naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

chilli


CHILLI CON CARNE

Co znamená chilli con carne

Chilli con carne je kořeněné dušené pálivé jídlo. Hlavními přísadami jsou maso a chilli papričky. Přidávají se rajčata, cibule, fazole a další. Chilli con carne se proslavilo v Texasu v dobách zlaté horečky v Americe, kdy tamější hledači pokladů vařili tento pokrm přímo v kotlíku na otevřeném ohni. Původ má ovšem tento recept v Mexiku.

Zdroj: Chilli con carne
Zveřejněno dne: 5.2.2016

Diskuze: Re: Re: Re: leky na tlak a chili koreni

Klidně to jednou vyzkoušejte a pak si každou hodinu měřte krevní tlak. Výsledky měření tlaku a pocity z užití chilli sem pak dopodrobna napište. Uvidíme co to udělá s vaším tlakem.

Zdroj: diskuze Leky na tlak a kurkuma
Odesláno dne: 27.4.2017 uživatelem Kámoško
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


CHILLI CON CARNE

Jak dělají chilli con carne Kluci v akci

Ingredience: 40 ml olivového oleje, 450 g hrubě umletého hovězího zadního, 1 ks středně velké cibule, 5 stroužků česneku, 450 g drcených rajčat, 450 g konzervovaných červených fazolí, třtinový cukr, kmín, chilli, pepř, sůl

Technologický postup: Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme. Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole, krátce povaříme, popřípadě dochutíme, a podáváme.

Zdroj: Chilli con carne
Zveřejněno dne: 5.2.2016

Diskuze: sirup z bobulí hlohu,kyselina foliová, nebo koenzym Q 10, chilli papričky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jest-li mohu uživat některý z těchto produktů a který by byl
nejvíce vhodný. Beru od 50 let lék Presid 5mg a mám tlak 15O/85, někdy nižší, ale i 160/90.
Jsem sportovní typ., pracovala jsem s dětmi ve škole a nevím, jak přijdu k lékaři,tak mám tlak vyšší a někdy i nižší, ale to musí být. Rozhodla jsem se, že bych některý přípravek
požila a nejraději ( chilli papričky ), ale čekám, co by nenarušilo tento Presid.

Děkuji za Vaší pomoc
S pozdravem Opatrná

Zdroj: diskuze Sirup z bobulí hlohu,kyselina foliová, nebo koenzym Q 10, chilli papričky
Odesláno dne: 17.8.2016 uživatelem Anna Opatrná
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


VOLNĚ PRODEJNÉ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK

Kajenský pepř

Kajenský pepř (chilli papričky) je prakticky nejúčinnější lék, který stabilizuje krevní tlak. Je to ve skutečnosti to nejlepší, co lze užívat k posílení celého kardiovaskulárního systému. Chilli koření upravuje cévní systém takovým způsobem, že jednak zastavuje krvácení, ale současně také brání proti vzniku sraženin. Chilli pomáhá čištění ucpaných arterií a je o něm známo, že léčí nemocné srdce. Pokud při infarktu postižený vypije jednu lžičku chilli v horké vodě, zastaví to jeho potíže už v průběhu jediné minuty. Denní užívání jedné čajové lžičky chilli v horké vodě nebo rozmíchané v džusu (ovšem bez cukru a chemických přísad) přináší rychlé výsledky a stabilizuje krevní tlak. Pokud je pro nemocného celá lžička chilli příliš silná, je vhodné začít s menší dávkou a postupně ji zvyšovat.

Zde je cena kajenského pepře na našem trhu.

Zdroj: Volně prodejné léky na vysoký krevní tlak
Zveřejněno dne: 1.11.2015

Diskuze: Re: sirup z bobulí hlohu,kyselina foliová, nebo koenzym Q 10, chilli papričky

Nejdříve si kupte domácí tlakoměr, abyste si mohla měřit tlak průběžně doma, jak si vzpomenete. Pak zkuste vystřídat jednotlivé doplňky stravy, které jste vyjmenovala. O tomto informujte svého lékaře a sdělte, že si budete pravidelně kontrolovat svůj krevní tlak. Lék Presid má prokázané interakce při změně množství některých enzymů v těle a jde jen těžko s určitostí vyloučit jeho interakci s potravními doplňky. Proto buďte opatrná a pravidelně kontrolujte svůj tlak.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sirup z bobulí hlohu,kyselina foliová, nebo koenzym Q 10, chilli papričky
Odesláno dne: 17.8.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

OKURKOVÝ SALÁT

Okurkový salát s chilli

Ingredience: 1 salátová okurka, 1 lžička soli, 1/4 šálku cukru krystal, 1/4 šálku octa, 1/8 šálku vody, 1 cibule, 3 špetky pepře, 2 špetky chilli vloček (mletých)

Technologický postup: Okurku oloupeme „na zebru“ a nakrájíme na plátky. Nakrájenou okurku posypeme solí, promícháme a necháme 30 minut stát. Pak okurky mírným tlakem zbavíme tekutiny, kterou slijeme. V misce smícháme cukr, vodu, ocet, cibuli nakrájenou zprvu podélně na čtvrtiny a pak napříč na plátky. Dobře promícháme, aby se cukr stačil rozpustit. Dochutíme pepřem a chilli. Okurky zalijeme nálevem, promícháme a necháme v chladu alespoň 1 hodinu odležet a servírujeme.

Zdroj: Okurkový salát
Zveřejněno dne: 16.2.2017

Diskuze: Re: zázvorový čaj na nachlazení a jeho užívání

Obecně lze říci, že zázvorový čaj nemá vážné nežádoucí účinky. Bezpečné množství zázvoru jsou 4 gramy denně.
Mnoho lidí si myslí, že zázvor může zvýšit produkci žluči, ale žádný vědecký důkaz o tomto účinku nikdy nebyl zaznamenán. Přesto se vždy poraďte se se svým lékařem dříve, než budete používat zázvorový čaj, máte-li v anamnéze problémy žlučníku.
Další možný menší vedlejší účinek pití zázvorového čaje je pálení žáhy nebo žaludeční nevolnost. Je to podobné, jako když budete jíst chilli nebo jiná kořeněná jídla. Dále může existovat alergie na zázvor, která se projeví jako vyrážka nebo nepříjemný pocit v ústech nebo v břiše po požití zázvorového čaje.
Zázvor může snížit krevní tlak, takže můžete pociťovat motání hlavy jako vedlejší efekt. Zázvor také obsahuje salicyláty - chemikálie obsažené v aspirinu, který působí jako lék na ředění krve. To může způsobit problémy pro lidi s poruchami srážlivosti krve. Tyto účinky se ale projeví, jen když zkonzumujete mnohem více zázvoru, než doporučených 4 g denně.
Závěrem lze říci, že příliš mnoho čehokoliv - i něčeho přirozeného - může způsobit problémy. Ale pokud jste celkově v dobrém zdravotním stavu a máte ráda elán, ktery zázvor poskytuje, pít čaj z něj se bát nemusíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zázvorový čaj na nachlazení a jeho užívání
Odesláno dne: 15.1.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CHILLI CON CARNE

Jak dělá chilli con carne Babica

Ingredience: 450 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 2 papriky, 1 mrkev, 1 střední celer, 1 plechovka sterilovaných rajčat, podle chuti červené víno, 100 ml zeleninového vývaru (z kostky), 150 g sterilovaných červených fazolí, podle chuti sterilovaná kukuřice, podle potřeby olivový olej, 2 stroužky česneku, podle chuti chilli, podle chuti tymián, podle chuti sůl, podle chuti pepř

Technologický postup: Na pánvi rozpálíme olej a mleté hovězí maso na něm osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, papriku, opepříme a osolíme. Okořeníme chilli kořením, zeleninovým vývarem v kostce a tymiánem. Vše zalijeme dvěma deci červeného vína a přimícháme sterilovaná rajčata. Kdyby byla celá směs příliš hustá, přilijeme trochu vody. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme dvacet minut dusit. Potom přisypeme kukuřici a červené fazole – vše sterilované. Promícháme, popřípadě dochutíme, a servírujeme s pečivem.

Zdroj: Chilli con carne
Zveřejněno dne: 5.2.2016

MEXICKÉ FAZOLE

Mexické fazole z konzervy

Ingredience: 400 g sterilovaných bílých fazolí, 400 g sterilovaných červených fazolí, 30 g rajského protlaku, 2 klobásy, 2 cibule, 3 stroužky česneku, mletý pepř, chilli, sůl, olej

Technologický postup: Cibuli nakrájíme nahrubo na měsíčky a dáme smažit ve větší pánvi, po chvíli přihodíme na kolečka nakrájené klobásy a smažíme, dokud cibule nezměkne, ale zůstane trošku křupavá. Potom přidáme fazole a protlak a prohřejeme za opatrného míchání. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dochutíme pálivým kořením (mletý pepř a chilli).

Zdroj: Mexické fazole
Zveřejněno dne: 24.4.2017

CHILLI CON CARNE

Chilli con carne bez masa

Ingredience: 2 hrsti sójového granulátu, 250 g fazolí, 3 cibule, 1 konzerva loupaných rajčat, 5 stroužků česneku, 1 pórek, 4 ks hřebíčku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 ks chilli papriček, ½ lžíce oregana, sůl, cukr

Technologický postup: Namočíme fazole, nejlépe přes noc. V hrnci se lžící oleje dozlatova osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, chilli papričky a mícháme jen malou chviličku, aby paprika nezhořkla. Poté přidáme fazole i s vodou, ve které byly namáčeny, hřebíček a dusíme, dokud fazole nezměknou. Fazole by měly být těsně pod vodou. Při vaření doplňujeme vodu podle toho, jak se vyvařuje. Když jsou fazole měkké, přidáme loupaná rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, sójový granulát (suchý, nenamočený). Podle chuti přidáme sůl a cukr (je fajn, když je slaná chuť se sladkou vyrovnaná) a oregano. Vegetariánské chilli con carne dusíme ještě alespoň pět minut. Podáváme s rýží, brambory nebo jen s čerstvým pečivem.

Zdroj: Chilli con carne
Zveřejněno dne: 5.2.2016

MEXICKÉ FAZOLE

Pikantní mexické fazole

Ingredience: 300 g velkých fazolí, 1/2 l hovězího vývaru (bujón), 4 cibule, 5 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny, 300 g mletého hovězího masa, chilli, drcený kmín, 2 feferonky, oregano, bobkový list, 250 g rajského protlaku, sůl, 2 lžíce hladké mouky

Technologický postup: Přes noc namočíme fazole. Ráno je uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme a na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulkou a česnekem. Přidáme maso, orestujeme, vydusíme šťávu. Okořeníme, promícháme, přidáme mouku s protlakem a pokrájené feferonky. Nakonec vložíme fazole s vývarem a povaříme. Vše dochutíme solí nebo chilli.

Zdroj: Mexické fazole
Zveřejněno dne: 24.4.2017

MEXICKÉ FAZOLE

Mexické fazole bez masa

Ingredience: 750 g černých fazolí (sterilované, nebo předem namočené a uvařené), 1 větší rajský protlak, 2 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 500 g zeleninového leča (nebo čerstvých rajčat a papriky), sůl, worcesterská omáčka, 1 kostka masového bujónu, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce hladké mouky

Technologický postup: Najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme na pánvi, přidáme kečup, protlak, lečo a fazole. Podle chuti osolíme, přidáme bujón, worcesterskou omáčku, chilli koření, vše necháme provařit a na závěr zahustíme moukou, kterou rozmícháme v troše studené vody. Mouku necháme krátce provařit a můžeme podávat. Takto připravené fazole podáváme s pečivem.

Zdroj: Mexické fazole
Zveřejněno dne: 24.4.2017

VEPŘOVÝ FLAMENDR

Recept na kuřecí flamendr

Ingredience: 600 g kuřecích prsou, 2 ks cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, 3 ks papriky, špetka chilli, pepř, petrželová nať, sůl, 3 lžíce worcesterské omáčky

Technologický postup: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm prudce maso ze všech stran. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, na nudličky pokrájené papriky, podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Ke konci dušení dochutíme worcesterskou omáčkou a kořením chilli. Do hotového podle chuti vmícháme kečup a na talíři posypeme petrželkou. Takto připravený pokrm podáváme s celozrnným pečivem, bramboráčky nebo hranolky.

Zdroj: Vepřový flamendr
Zveřejněno dne: 20.1.2016

VEPŘOVÝ FLAMENDR

Recept na půlnoční flamendr

Ingredience: 750 g krkovice, 150 g cibule, 100 g oleje, 3 stroužky česneku, 150 g žampionů, 75 g rajčatového protlaku, 80 g sterilovaných kapií, sůl, pepř, 15 g mleté papriky, drcený kmín, špetka chilli, 3 dl vývaru

Technologický postup: Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s česnekem utřeným se solí, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet. Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, chilli koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme. Přílohou může být chléb, brambory, hranolky či bramboráčky.

Zdroj: Vepřový flamendr
Zveřejněno dne: 20.1.2016

MEXICKÉ FAZOLE

Pravé mexické fazole

Ingredience: 1 cibule, 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, ½ lžičky mletého chilli, 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce, mletý pepř, sůl, limetkovou šťávu, 4 tortilly

Technologický postup: Nejprve si nachystáme suroviny – cibuli nakrájíme najemno, papriku nakrájíme na malé kousky, česnek rozmačkáme. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpálíme rostlinný olej. Zároveň na něj vhodíme předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažíme, dokud všechno nezměkne. Přidáme chilli, promícháme a pokračujeme další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku. Přisypeme fazole a směs opatrně prohřejeme. Dochutíme špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavíme pánev z plamene. Ohřejeme tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu). Mexické fazole rozdělíme na čtyři díly a naplníme jimi stočené placky.

Zdroj: Mexické fazole
Zveřejněno dne: 24.4.2017

MEXICKÉ FAZOLE

Mexické fazole s cuketou

Ingredience: olej, 1 větší cibule, 1 menší cuketa, 3 stroužky česneku, oregano, bazalka, pepř, chilli, Cikánská omáčka, 20 g rajčatového pyré, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (nebo fazole ze sáčku), kukuřice

Technologický postup: Na olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu (bez vnitřků). Až cuketa zežloutne a cibule zesklovatí, tak přidáme česnek krájený na plátky. Vše okořeníme oreganem, bazalkou, pepřem a chilli. Přidáme Cikánskou omáčku a rajčatové pyré a nakonec konzervu fazolí (trochu nálevu odlít), nebo den předem namočené fazole ze sáčku. Můžeme přidat i hrst zmrazené či čerstvé kukuřice. Směs by měla být hustá. Pokud není, tak ještě chvíli vaříme. Podáváme s chlebem nebo s kukuřičnými krekry, například Chio Tortillas (pikantní).

Zdroj: Mexické fazole
Zveřejněno dne: 24.4.2017

KUNG PAO

Co je to kung-pao

Kung-pao pochází z čínské pekingské oblasti, kde se mu říká Gong-Bao. Pokrm musí být pikantně ostrý i příjemně sladkokyselý, s červeným nádechem omáčky. Bez použití kvalitní sójové omáčky a celých sušených chilli papriček opravdové kung-pao nevytvoříme. Originální recept neobsahoval zeleninu. Stačilo pár ingrediencí, wok, pořádně silný plamen a za 3 minuty bylo kung-pao hotové.

Zdroj: Kung pao
Zveřejněno dne: 15.2.2016

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka bez masa

Ingredience: 1/2 kg brambor, 50 g tuku, 1 malá cibule, 50 g hladké mouky, 1,5 l zeleninového vývaru, mletá sladká paprika, chilli paprička, mletý pepř, kmín, česnek, sůl, majoránka, petrželová nať

Postup: V osolené vodě uvaříme brambory nakrájené na kostičky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a mouku (připravíme růžovou jíšku), vmícháme mletou papriku (případně i jemně nasekanou chilli papričku) a zalijeme chladným vývarem. Dobře rozšleháme. Přidáme pepř a kmín a polévku provaříme. Vložíme vařené brambory a znovu přivedeme k varu. Na závěr dochutíme drcenou majoránkou, petrželovou natí a česnekem utřeným se solí. Báječně chutná s domácím žitným kmínovým chlebem.

Tip: Pokud máte mezi strávníky masožravce, opečte jim k polévce na kostičky nakrájený měkký salám nebo párek. Porci uzeniny vložte do talíře a přelévejte polévkou.

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

PENNE ARRABIATA

Penne arrabiata

Penne arrabiata je pokrm pocházející z Itálie, jsou to těstoviny v pálivé rajčatovo-česnekové omáčce. Pokrm se připravuje z těstovin penne, čerstvých rajčat, bylinek, cibule, česneku, olivového oleje, chilli, pepře a soli.

Obvyklý obsah kalorií penne arrabiata

Jedna porce pokrmu penne arrabiata o hmotnosti 380 g má výživovou hodnotu 1754 kJ, tedy 419 kcal, a obsahuje 45 g sacharidů, 19 g tuků, z toho 4 g nasycených mastných kyselin, a téměř 7 g vlákniny.

Zdroj: Penne arrabiata
Zveřejněno dne: 20.11.2015

PENNE ARRABIATA

Recepty na penne arrabiata

Penne alla arrabiata

Ingredience:

  • 8 ks čerstvých rajčat
  • 200 g těstovin penne v sušeném stavu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Oloupejte rajčata, kdo neví jak, stačí naříznout na horní části do kříže a vložit na chvíli do vařící vody, pak půjdou loupat lehce a bez zbytečných ztát. Nakrájejte cibuli na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte pokrájená rajčata na kousky, chilli papričku a nechte dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte prolisovaný česnek, sůl a nechte krátce povařit. Na závěr vmíchejte do směsi uvařené těstoviny a nasekanou bazalku, dochuťte a můžete podávat.

Penne arrabiata se slaninou

Ingredience:

  • 200 g těstovin penne v suchém stavu
  • 150 g slaniny
  • 8 rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl
  • strouhaný parmazán

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Oloupejte rajčata – stačí naříznout na horní části do kříže a vložit na chvíli do vařící vody, pak půjdou loupat lehce. Poté nakrájejte cibuli a slaninu na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte pokrájená rajčata na kousky, chilli papričku a nechte dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte prolisovaný česnek, sůl a nechte krátce povařit. Na závěr vmíchejte do směsi uvařené těstoviny a nasekanou bazalku, dochuťte. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.

Penne arrabiata z konzervovaných rajčat

Ingredience:

  • 200 g těstovin penne v suchém stavu
  • 2 plechovky konzervovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • strouhaný parmazán

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Nakrájejte cibuli na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem a prolisovaným česnekem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte konzervovaná rajčata, chilli papričku a nechte chvíli dusit. Až se rajčata rozvaří do husté omáčky, přidejte sůl, uvařené těstoviny a nasekanou petrželku, dochuťte. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.

Penne arrabiata – Kluci v akci

Ingredience:

  • 200 g originálních těstovin penne v suchém stavu
  • 200 g drcených rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka sušené chilli papričky
  • olivový olej
  • hrst sekané petrželky
  • snítka bazalky
  • sůl
  • ovčí sýr Pecorino Romano

Postup:

Uvařte těstoviny dle návodu. Nakrájejte cibuli a česnek na drobno a dejte na rozpálenou pánev s olivovým olejem, nechte zpěnit. K cibuli přidejte drcená rajčata, sůl a sušené chilli koření a nechte dusit. Až se rajčata prohřejí, vmíchejte uvařené těstoviny a nasekanou bazalku s petrželkou, dochuťte. Před podáváním posypte sýrem Pecorino Romano.

Zdroj: Penne arrabiata
Zveřejněno dne: 20.11.2015

CHILLI CON CARNE

Jak dělá chilli con carne Pohlreich

Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 400 g konzervovaných rajčat, 400 g sterilovaných červených fazolí, 2 lžičky rajčatového protlaku, lžička mletého chilli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce sladké papriky, ½ lžíce sušeného tymiánu, 400 ml zeleninového vývaru, 4 šalotky, 3 stroužky česneku, 2 čtverečky čokolády, 1 červená paprika, cukr, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Ve větším hrnci na rozehřátém oleji za pravidelného míchání restujeme asi 5 minut očištěné, najemno nakrájené šalotky (měly by změknout a zesklovatět), pak přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, očištěnou papriku nakrájenou na kostičky, promícháme a po minutě přisypeme sladkou papriku, chilli i kmín. Na středním plameni smažíme, dokud se vše nepropojí, pak přidáme mleté maso, vařečkou se snažíme rozdělit ho na co nejmenší kousky, a důkladně jej opečeme, mělo by vytvořit malé hnědé hrudky (maso musí být dokřupava usmažené, nikoliv dušené). Směs důkladně osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, přidáme konzervovaná rajčata, tymián, čokoládu, špetku cukru, podle chuti sůl i mletý pepř a nakonec vmícháme rajčatový protlak. Vše pak přivedeme k varu, přiklopíme a na malém plameni necháme 20 minut probublávat, občas zamícháme a podle potřeby přilijeme dvě lžíce vody. Nakonec vsypeme okapané sterilované fazole, znovu přivedeme k varu a krátce prohřejeme, dochutíme solí i pepřem a před podáváním necháme pokrm 10 minut odpočinout.

Zdroj: Chilli con carne
Zveřejněno dne: 5.2.2016

MEXICKÉ FAZOLE

Mexické fazole v tortille

Ingredience: 500 g kuřecího masa, 2 rajčata, 1 rajčatová šťáva nebo protlak, trocha kečupu, 2 papriky, 2 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 5 středních chilli papriček nebo sušené chilli, 500 g fazolí, 100 g sterilované kukuřice, 3 stroužky česneku, mletý pepř, oregano, olej, sůl

Ingredience na tortillu: 125 ml vlažné vody, 1 lžička soli, 50 g sádla nebo tuku Omega, 2 hrnky hladké mouky

Technologický postup: Den předem dáme namočit fazole, následující den je uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme a usmažíme na rozpálené pánvi s menším množstvím tuku. Usmažené maso dáme stranou a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, menší plátky mrkve. Restujeme zhruba 5 minut a přitom podléváme šťávou z masa. Když je zelenina skoro měkká, přidáme na kousky krájenou papriku, po dalších 5 minutách rajče, česnek, jemné sekané chilli, pórek a kukuřici, promícháme a přidáme ostatní ingredience – rajčatovou omáčku, protlak, kečup, oregano, pepř, sůl (dle chuti). Nakonec smícháme s fazolemi a masem a plníme do tortill.

Tortilly: Z ingrediencí vypracujeme těsto, to na tortilly nemusí kynout, proto hned po umíchaní těsto vyválíme na tenké tortilly. Pečeme nasucho, rychle, po obou stranách na pánvičce. Po upečení ihned plníme připravenou směsí a podáváme.

Zdroj: Mexické fazole
Zveřejněno dne: 24.4.2017

diskuse k tomuto tématu

Re: Re: Re: leky na tlak a chili koreni

Klidně to jednou vyzkoušejte a pak si každou hodinu měřte krevní tlak. Výsledky měření tlaku a pocity...

více >>

sirup z bobulí hlohu,kyselina foliová, nebo koenzym Q 10, chilli papričky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jest-li mohu uživat některý z těchto produktů a který by byl nejvíce...

více >>

Re: sirup z bobulí hlohu,kyselina foliová, nebo koenzym Q 10, chilli papričky

Nejdříve si kupte domácí tlakoměr, abyste si mohla měřit tlak průběžně doma, jak si vzpomenete. Pak zkuste...

více >>

Re: zázvorový čaj na nachlazení a jeho užívání

Obecně lze říci, že zázvorový čaj nemá vážné nežádoucí účinky. Bezpečné množství zázvoru jsou 4 gramy...

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

Energy Peralgin 120 kapslí

Energy  Peralgin 120 kapslí

Doplněk stravy. Uplatňuje se u poruch imunity, infekčních chorob, onemocnění dýchacího a trávicího systému i v prevenci civilizačních onemocnění. Odstraňuje únavu, posiluje organismus. Použití Imunosanu snížená obranyschopnost organismu, poruchy imunity akutní i chronická zánětlivá onemocnění (viry, bakterie), opakované infekce choroby respiračního a trávicího systému záněty a další onemocnění střev,...

Cena: 509 Kč
Koupit  koupit

Energy Vitamarin 90 kapslí

Energy Vitamarin 90 kapslí

Doplněk stravy - bioinformační přípravek s obsahem rybího oleje z mořské ryby Engraulis japonicus. Má příznivý vliv na srdečně-cévní systém a metabolismus tuků. Podporuje mozkové funkce. Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídící frekvence podkorových center mozku regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací...

Cena: 281 Kč
Koupit  koupit

Energy Ruticelit 50 ml

Energy Ruticelit 50 ml

Ruticelit krém využijete na žíly, otoky nohou, působí zejména na pevnost a elasticitu cévních kapilár, pomáhá na aterosklerózu, snižuje srážlivost krve a působí na alergie, průběh infekčních chorob, vysoký krevní tlak atd. Použití Ruticelitu zlepšení pružnosti a pevnosti cév a cévních kapilár: křečové žíly, hemoroidy a povrchové popraskané žilky, ochrana cévního systému u diabetiků, prevence vzniku...

Cena: 330 Kč
Koupit  koupit

Energy Ruticelit Profi 250 ml

Energy  Ruticelit Profi 250 ml

Ruticelit má velmi kladný vliv na alergie, průběh infekčních chorob, vysoký krevní tlak, otoky, aterosklerózu, snižují srážlivost krve a působí zejména na pevnost a elasticitu cévních kapilár. Použití Ruticelitu zlepšení pružnosti a pevnosti cév a cévních kapilár: křečové žíly, hemoroidy a povrchové popraskané žilky, ochrana cévního systému u diabetiků, prevence vzniku krevních sraženin a urychlení...

Cena: 1103 Kč
Koupit  koupit

Energy čaj Uncaria tomentosa (kočičí dráp)

Energy čaj Uncaria tomentosa (kočičí dráp)

Uncaria roste v nížinných tropických pralesích Střední a Jižní Ameriky, zejména pak v oblasti Peru. Domorodými kmeny je tato liána používána již minimálně 2 000 let u širokého spektra zdravotních potíží. Do povědomí západního světa se však Uncaria dostala až v 70. letech minulého století díky činnosti křesťanských misionářů. Informace o zázračných vyléčeních zhoubných nádorů a důkazy o mimořádných...

Cena: 134 Kč
Koupit  koupit

Weleda BIO Rakytníkový sirup 200 ml

Weleda BIO Rakytníkový sirup 200 ml

Pro podporu obranyschopnosti organizmu. Bobule rakytníku jsou bohaté na vitamín C a další cenné vitamíny a antioxidanty (vitamín A, betakaroten, flavonoidy), které hrají důležitou roli při ochraně buněk. Tyto vlastnosti činí z rakytníkového sirupu opravdový elixír vitality. Zvyšuje obranyschopnost organismu BIO rakytníkový sirup posiluje obranyschopnost organismu, a to zvláště v období chřipek a nachlazení....

Cena: 295 Kč
Koupit  koupit

VITALIS Vonné oleje Pro volné dýchání 100 ml - ratanové tyčinky

VITALIS Vonné oleje Pro volné dýchání 100 ml - ratanové tyčinky

Volně dýchat - doma jako na horách! Vůně "volné dýchání" stimuluje vzduchu a zanechává příjemnou vůni čistoty a svěžesti. Obsah: sibiřská jedle, ravensara, eukalyptus, tymián, máta peprná, cypřiš Aplikace: Nakapejte 25-50 kapek do zvlhčovače nebo vložte tyčinky přímo do lahvičky.  ...

Cena: 289 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

svrab u člověka fotogalerie | mačingová 28 dní | chlorella nežádoucí účinky | bactroban | algifenové kapky | mačingová dieta | chlamydie příznaky a projevy

SiteMAP