naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

ovoce


SUŠIČKA NA OVOCE

Jak sušit zeleninu v sušičce na ovoce

Před sušením musíte každou zeleninu umýt, osušit a nakrájet. Velikost kousků záleží na vás. Čím tlustší kusy odkrojíte, tím bude sušení trvat déle. Nekrájejte však zeleninu ani na velmi tenké kousky, měly by mít alespoň půl centimetru. Sušte normálně v sušičce na ovoce.

Jedná se o velmi citlivou metodu k zachování nutričních hodnot.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

Diskuze: dotaz

Dobrý den,v receptech na detoxikaci podle p.Mančingové je doporučeno velmi malé množství ovoce.Má to své opodstatnění? A pokud ovoce zařadím více ,poruším tím princip stravování?

Zdroj: diskuze Mančingová dieta jídelníček
Odesláno dne: 10.3.2017 uživatelem Iveta Vyskočilová
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi


KOLÁČ S TVAROHEM

Koláč s tvarohem a ovocem

Ingredience: 2 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 1 hrnek oleje, 2 hrnky mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 tvarohy, 1 vejce, 100 g cukru, citronová kůra, ovoce dle chuti

Postup: Z tvarohu, cukru, vejce a citronové kůry připravíme směs. Z ostatních surovin umícháme vláčné těsto a nalijeme na plech s pečicím papírem. Na těsto lžičkou dáme tvarohovou směs a nakonec poklademe ovoce. Pečeme cca 30–40 minut. Kdo má rád sladší, může po vychladnutí koláč pocukrovat.

Zdroj: Koláč s tvarohem
Zveřejněno dne: 4.10.2016

Diskuze: warfarin a co nejíst při jeho užívání

Co banány? A normální rohlíky z pekárny a chleba nejíst? A z ovoce nektarinky, švestky, meruňky, melouny? Nemám zkušenosti, dík

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání
Odesláno dne: 27.8.2016 uživatelem dana janelová
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi


VITAMÍN C

Vitamín C v potravinách

Mnoho druhů ovoce a zeleniny je bohatých na vitamín C. Vynikajícím zdrojem jsou: sladké červené papriky, petržel, brokolice, květák, jahody, papája, grapefruit, kiwi, pomeranče, ananasový meloun, zelí, rajčata, maliny, celer, špenát, ananas, vodní meloun, mandarinky, citróny, brusinky. Přesné dávkování vitamínu C v každém ovoci nebo zelenině závisí na mnoha faktorech, například na způsobu uskladnění, typu přípravy pokrmu, velikosti připravené porce a na zralosti daného ovoce či zeleniny. Obecně platí, že dobře vyzrálý plod má nejvyšší úroveň vitamínu C.

Zdroj: Vitamín C
Zveřejněno dne: 24.3.2014

Diskuze: žlutá stolice

Dobrý den už 3,dny mám ž žlutý průjem křeče v břiše, mám hypertext druhého stupně, málo železa v těle, stříbrnou žlázu, astma,alergie na ovoce cirkusové,seno,prach,peří, srst zvířat můžete mě poradit příčinu prujmu děkuji za odpovědi

Zdroj: diskuze Žlutá stolice
Odesláno dne: 18.1.2015 uživatelem petra
Počet odpovědí: 0

VITAMÍN C

Vitamín C v ovoci

Při správném skladování a šetrné úpravě lze přijmout dostatečné množství vitamínu C z ovoce, to znamená stravou bez suplementace. Vynikajícími zásobárnami vitamínu C jsou například následující druhy ovoce: angrešt – vitamín C, B1, pektin, vápník, železo, sodík, draslík a fosfor; borůvka – vitamín C, B, draslík, vápník, fosfor a hořčík – borůvka zlepšuje krevní oběh, pomáhá na potíže se zrakem, podporuje imunitu, působí proti infekcím močových cest, proti průjmům; broskev a nektarinka – vitamín C; jablko –vitamín C, B – povzbudivě působí na nervovou soustavu, posiluje a pročišťuje organismus; meruňka – vitamín C, B, provitamín A, draslík, fosfor, bór, vápník a železo; malina – vitamín C, E, fosfor, vláknina; meloun – vitamín C, železo a mangan – čerstvý je nejlepší zásobárnou vitamínu A; ostružina – vitamín C, B, K a další; rybíz černý – vitamín C, E, vláknina – je nejlepším zdrojem vitamínu C z ovoce a zeleniny vůbec; třešeň – vitamín C, draslík, který pomáhá správné činnosti srdce.

Zdroj: Vitamín C
Zveřejněno dne: 24.3.2014

Diskuze: Re: léčivé účinkycitron,česnek


Hezký večer,

takže od ledna se stravuji převážně syrovou stravou tzn. syrová zelenina, ovoce, štáva
z citronu s olivovým olejem a i česnekem a cholesterol mě klesl ze 7 na 4.2, ostatní krevní rozbory naprosto vynikající.. prý jako miminko :) ...

Zdroj: diskuze Léčivé účinkycitron,česnek
Odesláno dne: 13.12.2015 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


SUŠIČKA NA OVOCE

Sušička ovoce Eta Karina

Praktická domácí teplovzdušná sušička na ovoce a houby, která má příkon 400 W a 9 sušicích plat. Přístroj je vybaven 3 stupni regulace výkonu, má jednoduchou manipulaci, tichý chod. Sušička je vhodná i pro sušení větších kousků ovoce, a to díky systému 3D cirkulace.

Jednoduchý ovládací panel zaručuje velmi intuitivní použití. Výkon lze regulovat ve třech stupních a přístroj stále slibuje velmi tichý chod. Kapacita také není malá, můžete totiž na sebe postavit až 9 sušicích plat ze základní výbavy. Pokud je ale nenaplníte, postačí použít pouze ty plné, čímž zrychlíte proces sušení. Plocha jednoho patra je 0,08 m2.

Zákazníci tento přístroj hodnotí velmi pozitivně především v poměru ceny a výkonu. Kapacita sušení je navíc proti konkurenci výrazně vyšší. Rovnoměrná cirkulace zajišťuje efektivní sušení i větších kusů. Negativně je hodnocena jen hlučnost na nejvyšší stupeň. Pozitivní je naopak velmi jednoduchá obslužnost.

Na heureka.cz můžete porovnat cenu této sušičky.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

Diskuze: Re: sušený česnek vyloupaný

Při sušení česnek vždy ztratí část svého aroma asi o 50%. Dá se to pak dohnat tím, že ho v sušeném stavu spotřebujete více.
Nakrájený česnek na plátky se suší nejlépe. Můžete ho sušit běžně na vzduchu nebo v horkovzdušné sušičce na ovoce.

Zdroj: diskuze Sušený česnek vyloupaný
Odesláno dne: 3.7.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


PUDINKOVÉ ŘEZY – RECEPTY

Pudinkové řezy s ovocem

Ingredience: 3 vejce, 5 kapek vanilkového aroma, 2 lžíce oleje, 2 lžíce teplé vody, 70 g cukru krupice, prášek do pečiva, tuk

Ingredience na náplň: 400 ml mléka, 1 jahodový pudink, 3 lžíce cukru krupice, 50 g másla

Ingredience na želé: 1 jahodový pudink, 400 ml vody, 2 lžíce cukru, 250 g ovoce + ovoce na zdobení, trochu ovocného likéru

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Korpus po upečení necháme vychladnout. Dle chuti můžeme pokapat ovocným likérem.

Na vychladlý korpus nalijeme ještě teplý pudink, uvařený dle návodu, do kterého jsme ihned po uvaření přidali pokrájené máslo, které jsme nechali za stálého míchání rozpustit. Na teplý pudink ihned naskládáme očištěné suché ovoce a zalijeme opět horkým pudinkovým želé. Celé necháme v chladu krátce proležet a ztuhnout.

Pokud použijete do pudinku místo cukru ovocný sirup, zvýrazníte jeho chuť. S likérem je to stejné. Druh pudinku volíme podle druhu použitého ovoce, například citronový k citrusovému ovoci, banánový k banánům, malinový k malinám nebo ostružinám, borůvkám. Po nakrájení před servírováním můžeme dozdobit šlehačkou a ovocem.

Zdroj: Pudinkové řezy – recepty
Zveřejněno dne: 5.11.2016

Diskuze: sušička na ovoce diskuze

O sušičce jsme relativně dost dlouho uvažovali, než jsme zakoupily Yden, která je tu několikrát zmiňovaná. Mohu říct, že investice do takové sušičky se opravdu vyplatí - kvalitně suší, rovnoměrně suší a má několik volitelných programů.

Zdroj: diskuze Sušička na ovoce diskuze
Odesláno dne: 26.7.2016 uživatelem Kateřina Kotková
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SUŠIČKA NA OVOCE

Sušička na ovoce – jak ji vybírat

Elektrické sušičky rozhodně umí sušit plody mnohem lépe a rychleji než plechy nebo pečicí papíry rozložené všude po bytě. Sušení „jen tak“ trvá dny i týdny, protože vedle jiného závisí na počasí. V deštivých, a tudíž vlhkých dnech hrozí plodům zkáza.

V elektrické sušičce lze proces sušení zkrátit na hodiny. Některé plody ale i tak vyžadují až kolem 50 hodin – třeba plátky ananasu. Zkušení „sušiči“ proto doporučují u těchto druhů ovoce sušičku na noc vypnout a pokračovat opět ráno, tedy takzvané kontinuální sušení.

Většina sušiček si vystačí s příkonem od 160 do 600 W, za standard se považuje rozpětí od 200 do 500 W. Běžná spotřeba energie k usušení jedné várky činí 0,1 až 0,5 kWh. Spotřeba proudu není tak vysoká, jak by se mohlo na první pohled zdát. Suší se totiž při nízkých teplotách, takže přístroj spotřebuje méně energie.

Mezi jednotlivými typy sušiček jsou však velké rozdíly, které se odrážejí i v ceně. Na trhu jsou sušičky za tisícovku, ale i za 10 000 korun.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

Diskuze: Re: Re: warfarin

DOBRY DEN . UŽIVAM WALFARIN . LEKAŘ MI ŘEKL ŽE NESMIM JIST ŽADNOU ZELENINU ANI OVOCE . MAM DOTAZ ZDA MUŽU CIBULI A ČESNEK . A POKUD MOŽNO PROSIM ZDĚLTE KTERE POTRAVINY OBSAHUJI VITAMIN K. TAK NEVIM CO MUŽU JIST A CO NE. DĚKUJI FOJTIK

Zdroj: diskuze Warfarin
Odesláno dne: 15.6.2016 uživatelem fojtik jaroslav
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU

Tvarohový krém do potahovaného dortu

Ingredience: 2 tvarohy, 3 šlehačky, 1 zakysaná šlehačka, 2 polévkové lžíce cukru moučka, 4 vanilkové cukry, 1,5 až 2 želatinové ztužovače

Postup: Ingredience smíchejte dohromady. Můžete přidat čerstvé nakrájené jahody, mražené lesní ovoce, maliny. Tvarohový dortový krém je vhodný na dort o průměru 26 cm. Potáhněte Smartflexem.

Tip: Uvařte 2 vanilkové pudinky v 500 ml mléka, přidejte 500 g tvarohu, 250 g másla, cukr a vanilkový cukr dle chuti.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu
Zveřejněno dne: 26.6.2017

Diskuze: Re: potraviny obsahujici purin

Při zvýšené kyselině močové použijte zde zdravi.ceskyprehled.… uvedené recepty i jídelníček a železo doplňte pomocí potravních doplňků se železem. Pro podporu doplnění železa můžete ke svačině zařadit ovoce a zeleninu s vysokým obsahem železa, bezpečné jsou: hroznové víno, jahody, meruňky, černý rybíz, červená řepa, špenát a červené zelí.

Zdroj: diskuze Potraviny obsahujici purin
Odesláno dne: 16.6.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SUŠIČKA NA OVOCE

Sušička ovoce Concept SO 1060

Tato sušička ovoce má plynulou regulaci teploty sušení od 35 do 70 °C, dále ventilátor pro rovnoměrné sušení, 9 sít o velikosti 31,3 x 25 cm, součástí je i pojistka proti přehřátí.

Toto zařízení disponuje plynulým regulátorem teploty sušení v rozmezí 35–70 °C. Vestavěný ventilátor zaručí rovnoměrné sušení všech surovin ve všech patrech sušičky. Sušička Concept SO-1060 je v základu vybavena 9 kusy sít o velikosti 31,3 x 25,5 centimetrů a tato síta je dále možno rozšířit až na 10 kusů, které hravě vystačí pro vysušení vašich surovin.

Hlučnost celého zařízení je 46 dB, tím pádem vás nebude příliš rušit, ani když ho budete mít umístěné například na kuchyňské lince. Samozřejmostí je pojistka proti přehřátí. Sušička pracuje s příkonem 245 W a napětím 220–240 V. Další možnosti pak přináší digitální časovač pro nastavení doby sušení.

Sušičku ocení nejen nadšení houbaři pro sušení svých úlovků, ale i ostatní lidé, kteří se zajímají například o v poslední době moderní způsob stravování – vitariánství. Navíc se svým hranatým tvarem hodí do různých koutů a nezabere tak příliš mnoho místa.

Na heureka.cz můžete porovnat cenu této sušičky.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

Diskuze: Test na nedostatek hořčíku

Nejlepší je prevence. Já jím denně hrstičku ořechů, ovoce, zeleninu, luštěniny. Z masa zařazuji do jídelníčku telecí, kuře, králík. Velkým vzorem je pro mne americký lékař J. Fuhrman. Jeho léčba je založena na zdravých potravinách. Tyto potraviny mají i dostatek hořčíku, takže nemusím přemýšlet nad žádným testem.

Zdroj: diskuze Jak zjistit nedostatek hořčíku v těle
Odesláno dne: 2.8.2017 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KOLÁČ

Vláčný tvarohový koláč s ovocem

Ingredience:

Těsto I: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 prášek do pečiva

Těsto II: 3 tvarohy, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku mléka, ovoce dle sezony, trochu Hery nebo jiného tuku

Postup: Plech s vyšším okrajem silně vymažeme Herou. Polovinu těsta č. I nasypeme na plech a na ně navršíme těsto č. II společně s ovocem. Nakonec nasypeme druhou polovinu těsta č. I a poklademe je tenkými plátky Hery. Pečeme až do té doby, dokud se na povrchu koláče neutvoří zlatavá krusta.

Zdroj: Tvarohový koláč
Zveřejněno dne: 15.8.2015

Diskuze: Re: úžeh vyrážka

Příčiny projevů na kůži jsou vždy těžko identifikovatelné. To, co popisujete může být solární ekzém, ale i akutní reakce na nějaký alergen třeba z vody při koupání nebo i z nějakého ovoce. Důležité je, že vyrážka zmizela. Dobré je pak místo s výsevem nevystavovat slunci po dobu dvou týdnů od zahojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Úžeh vyrážka
Odesláno dne: 19.8.2013 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ÚČINKY CITRONOVÉ ŠŤÁVY NA WARFARIN

Ostatní potraviny

Konzumace ostatního ovoce při užívání Warfarinu je povolena v jakémkoliv množství kromě sušených švestek, manga, kiwi, ostružin. Maliny se doporučuje konzumovat jen v malém množství. Bylinné čaje se doporučuje pít pouze výjimečně, a to v malém množství (1 šálek denně). Zelený čaj není povolen. Ovocné čaje či černý čaj lze pít bez omezení. U alkoholu je povoleno pít 1 drink denně (0,5 l piva nebo 2 dl vína nebo 0,5 dl destilátu). Při pití většího množství alkoholu je zde riziko nebezpečného krvácení!

Zdroj: Účinky citronové šťávy na Warfarin
Zveřejněno dne: 1.11.2016

SUŠIČKA NA OVOCE

Test sušiček na ovoce

Kromě velikosti a designu se sušičky liší řadou parametrů. Velmi důležitá je možnost nastavení teploty a přítomnost zadního ventilátoru, který napomáhá rovnoměrnému vysoušení, aniž by bylo nutné posouvat jednotlivá síta a střídat tak jejich umístění. Kvalitní sušičky proto využívají sušicí systémy s horizontálním prouděním vzduchu a nastavitelný termostat. Většina sušiček však bývá konstruována tak, že teplý vzduch stoupá pouze směrem nahoru, tácy (síta) je tak nutné stále prohazovat.

Pokud jde o nastavení teploty, měli byste mít možnost vybrat si aspoň ze tří stupňů intenzity sušení, případně mít provedení s termostatem. Ten se nastavuje zpravidla v rozpětí přibližně od 30 do 70 °C. Sušička vám pak uchová to nejlepší z potravin téměř v nezměněném stavu (obsah a stav vitamínu včetně chuti je velice podobný jako u čerstvých potravin).

Při výběru sušičky potravin (ovoce a hub) je potřeba se zaměřit na čtyři základní věci – výkon, velikost, funkce a cena. Vše ostatní je u sušičky potravin (ovoce) téměř zbytečné a nedůležité.

Výkon – obvykle se u sušiček potravin (ovoce a hub) pohybuje v rozmezí 200–700 W. Ve výjimečných případech (u profesionálních sušiček) kolem 1 000 W. I když je výkon důležitý, je nutné u sušičky potravin (ovoce) využívat možnosti regulace teploty, která se obvykle pohybuje od 30°C do 70 °C. U všech potravin je nutné, aby prošly pozvolným sušením při správné teplotě (při rychlém a intenzivním sušení nebude výsledek co do chuti a obsahu vitamínů přijatelný).

Velikost – pro menší rodinu je ideální sušička potravin (ovoce a hub) se sedmi platy (tácy). Na trhu jsou však k dostání sušičky potravin se třemi až patnácti platy (ta je ideální, pokud máte v sušení potravin zálibu a využíváte sušené potraviny častěji).

Funkce – u sušiček potravin (ovoce) nenajdete mnoho rozmanitých funkci, a to z jednoho prostého důvodu: nejsou zde téměř zapotřebí. Nejdůležitější je termostat s dostatečným rozsahem regulace teploty (ideálně 30 °C až 70 °C) a časovač, který umožní uživateli sušičky potravin jednoduché nastavení času, po který má proces sušení potravin (ovoce) vykonávat.

Cena – u úplně nejjednodušších přístrojů se pohybuje cca okolo 1 000 Kč. U výkonnějších, praktičtějších a spolehlivějších sušiček ovoce může cena přesáhnout i 10 000 Kč. Záleží jen na vás, pro jakou variantu se rozhodnete, ale můžete si být jisti, že sušička ovoce za 10 000 Kč se při pravidelnějším užívání určitě vyplatí.

Nejlépe hodnocenou sušičkou potravin je Sedona SD-P9000. Jedná se o sušičku ovoce, která je vybavena digitálním měřičem teploty, zachovává stálou teplotu, umožňuje zachování živin a vitamínů, poskytuje horizontální proudění vzduchu, má průhledné skleněné dveře. Rozdíl mezi běžnými sušičkami potravin a sušičkou Sedona spočívá především v horizontálním proudění vzduchu místo svislého. Směr proudění vzduchu zezadu dopředu zajišťuje rovnoměrné sušení ovoce, zeleniny i bylin. Navíc nabízí možnost výroby ovocných koláčků, zeleninových tyčinek a dalších sušených produktů.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

SUŠIČKA NA OVOCE

Sušení bylinek v sušičce na ovoce

Ve srovnání s klasickým sušením, kdy bylinky pověsíte na půdu, nabízí sušička rychlejší řešení. Navíc s její pomocí zachováte v potravinách významné množství vitaminů, které jsou citlivé na světlo, vysokou teplotu a vzdušný kyslík.

Jestliže pravidelně sbíráte větší množství bylin (k přípravě čajů, nálevů či jako koření do různých pokrmů), uvítáte, že prostor kolem vás nebude zaplněný plechy, na nichž se obvykle bylinky sušívají. Ve srovnání s nimi zabírá sušička jen velmi málo místa, což je dáno tím, že jednotlivá síta jsou vyskládána nad sebou.

Co je velkou předností, je čistota a pořádek při sušení. Při klasickém sušení nejen ve sklepě či na půdě, ale i v obytných místnostech padá na bylinky prach – a přece jen nějakou dobu trvá, než se usuší.

Sušit můžete jak samotné lístky, tak i větvičky s drobnými lístky (například dobromysl). Bylinky umístěte na síta ve slabé vrstvě, aby se dobře prosušily. Doba sušení je závislá na mnoha faktorech (vlhkost bylin, jejich množství, vlhkost a teplota v místnosti), ale abyste se napoprvé zorientovali, zkuste najít přibližnou délku sušení různých druhů v návodu k použití sušičky.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

SUŠIČKA NA OVOCE

Sušení masa

Z masa by se mělo odřezat co nejvíce tučného a očištěné maso nakrájet na sílu 6–8 mm, délku okolo 12 cm a šířku asi 3 cm. (Důležité je maso krájet po vlákně, ne přes, po sušení může být žvýkací.) Tyto rozměry jsou pouze orientační, záleží na celkovém kusu masa. Jen síla by měla být dodržena. Nakrájené pruhy vložte do igelitového sáčku, přidejte marinádu a nechte marinovat 6 až 8 hodin v ledničce. Pak maso trochu osušte papírovým ubrouskem a naskládejte do sušičky. Doba sušení se pohybuje od 5 do 15 hodin, záleží na síle masových kousků. Maso nemá být přesušené, mělo by se podobat kůži. Po usušení opět otřete přebytečný tuk papírovým ubrouskem, zabalte do papírového ubrousku a nechte odpočívat 2 hodiny před skladováním.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

SUŠIČKA NA OVOCE

Nejlepší sušička s časovačem

Sušička čerstvých potravin Sedona SD-P9000 je vybavena jedinečnými prvky, jako je digitální termostat, technologie duálního větrání a průhledné skleněné dveře. Všechny tyto „vychytávky“ se doplňují a přinášejí tak nesrovnatelnou možnost kontroly a nejtiššího provozu. Díky digitální regulaci teploty je při sušení udržována stálá teplota a dochází k zachování živin a vitamínů.

Rozdíl mezi běžnými sušičkami potravin a sušičkou Sedona spočívá v horizontálním proudění vzduchu místo svislého. Směr proudění vzduchu zezadu dopředu zajišťuje rovnoměrné sušení ovoce, zeleniny i bylin. Navíc nabízí možnost výroby ovocných koláčků, zeleninových tyčinek a dalších sušených produktů.

Intuitivní ovládání pomocí displeje umožňuje nastavit přesně požadovanou teplotu a čas sušení. Můžete tak vždy zkontrolovat, v jaké fázi se proces sušení nachází. Dále nastavení umožňuje uspořit energii a v případě menšího množství potravin sušit jen v horní části sušičky. Sušička také nabízí přepnutí mezi denním a nočním režimem, kde při nočním režimu dojde k omezení hluku ventilátoru a proudění vzduchu. To je zajištěno pomalejším otáčením ventilátoru, čímž dochází ke zpomalení procesu sušení.

Rozměry této sušičky jsou 37 x 43,3 x 50 cm. Příkon je 600 W při maximálním zaplnění, 300 W při poloviční náplni.

Jedná se o velmi kvalitní sušičku, ale tomu odpovídá i její cena, kterou je možné dohledat na heureka.cz.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

SUŠIČKA NA OVOCE

Princip sušení

Sušení potravin je nejjednodušší a nejpůvodnější konzervační metoda, kterou lidé praktikují už celá tisíciletí. Dnes mnohde upadlo sušení potravin v zapomnění, i když právě tímto šetrným způsobem můžeme zachovat důležité účinné i aromatické látky. Pouze vitamín C se při sušení odbourává, musíme ho tedy získat z jiné stravy.

Sušením se stávají potraviny nejen trvanlivějšími, ale jsou i lehčí a zmenší se jejich objem, takže pro jejich uskladnění potřebujeme málo místa. Spotřeba energie při sušení potravin je poměrně malá, zejména tehdy, když využíváte jen tepelné zdroje, které máte po ruce. Pokud chcete sušit větší množství potravin, vyplatí se pořídit si sušičku. Potraviny se takto konzervují bez jakýchkoliv přísad (v protikladu ke koupeným sušeným plodům), takže je konzumujeme přírodně čisté.

Bez vody nemůže existovat život – přesně tento princip se při sušení využívá. Sušeným potravinám se během hodin nebo dní odebírá za kontrolovaných podmínek voda, takže v nich nakonec žádné mikroorganismy nemohou žít. K sušení se nejlépe hodí ovoce, zelenina, houby a bylinky. Ideální teplota pro proces sušení je mezi 30 až 70 °C, přičemž je třeba se starat o pravidelné větrání, abychom se zbavili odpařené vlhkosti. Nejšetrnější je sušení při co možná nejnižší teplotě, protože pak zůstanou zachovány důležité živiny. Čím je vyšší teplota sušení, tím více živin se zničí.

Ovoce musíte pečlivě vybrat, umýt, dobře osušit a odstranit stopky. Peckovité ovoce se vypeckuje. Jádrové ovoce se zbaví jádřinců a dužina se pokrájí na kousky nebo kolečka. Vcelku se suší jen třešně, švestky a bobule. Všechno ostatní ovoce se krájí na nepříliš velké kusy, řezy nebo kolečka.

Druhy ovoce se světlou dužinou ponořte před sušením krátce do slané nebo citrónové vody nebo je postříkejte zředěnou kyselinou citrónovou, aby nezhnědly. Můžete je také blanšírovat v horkém cukerném roztoku s trochou citrónové šťávy, čímž se zvýrazní jejich sladká chuť. Ze zeleniny se hodí k sušení především kořenová a cibulová zelenina, ale v poslední době jsou vyhledávaná i sušená rajčata k rozmanitému použití v kuchyni. Zelenina se očistí, umyje a kuchyňsky připraví. Tvrdá zelenina se před sušením blanšíruje (to později zkrátí čas vaření).

Houby se jen přeberou a očistí, v žádném případě se neumývají. Otlačená nebo červavá místa velkoryse vykrojte. Houby, které už nejsou pevné (nedají se krájet), se k sušení nehodí. Větší houby nakrájejte na tenké plátky, malé se mohou navléct vcelku na provázek a usušit.

Bylinky na kořenění i na čaj se jen přeberou a malé snítky nebo větvičky se svážou do svazečků. Z heřmánku se používají pouze květy a suší se na sítu. Šípky se rozpůlí, odstraní se jádra a položí se řeznou stranou na síto na sušení.

Takto zpracované potraviny si zachovávají vysoký obsah vitaminů, stopových prvků a minerálů (až kolem 80 % z původního množství), a to bez použití chemie. Sušené ovoce dokonce dovoluje zdravě mlsat. Je rozhodně lepší si vzít jako pamlsek banánové chipsy než slané brambůrky. Jen pozor na to, že sušené ovoce má vyšší obsah cukru a tím i více kalorií než ovoce čerstvé, proto na zahnání chuti na sladké postačí jen hrst!

V elektrických sušičkách můžeme sušit nejen tradiční ovoce, ale také bylinky, maso, či dokonce jogurt. Princip sušení spočívá v jemném zahřátí a postupném odpařování vody na takovou úroveň, která brání množení škodlivých mikroorganismů.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016

ÚČINKY CITRONOVÉ ŠŤÁVY NA WARFARIN

Citrusové plody a Warfarin

Velkým nepřítelem léků je grep, nežádoucí účinky mají ovšem všechny citrusové plody. Platí přitom jednoduché pravidlo, že čím větší plod, tím vyšší účinek na léky má. A jak je to s Warfarinem? Vysoká spotřeba citrusového ovoce způsobuje snížení antikoagulační aktivity Warfarinu. Toto zjištění ukazuje, že ovocné šťávy mohou nepříznivě ovlivňovat účinky i jiných léků. Z tohoto důvodu by lékaři předepisující Warfarin měli pacienty vždy upozornit na konzumaci citrusových plodů a sledovat u svých pacientů mezinárodní normalizovaný poměr (INR) častěji. Preventivním opatřením u pacientů užívajících Warfarin je podstoupit INR měření asi 2 až 7 dní po zahájení nebo změně jakékoliv bylinné léčby. Při užívání Warfarinu je také možná interakce s brusinkovým džusem.

Citrusové plody konzumované opravdu v malém množství při užívání Warfarinu nevadí. Doporučuje se však nezapíjet lék Warfarin džusy z citrusů. Léky je lépe zapíjet čistou vodou.

Zdroj: Účinky citronové šťávy na Warfarin
Zveřejněno dne: 1.11.2016

AMINEXIL

Aminexil Garnier

Deset let po přelomovém objevu spojil Garnier aminexil, evropskou jedničku v boji proti ztrátě vlasů, s aktivními ovocnými koncentráty, aby vytvořil silnou a účinnou péči proti vypadávání vlasů. Aminexil je klíčovou přísadou v prevenci tuhnutí kolagenového kroužku, který obklopuje vlasovou folikulu, a tím zároveň pomáhá vlas pevněji ukotvit v pokožce hlavy. Zpomaluje ztrátu vlasů a zajišťuje jejich harmonický růst. Aktivní výtažky z ovoce zase spojují fruktózu, glukózu, vitamíny B3 a B6 a kyseliny AH, čímž poskytují vlasovým kořínkům aktivní látky, které podporují růst vlasů. Zároveň s intenzivní kúrou je vhodné použít Garnier Fructis posilující šampon proti vypadávání vlasů, který je určen pro oslabené a jemné vlasy.

Zde můžete vidět cenu produktů Aminexil Garnier:

  • Fructis Proti vypadávání vlasů kúra muži (12x 6 ml) 299 Kč/12,25 €
  • Fructis Proti vypadávání vlasů šampon muži (250 ml) 74,90 Kč/3,15 €
  • Fructis Proti vypadávání vlasů kúra ženy (12x 6 ml) 299 Kč/12,25 €
  • Fructis Proti vypadávání vlasů šampon ženy (12x 6 ml) 74,90 Kč/3,15 €

Zdroj: Aminexil
Zveřejněno dne: 18.7.2016

KIWI DORT SE ŽELATINOU

Nepečený kiwi dort se želatinou a zakysanou smetanou

Ingredience:

  • 2 balíčky piškotů
  • 1 kelímek jogurtu
  • 3 kelímky zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru (dle chuti)
  • 2–3 sáčky zelené nebo žluté želatiny
  • 1 sáček čiré želatiny
  • 5 kusů čerstvého zralého kiwi

Postup:

Připravte si dortovou formu, na jejíž dno dejte pečicí papír a strany vymažte máslem a vysypte kokosem (dort se díky tomu pak bude dobře oddělovat od formy). Připravte si čirou želatinu dle návodu na obalu nebo dle vlastní zkušenosti (vody raději dávejte o kapku méně, aby želatina krásně ztuhla). Nechte ji trochu zchladnout, ale nezapomeňte občas zamíchat. Želatina nesmí úplně vystydnout, protože byste ji nerozmíchali do smetany. Pokud by vám přece jen ztuhla, můžete želatinu opět zahřát. Do mírně vychladlé želatiny přidejte po lžících zakysanou smetanu a jogurt a na závěr moučkový cukr dle chuti.

Dno dortové formy vyložte piškoty (dávejte jeden vedle druhého) a ty zakryjte vrstvou připravené zakysané smetany. Tento postup opakujte, dokud nezaplníte celou formu. Dejte pozor na to, aby vrchní vrstva byla smetanová, ne piškotová. Při druhé vrstvě můžete dát piškoty i na boční stěny, už vám tam budou pěkně držet. Lze použít i dlouhé cukrářské piškoty, které dortu dodají kouzlo. Na poslední vrstvu naskládejte oloupaná a na kolečka pokrájená kiwi. Ovoce skládejte úhledně, poněvadž želatina bude průhledná. Nyní si připravte barevnou želatinu dle návodu na sáčku, nechte ji mírně vychladnout a pak ji po lžících pomalu nalévejte na dort, až zakryjete všechno ovoce. Teď už jen dort nechte ztuhnout v lednici do druhého dne. Poté ho můžete opatrně přendat na talíř a podávat.

Zdroj: Kiwi dort se želatinou
Zveřejněno dne: 10.4.2016

diskuse k tomuto tématu

dotaz

Dobrý den,v receptech na detoxikaci podle p.Mančingové je doporučeno velmi malé množství ovoce.Má to...

více >>

warfarin a co nejíst při jeho užívání

Co banány? A normální rohlíky z pekárny a chleba nejíst? A z ovoce nektarinky, švestky, meruňky, melouny?...

více >>

žlutá stolice

Dobrý den už 3,dny mám ž žlutý průjem křeče v břiše, mám hypertext druhého stupně, málo železa v těle,...

více >>

Re: léčivé účinkycitron,česnek

Hezký večer, takže od ledna se stravuji převážně syrovou stravou tzn. syrová zelenina, ovoce,...

více >>

Re: sušený česnek vyloupaný

Při sušení česnek vždy ztratí část svého aroma asi o 50%. Dá se to pak dohnat tím, že ho v sušeném stavu...

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

VITALIS Happy day – čaj po dlouhém pracovním dni

VITALIS Happy day – čaj po dlouhém pracovním dni

15 pyramidových filtrů každý 3 g = 45 g HAPPY DAY - Alpicare ® HAPPY DAY Dokonalá směs ovoce a bylin vám přinese perfektní uvolnění po pracovním dnu. Užijte si tento jedinečný a osvěžující nápoj. Obsah: jablečné kousky, květiny mrkve, ostružinové listí, Eucalyptusové listy, kousky červené řepy, květy ibišku, citronová příchuť, kousky mandarinky...

Cena: 199 Kč
Koupit  koupit

Weleda BIO Trnkový sirup 200 ml

Weleda BIO Trnkový sirup 200 ml

Podporuje regeneraci organismu. BIO trnkový sirup dodává životní sílu a posiluje organismus. Jeho užívání je zvláště doporučeno v obdobích rekonvalescence nebo při zotavování po mimořádných psychických či tělesných výkonech, a také v období růstu pro více energie při zvládání školních povinností. Trnky jsou bohatým zdrojem vitaminu C, tříslovin, dále obsahují cukry, pektiny, organické kyseliny, barviva...

Cena: 295 Kč
Koupit  koupit

Monoderma E5 + Monoderma A15 - zvýhodněný balíček pro pleť

Monoderma E5 + Monoderma A15 - zvýhodněný balíček pro pleť

Běžná cena: 955 Kč. Obsahuje: čistý vitamín E 5% (Tokoferol) a Čistý vitamin A (Retinol). Důležité antioxidanty pro pokožku. Čistý vitamin A, pomáhá při regeneraci kožních buněk a stimuluje syntézu kolagenu, redukuje jemné vrásky, čistí póry a normalizuje aktivitu mazových žlázek, čímž působí efektivně proti akné. a Čistý vitamín E 5% (Tokoferol). Vitamín E je přírodní ochranou Vaší pokožky proti...

Cena: 870 Kč
Koupit  koupit

Medik8 C-Tetra krém 50 ml

Medik8 C-Tetra krém 50 ml

Oblíbené C-Tetra sérum v luxusní krémové verzi pro rozjasnění a zpevnění pleti, její hydrataci a efektivní boj s volnými radikály. Lehký denní krém s jemnou citrusovou vůní obsahuje stabilizovaný vitamin C, který podporuje tvorbu kolagenu v kůži, čímž ji zpevňuje a redukuje jemné vrásky a rýhy. Kombinace vitaminu E, kyseliny hyaluronové a glycerinu poskytuje pleti hydrataci a zachovává přirozenou funkci...

Cena: 1150 Kč
Koupit  koupit

Monoderma E5 - čistý vitamin E pro suchou až velmi suchou pleť

Monoderma E5 - čistý vitamin E pro suchou až velmi suchou pleť

Čistý vitamín E 5% (Tokoferol). Vitamín E je přírodní ochranou Vaší pokožky proti volným radikálům a podporuje aktivity antioxidačního systému. Působí efektivně na stresovanou pleť, na pleť s erytémem, pleť suchou až velmi suchou. Současné studie také prokázaly, že vitamín E je velmi efektivní v redukci zápalu, zánětu, podráždění pokožky a dále zmírňuje proces stárnutí pokožky. Výhody použití: Výborný...

Cena: 450 Kč
Koupit  koupit

Monoderma C10 + Monoderma A15 - zvýhodněný balíček pro pleť

Monoderma C10 + Monoderma A15 - zvýhodněný balíček pro pleť

Obsahuje: čistý vitamín C 10% (Kyselina L-askorbová) a čistý vitamín A 15. Důležité antioxidanty pro pokožku. Čistý vitamín C 10% (Kyselina L-askorbová), který velmi dobře působí proti pigmentaci pleti a omlazuje pokožku. Měsíční terapie zredukuje nadměrnou pigmentaci až o 50% a jemné vrásky až o 39%! Hlavními výhodami vitamínu C v oblasti estetické dermatologie je jeho schopnost zvýšit produkci kolagenu...

Cena: 870 Kč
Koupit  koupit

Dermaheal Oční krém proti vráskám Cosmeceutical (15 ml)

Dermaheal Oční krém proti vráskám Cosmeceutical (15 ml)

Oční krém Dermaheal efektivně vyhlazuje vrásky v oblasti okolo očí, revitalizuje jemnou pokožku očního okolí a obnovuje její elasticitu. Výsledky budete mile překvapeni. Oční krém Dermaheal obsahuje nejen růstové faktory a biomimetické peptidy, ale také vitamín E, kyselinu hyaluronovou a komplex přírodních výtažků. Toto komplexní složení dokáže efektivně bojovat proti vráskám okolo očí, které jsou...

Cena: 1580 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

léčba svrabu octem | plíseň nehtů a ocet | rybí maso obsahuje vápník | prostata masáž video | šalvěj a jeho účinky | potraviny s nízkým obsahem železa | kostivalová tinktura výroba

SiteMAP