť a nezdravá barva pleti - co to způsobuje?
Odesláno dne: 20.3.2011 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 0

Domácí okurková mast

Okurková mast recept

K výrobě domácí okurkové masti budeme potřebovat dva druhy tuku. První a nejobjemnější by mělo být vepřové sádlo (250 g) a tím druhým zase telecí lůj (120 g). Pak k tomu budeme potřebovat čerstvou, nejlépe ze své zahrádky utrženou, velkou okurku. Okurku je třeba dobře rozmělnit na kaši. Nejlépe se to dělá pomocí mlýnku na maso. Telecí lůj nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolku na mírné teplo roztéct. Až bude lůj rozteklý, tak přidáme vepřové sádlo a necháme ho také roztát. Celá tuková směs nesmí překročit teplotu 60*C! Pak do tohoto omastku přidáme namletou okurku a udržujeme vše v tekutém stavu po dobu jedné hodiny a občas promícháme. Zelená sedlina, která se vytvoří na povrchu, se po hodině sesbírá a odstraní. Pak se to celé nechá ztuhnout, při čemž se oddělí tuk a voda. Voda se slije a zbylý tuk je pak vysoce kvalitní domácí okurková mast. Důležité je uchovat tento tuk v dobře uzavřených sklenicích naplněných úplně po okraj, aby se zabránilo přístupu okolního vzduchu. Jinak se okurková mast rychle kazí.
 

Zdroj: Domácí okurková mast
Zveřejněno dne: 20.7.2012

Diskuze: Re: červené fleky a pnutí na bradě

Dobrý den
manžel měl také fleky na bradě.Pomohl DRCENÝ ostropestřec je to od jater.Ráno a večer jednu polévkovou lžíci a zapít vodou.Můžete pít i čaj.Mají ho málo kde.Rozdrtit ho doma je nemožné :-) půl toho vylítá ven.Fleky mažte oregano oil mají ve zdr.výživě.Nepít alkohol+perlivou vodu+zkuste nejíst maso.Přeji ať se brzo uzdravíte!

Zdroj: diskuze Červené fleky a pnutí na bradě
Odesláno dne: 1.3.2013 uživatelem Jitka
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

Jak se projíst do štíhlosti podle Mačingové

Nová kniha od Mačingové

Kniha se skládá z úvodu a deseti kapitol.

Úvod knihy se zabývá základními principy stravování podle Mačingové, vyvrací kritiky na základě přesvědčivých argumentů dle principů a filozofie stravování.

Příběh Simončiny přeměny: Zde autorka popisuje příběh Simony, její náhlou změnu. Jedná se o teenagerku, která neustále bojovala s chutí na sladké, měla nepravidelný jídelníček s hladověním a neustálé výčitky ohledně dietních chyb. K novému stravování se přidali i rodiče Simony. U nich byl přechod na stravování podle Antónie Mačingové postupný. Po absolvování první detoxikace se rodičům upravil cholesterol a váhové úbytky u otce byly 12 kg a u matky 7 kg. Nejde však o kilogramy, ale především o úbytky v centimetrech.

Něco pro vegetariány: Tato kapitola se věnuje konkrétním receptům, které jsou doplněny fotografiemi zhotovených pokrmů. Je zde 21 receptů s fotografiemi.

Sváteční menu: Jde o univerzální skladbu menu, které je vytvořeno jak pro „masožravce“, tak pro vegetariány. Jsou zde zajímavě skloubené jednotlivé chody a při pohledu na fotografie se vám začnou doslova sbíhat sliny. V této kapitole je 9 receptů s fotografiemi pokrmů.

Slané moučné recepty: Tuto kapitolu využijí zastánci pizzy a slaných moučníků. Je zde 12 receptů od pizzy, tortill, chleba, rohlíčků až po slané koláče. Úžasně vypadají šneky z listového těsta, které se výborně hodí na slavnostní příležitosti. Ani zde se nemusíte bát, že byste si nevybrali své oblíbené jídlo.

Těstoviny: Zde autorka využívá veškerých možností přípravy celozrnných těstovin od lasagní po klasické špagety. Je zde 5 receptů s různými ingrediencemi, které jsou velmi zajímavé.

Recepty bez masa: Tato pasáž potěší vegetariány. Najdou tady velmi lákavé špízy, zapečené rolky, brambory, květák, lívance, čočku, fazole a další. Tato část knihy se skládá z 12 receptů a nechybí zde ani klasické vegetariánské knedlo-zelo a... to je překvapení.

Recepty s masem: Skvělá kapitola pro milovníky masa. Je zde 12 receptů s jehněčím, hovězím, králičím, krůtím a kuřecím masem. Nechybí ani recept na domácí paštiku a velmi zajímavý salát s tuňákem. Obzvlášť pikantně vypadají kuřecí kapsy a hovězí steak na kajenském pepři. Opravdu se vám při pohledu na fotografie začnou sbíhat sliny.

Ovoce: V této části jsou pouze 2 recepty, a to z toho důvodu, že autorka upřednostňuje konzumaci ovoce v dopoledních hodinách převážně v neupravené podobě. Tip na zajímavou pochoutku: nakrájejte si plátky jablka a pouze posypejte skořicí a zakápněte citronovou šťávou a medem.

Všechny recepty obsažené v této knize jsou doplněné informací, pro jakou krevní skupinu jsou vhodné, a jinými doporučeními autorky.

Zdroj: Jak se projíst do štíhlosti podle Mačingové
Zveřejněno dne: 22.4.2016

Bílkoviny pomáhají hubnout

Proteiny při hubnutí

Problém není v nedostatku bílkovin ve stravě zdravého člověka, ale skutečnost, že jsou bílkoviny často provázené tuky. U laiků bývá představa bílkovin totožná s masem, které obsahuje poměrně hodně tuku. Proto ho řada lidí se snahou o hubnutí úplně vynechává. Nedostatek bílkovin v jídelníčku však způsobuje větší hlad a chutě na sladké, které štíhlou linii nabourávají. Jestli tedy upřednostňujeme vegetariánské kuchyni již po hodině vám začne padat glykemická křivka dolů. Není třeba jíst denně maso, ale bílkoviny ano. Dokonce i svačina by měla obsahovat kousek bílkovin (jogurt, sýr, tvaroh) a jestli máte chuť na sladké, vyzkoušejte Smacker s meruňkami, předejdete tak velkému hladu navečer. Pokud tedy nechcete maso denně, vhodnou alternativu vám nabídne Smacker klasický plátek anebo s hlívou ústřičnou. Na našem trhu jsou od února letošního roku k dostání i nudle na bázi vaječných bílků, tzv. Smacker štíhlé nudle, které si díky nutričním hodnotám můžete dopřát i večer.

„Vhodný zdroj bílkovin, které nejsou provázané tuky, je vaječný bílek. Protein z vaječného bílku je prakticky čistý albumin a má vysokou kvalitu z hlediska aminokyselinového složení, neobsahuje tuk ani cholesterol. Díky tomu byla ideální surovinou pro vývoj potravin pro populaci potýkající se s nadváhou, vysokým cholesterolem či diabetem,“ říká pan Karel Kýhos z Výzkumného ústavu potravinářského v Praze a pokračuje,“Na tomto základu se nám podařilo vyvinout nejen plátky, které lze využít namísto masa, sladkého zákusku ale také proteinové nudle ve formě špaget, jenž spotřebiteli poskytují skvělou a dietní alternativu příloh. A právě přílohy jíme u nás rádi a ve velkém množství, což se pak odráží na naší váze“.

Nespornou výhodou konzumace bílkovin je, že zajišťují delší pocit sytosti a na jejich zpracování potřebuje organizmus mnohem více energie. Navíc se bílkoviny neproměňují v tuky a tělo je využívá především ke tvorbě nových buněk v obnově tkání a orgánů. Samotná vaječná bílkovina má současně velký význam při podpoře svalových tkání na úkor těch tukových. A to je přesně to, co potřebujeme. Neznamená to však, že začneme konzumovat pouze bílkovinnou stravu. Naše tělo potřebuje vyvážený jídelníček.

Autor: JK, zpracováno ve spolupráci s panem Karlem Kýhosem,

Výzkumný ústav potravinářský Praha

Zdroj: Bílkoviny pomáhají hubnout
Zveřejněno dne: 6.4.2011

Vystrč drápky, kotě

Nemoci nehtů

Bílé skvrny na nehtech

Jde o duté prostory mezi nehtovými destičkami, které vznikají při špatném či neodborném zacházení s manikúrou, při tlaku či úderu. Pokud se navíc dostaví šupinatění, s největší pravděpodobností se jedná o plísňové onemocnění, které je třeba léčit. Bílé tečky přetrvávající na nehtech několik týdnů mohou vznikat i v důsledku hromadění kyseliny močové v organismu. Tyto příznaky bývají později spojovány s otékáním či bolestmi kloubů. Je to stadium, kdy už je vhodné obrátit se na odborníka a zahájit dietní opatření a příslušnou léčbu. Výskyt bílých teček ve větším množství téměř na všech nehtech signalizuje nedostatek vitaminů a minerálů v těle. Tečky se mohou například dočasně objevit po oslabení organismu prodělanou horečkou či v důsledku hormonálních změn.

Řešení: Úprava jídelníčku a užívání doplňků stravy

V první řadě je třeba snížit hladinu kyseliny močové v krvi. Návod jak toho dosáhnout je zde: prostředky na přírodní snížení kyseliny močové v krvi. Pak je potřeba upravit jídelníček, neboť naše strava představuje plnohodnotný a přirozený zdroj výživných látek, který lze jen stěží nahradit. Pro pomoc můžeme sáhnout i po doplňcích stravy. Doporučuje se užívat vitaminy skupiny B (zejména vitamin B2), kyselinu listovou, zinek, vápník a hořčík. Vitaminy A a C je vhodné přijmout v přirozené stravě (rajčata, mrkev, červená paprika). Pokud potíže neodezní zhruba do měsíce, navštivte odborníka.

Třepení nehtů

Objevuje se po délce nebo po stranách nehtu v důsledku dlouhodobého strádání následkem diet či špatné životosprávy. Bývá spojováno se záděrkami kolem nehtů na nehtové kůžičce. Jediným řešením je doplnění látek do organismu přirozenou cestou anebo formou užívání doplňků stravy. Jsou-li nehty navíc matné a ztrácejí lesk, pak organismu chybí mastné kyseliny.

Řešení: Užívání doplňků stravy a vhodných kosmetických přípravků

Vynechejte potraviny, které obírají organismus o vitaminy a minerály (káva, alkohol, cukr, bílá mouka), a začněte jíst zdravě a použijte také domácí masky na ruce. Proti štěpení nehtů zaručeně pomáhá zinek, vápník, hořčík a křemík, dále pak vitaminy skupiny B. Vaše nehty též ocení příjem nenasycených mastných kyselin, jejichž zdrojem jsou především panenské, tedy za studena lisované, oleje (např. seznamový, olivový) nebo tučné druhy ryb (losos, makrela, tuňák). Kolagen obsažený v doplňku stravy dodává nehtům základní stavební materiál (bílkovinu), nehty jsou pak pružnější, lesklejší a pevnější. Speciální kosmetické prostředky ve formě olejů či krémů vytvářejí ochrannou vrstvu, posilují a regenerují. Nehtům prospívá též konzumace oříšků a semínek (především slunečnicových a dýňových), jakož i luštěnin a celozrnných obilovin.

Lámání nehtů

Lámání nehtů není totéž co jejich třepení. Nehet se ulomí, i když je zdravý, při určité délce anebo nárazem. Jinak je však dostatečně pevný na to, aby odolal. Pokud tomu tak není, je něco v nepořádku. Snadno lámající se drápky signalizují nadbytek některých látek v organismu. K tomuto jevu dochází např. v důsledku dlouhodobé konzumace stejných minerálních vod nebo nesprávné životosprávy.

Řešení: Vyvážená strava

Je nutné změnit doposud jednostranný jídelníček a omezit pití minerálních vod. Za tento stav nehtů mohou také multivitaminové preparáty anebo nadměrný příjem určitých doplňků stravy. Organismus je zkrátka zanesen a je nutné jej řádně pročistit. Detoxikací a krátkodobým užíváním látek, které zajistí odvádění přebytečné a nahromaděné látky v těle, lze tento problém snadno vyřešit.

Podélné rýhy na nehtech

Rýhy mohou mít několik příčin a jednou z nich je vysušování v důsledku používání saponátů nebo nesprávná péče o nehty. Příliš časté máčení rukou ve vodě rovněž škodí a oslabuje pokožku i nehty.

Řešení: Ochrana nehtů před agresivními saponáty

Dbejte na pečlivou ochranu nehtů. Používejte např. ochranné rukavice a rovněž výživné olejíčky a krémy. Ty však už jen problém pomáhají řešit, ale nepředcházejí mu.

Příčné prohloubeniny nebo výstupky

Stres je jednou z hlavních příčin, které ovlivňují kvalitu nehtů a způsobuje různé ďolíčky a výstupky. Dalším možným viníkem je nahromadění příliš velkého množství odpadních látek v organismu, čímž dochází k jeho oslabení.

Řešení: Detoxikace a regenerace organismu

Je třeba dbát na pravidelnou detoxikaci a regeneraci organismu. Sport a relaxace zbavují organismus stresových hormonů a pomáhají mu odpočívat. Detoxikace pak čistí tělo od jedů a odpadních látek, které jej zatěžují. Za jeden z nejúčinnějších detoxikačních prostředků je považována šťáva z aloe vera. Nejdříve je potřeba organismus pročistit (především střeva) a až poté dodávat potřebné vitaminy a minerály.

Bledé a namodralé nehty

Zdravá barva nehtů je jemně narůžovělá. Pokud nehty bělají, anebo jsou dokonce namodralé, jde o stav, kdy organismus trpí nedostatek kyslíku – nejčastěji v důsledku nedostatečného množství železa.

Řešení: Změna jídelníčku, doplnění železa

Nedostatek železa způsobuje nejen změnu barvy nehtů, ale také jejich křehkost a hrbolovitost. Jezte tedy potraviny s vysokým obsahem železa, kterými jsou například: listová zelenina, brokolice, špenát, luštěniny, libové maso (především hovězí), vejce, játra, pivovarské kvasnice, švestky. Vhodný je také kokos a mák, který je velmi bohatý též na vápník.

Celkově špatný stav nehtů, zrohovatění

Jde o projev některého z onemocnění (kožní či plísňová onemocnění, infekce, metabolické poruchy atd.). Plíseň signalizují nehty nažloutlé, matné, hnědavé a šupinaté. Častěji se objevuje na nohou. Olejové anebo „voskové“ skvrny na nehtech poukazují na lupénku a mají nažloutlé zbarvení. V tomto případě si postižený stěží vystačí sám a je nutné zvolit odbornou pomoc.

Řešení: Léčba

Čím dříve odborníka navštívíte, tím rychlejší a úspěšnější bude řešení problému. Samotná léčba probíhá pomocí aplikace lokálních přípravků volně prodejných v lékárnách nebo léků, které získáte na předpis. Pro prevenci lze použít esenciální oleje s antimykotickými účinky (Tea Tree oil, Cannaderm).

Zdroj: Vystrč drápky, kotě
Zveřejněno dne: 8.11.2009

diskuse k tomuto tématu

Re: kolagen v potravinách

Hovězí maso není zrovna nejlepší! Možná, že hovězí kližka má velký obsah kolagenu, ale také má velký...

více >>

kolagen v potravinách

Já, jako zdroj kolagenu ráda používám vařené hovězí maso, konkrétně kližku. Hovězí kližka totiž obsahuje...

více >>

Re: kolagen forte s kyselinou hyaluronovou diskuse

Čau Yvonko, během kojení není vhodné brát žádné doplňky stravy, ale naopak obohatit samotnou stravu o...

více >>

Re: pangamin

Adriano, kup si B-komplex forte a k tomu si užívej vařená vejce, dobré libové maso. Dále pak chutné pečivo...

více >>

Nádor na ledvině

Dorý den otče Pleskač v roce 2012 mi odbrali ledvinu kvůli nádoru, V červenci mi vyoperovali nádor na...

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

Weleda Podpůrný vápník I.

Weleda Podpůrný vápník I.

Speciální přírodní vápníková směs pro doplnění vápníku v organizmu vhodný i v těhotenství a v období kojení nebo v době zvýšených nároků příjmu vápníku (např. menopauza). Lidské tělo není tvořeno jen souborem různých látek, nýbrž stejně tak i působením energií. Životní procesy, které řídí a uspořádávají tělesné fungování, působí ve formě podpůrné, nebo naopak ochabující síly. Nastane-li druhý zmíněný...

Cena: 279 Kč
Koupit  koupit

Weleda Podpůrný vápník II.

Weleda Podpůrný vápník II.

Speciální vápníková směs pro zdravé kosti a zuby u dětí nebo k posílení organismu ženy a dítěte v období těhotenství. Vhodný i při zvýšené potřebě konzumace vápníku (např. u žen v menopauze). Lidské tělo není tvořeno jen souborem různých látek, nýbrž stejně tak i působením energií. Životní procesy, které řídí a uspořádávají tělesné fungování, působí ve formě podpůrné, nebo naopak ochabující síly. Nastane-li...

Cena: 299 Kč
Koupit  koupit

Dermaheal DeAkni - krém proti akné

Dermaheal DeAkni - krém proti akné

Komplexní přípravek na pleť s akné s antibakteriálním a protizánětlivým účinkem. Reguluje tvorbu kožního mazu, zmírňuje projevy akné a vyhlazuje již vzniklé jizvy po akné. Navíc dodává správnou hydrataci tam, kde je pokožka vysušená. Dermaheal DeAkni je přípravek, který obsahuje vyvážený komplex účinných látek proti vzniku akné a pro redukci akné. Přípravek krémového složení má protizánětlivé a antibakteriální...

Cena: 305 Kč
Koupit  koupit

Barnys NovoFerrin™ - unikátní forma železa

Barnys NovoFerrin™ - unikátní forma železa

Unikátní forma železa, po kterém vám nebude špatně. ZDROJ ŽELEZA, VITAMINU C a D. Forma liposomálního železa – LipoFer ® zajišťuje až 5x vyšší vstřebatelnost (in vivo test), než je u jiných forem železa. Další výhodou přípravku je, že nedráždí trávicí trakt a je bez železité pachuti. Další informace: přispívá k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání pro...

Cena: 179 Kč
Koupit  koupit

Medik8 BetaGel - proti akné

Medik8 BetaGel - proti akné

Vysoce účinný a komplexní přípravek ve formě koncentrovaného séra pro odstranění akné, který nejen redukuje projevy akné, ale také pokožku zklidňuje. Antibakteriální a protizánětlivý účinek. BetaGel je komplexní přípravek vhodný pro problematickou pleť s výskytem akné. Sérum BetaGel má antibakteriální a protizánětlivý účinek, reguluje tvorbu kožního mazu a zčervenání pokožky. Tím, že působí na redukci...

Cena: 860 Kč
Koupit  koupit

Dermaheal a.A Aqua Corrector proti akné

Dermaheal a.A Aqua Corrector proti akné

Akné korektor s obsahem vysoce účinných biomimetických peptidů a AHA kyselin na pupínky a černé tečky. Reguluje tvorbu kožního mazu, řeší akutní stavy akné a působí i jako prevence jeho vzniku. Tento hydratační gelový korektor obsahující vysoce účinné biomimetické peptidy a AHA a BHA kyseliny poskytuje intenzivní a efektivní redukci zánětlivých projevů kůže. Peptidy a přírodní rostlinné výtažky zklidňují...

Cena: 580 Kč
Koupit  koupit

Energy Protektin šampon

Energy Protektin šampon

Protektin je určen pro snadno se mastící a vypadávající vlasy, pro vlasy poškozené barvením nebo naopak odbarvováním, je vhodný pro zlepšení kvality vlasů, které jsou zatěžovány znečištěným životním prostředím a průmyslovými imisemi. Pokud nevíte, který z šamponů Energy si vybrat, doporučujeme vyzkoušet nejprve Artrin nebo Droserin. Tyto šampony jsou vhodné pro celou rodinu včetně malých dětí. Šampony...

Cena: 245 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

octový obklad | svrab u člověka fotogalerie | mačingová jídelníček | kolísavý krevní tlak příznaky | plíseň nehtů a ocet | živočišné uhlí z čeho se vyrábí | cévy na nohách

SiteMAP