naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

gulášová polévka


ZKUSTE SI UDĚLAT BEZVADNOU GULÁŠOVOU POLÉVKU

Hlavní ingredience

Tradiční gulášová polévka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Má charakteristickou červenou barvu, kterou docílíme mletou paprikou. Polévka má výraznou chuť a měla by být dostatečně hustá.

Zdroj: Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 20.4.2015

Diskuze: Re: šupinky na pleti

Na suchou plet používám čistý kolagen. Uvařím vepřovou nohu, bez soli, velmi pomalu, 2-3 hodiny. Pak scedím, vychladím a sulcem si mažu obličej. Když cítím mírné stahování namažu se krémem. Já jsem zvyklá na rakytníkovou mast. Ale šupinky jsem nikdy neměla, jen suchou vrásčitou plet, která se mi velmi zlepšila. Je mně 71 roků a lituji, že jsem na to nepřišla ve 4O letech. Ze zbytku vývaru je dobrá polévka. Přeji, aby vám bylo pomoženo Drábková

Zdroj: diskuze Šupinky na pleti
Odesláno dne: 4.3.2017 uživatelem Miroslava Drábková
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi


ZKUSTE SI UDĚLAT BEZVADNOU GULÁŠOVOU POLÉVKU

Historie gulášové polévky

Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění. Gulášová polévka je tradiční druh uherské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typická je její červená barva, výrazná chuť a vysoká hustota. Připravuje se buď i se všemi ingrediencemi, anebo se dá zakoupit v podobě předpřipraveného instantního obsahu, který se nasype do vroucí vody.

Zdroj: Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 20.4.2015

Diskuze: Re: www.hovězí polevka-čistit

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit
Odesláno dne: 27.8.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka s párkem

Ingredience: 2 plátky másla, 1 střední cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 špetka pepře, sůl, 1 kostka hovězího bujónu, 3 nožičky párků, 2 střední brambory, 1 lžíce hladké mouky, 100 g slaniny, 50 ml mléka, 100 g slaniny

Postup: Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme špetku pepře a mletou papriku. Zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme bujón a vaříme. Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky a osolíme. Uvaříme do poloměkka. Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a párek, poté obojí vybereme z tuku a přidáme do polévky. Přilijeme mléko, promícháme a případně dosolíme. Podáváme s pečivem jako svačinovou pochoutku.

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

Diskuze: www.hovězí polevka-čistit

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit
Odesláno dne: 27.8.2017 uživatelem Trvalová Dagmar
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka z hlívy

Ingredience: 300 g hlívy ústřičné, 300 g brambor typu B, 1 cibule, 1 lžíce řepkového oleje, špetka soli, špetka pepře, kmín, tymián, sladká paprika

Postup: Na trošce řepkového oleje orestujte nasekanou cibulku. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou. Duste přibližně 5 minut. Zasypte sladkou paprikou, přidejte tymián a kmín. Podlijte 1,5 l vody, nebo zeleninovým vývarem. Vařte doměkka, tedy 20 minut. Polévku dochuťte dle potřeby solí a pepřem.

Tip: Ke konci můžete přidat ještě nastrouhanou bramboru, která polévku přirozeně dohustí, a několik stroužků rozmačkaného česneku, můžete přisypat i majoránku. Jakmile jsou brambory měkké, polévka je hotová. Případně ji ještě dosolte či dochuťte vegetou bez glutamátu. Gulášovou polévku s hlívou ústřičnou můžete podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

Diskuze: Re: chci zhubnout

Milá Věro, pokud jste se inspirovala tímto článkem, tak doporučuji pořídit knihu od Antonie Mačingové, kde je přesně popsán denní režim a mnoho vhodných receptů na hubnutí a zdravý životní styl.
Podstata hubnutí je prostá a skrývá se v těchto několika bodech:
- jíst každé tři hodiny MALÉ porce (včetně malých hlavních jídel)
- ranní jídlo může být kaloricky vydatné (sladké, tučné, co máte ráda)
- dopolední svačina (ovoce, neslazený jogurt)
- oběd průměrně kalorický (polévka, příloha, maso)
- odpolední svačina (odtučněná tvarohová pomazánka a malé celozrnné pečivo, zelenina)
- večeře nízkokalorická (libové maso nebo odtučněný tvaroh s cibulí, s česnekem, se šunkou nebo Šmakoun a jeden menší brambor + nesladká zelenina)
- večerní svačina (odtučněný tvaroh, nesladká zelenina)
- při hubnutí nesmíte pít žádný alkohol ani sladké vody
- málo solte a nemlsejte slané ani sladké pochutiny
- vykonejte každý den alespoň 20 minut pohybu (v kuse), při kterém se zpotíte a zadýcháte.
Při dodržení těchto pravidlech začne Vaše tělo zdravě hubnout kilo až dvě kila týdně. Budete se při tom cítit dobře, a když si na to zvyknete, tak se žádné jojo efekty neobjeví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chci zhubnout
Odesláno dne: 5.8.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka s bramborem

Ingredience: 2,25 l vody nebo vývaru, 450 g brambor, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, mletá paprika, mletý pepř, kmín, sůl

Postup: V hrnci zpěníme dozlatova cibulku, přidáme na kousky nakrájené brambory, zaprášíme hladkou moukou a paprikou, vše podlijeme trochou vody, nebo lépe vývarem, osolíme, opepříme a za občasného míchání ještě dusíme do změknutí brambor. Před dokončením varu přidáme ještě utřený česnek se solí a posypeme majoránkou. Můžeme podávat s bylinkovými krutony.

Tip: V létě lze přidat při vaření ještě 2 pokrájená rajčata a drobně nakrájenou papriku.

Výše bylo představeno několik variací na zaručeně nejlepší gulášovou polévku jako od babičky. A jaké originální recepty máte vy? Pochlubte se!

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

Diskuze: hubnutí podle mančingové

28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.



Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:

1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové hranolky, Dušená kuřecí stehna
Večeře: Brokolice s česnekem, tuňák v konzervě.
21. DEN Snídaně:Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
Večeře: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
22. DEN Snídaně: pohankové vločky zalité sojovým mlékem, strouhané jablko, ořechy, med
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnem
Večeře: Kuře s celerem
23. DEN: Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
24. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Salát z červené řepy, mořská treska na másle
Večeře: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
25. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem
Večeře: Salát z červené řepy, tuňák
27. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu 2dcl., 2 grahamové nebo sojové rohlíky, med, vlašské ořechy
Oběd: Boršč
Večeře:Celerové hranolky, filety z mořské tresky na másle
28. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Vařená strouhaná řepa, cibule, tuňák

Recepty pro 28 denní detoxikační kůru
Mrkvový salát: Mrkev jablka ořechy v poměru 1:1:1.
Brokolice s česnekem: Brokolici povaříme ve vodě do křupava. Na olivovém oleji osmažíme česnek a přidáme brokolici. Podáváme se sýrem nebo s vajíčkem.
Salát z červené řepy: Tři větší řepy, 3dcl sklenici směsi mrkev/hrášek, 4 středně velké kyselé okurky, olivový olej, sůl, pepř a podáváme buď s vajíčkem, nebo se sýrem.
Fazolové lusky s česnekem: Můžou být kupované mražené. Nasypou se do osolené vařící vody. Vaří se asi 10 min. Potom se scedí a postupuje se stejně jako u brokolice s vajíčkem nebo sýrem
Mrkvový perkelt: Mrkev, cibule, mlety pepř, mlety rozmarýn, drcený kmín, nebo mletý koriandr, sojovou omáčku. Postup: Očištěnou mrkev, na kolečka nakrájenou, přidám cibuli, kterou jsme osmahli na olivovém oleji. Potom přidáme mletý pepř, koření a 2 lžíce sojové omáčky. Pak podliji 2dcl vody a asi 15 minut se vaří.
Prokládaná cuketa: 2 středně velké cukety, olivová olej koření, tvrdý sýr, česnek, sojovou omáčku. Cukety nakrájíme na plátky. Do olivového oleje přidáme sůl, mletý pepř, sušenou bazalku a lžíci sojové omáčky. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Takhle ochucený olej vylijeme na plech, pokladame cukety a necháme zapéct při 200*C asi 15 min.
Kuře s celerem: Kousky kuřete marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari. Maso před použitím pomeleme a přimeleme i čtvrtku celeru. Přidáme žloutek, sul, pepř, mlety kmín. Vypracujeme směs a smažíme v oleji, v němž jsme maso marinovali.
Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody. Potom přidáme těstoviny.
BORŠČ: kompotová miska bude jako odměrka! Zeleninu nakrájenou na kostičky: 1 misku mrkve 1 misku celeru 1 misku petržele, 1misku kedluben, 1misku zelené papriky a 3 misky nakrájené uvařené červené řepy, sůl, pepř, nové kořené, mletá paprika, 3 bobkové listy, rajský protlak, dva stroučky česneku, jedna cibule. Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme koření a nakrájenou papriku, přilijeme 0,5 l vody a vaříme do změknutí. Potom přidáme řepu. Potom si zvlášť osmahneme cibuli, přidáme česnek a protlak, které převaříme a slijeme do polívky.
Hrachová polévka: Sáček mraženého hrášku 400g, půlku citrónu, bazalkové pesto, sůl, pepř, lžíci másla. Do litru vroucí vody nasypeme hrášek, přidáme bazalkové pesto, mletý pepř a vaříme 20 minut. Na závěr přidáme máslo. Po vychladnutí ponorným mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
Červená řepa se švestkami a ořechy: 300g uvařené červené řepy,100g sušených švestek, před použitím je namočte do vody, 100g vlašských ořechu, dva stroužky česneku, špetku soli, pepř, 3 lžíce oleje.
Bezvaječné těstoviny se špenátem: Postup je stejný jako u těstovin s kedlubnou
Zeleninová polévka: Na jemno nastrouhejte jednu mrkev, petržel, čtvrtku kedlubny a čtvrtku celeru. Na olivovém oleji osmažte cibulku a pak přidávejte zeleninu. Osolte, opepřete, okmínujte, zalijte vodou a povařte. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a nechte přejít varem.

Když je moc velký hlad, tak si můžete dopoledne dát sušené švestky a odpoledne bílý jogurt s medem a skořicí.

Zdroj: diskuze Hubnutí podle mančingové
Odesláno dne: 14.12.2011 uživatelem Milena
Počet odpovědí: 0

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka bez masa

Ingredience: 1/2 kg brambor, 50 g tuku, 1 malá cibule, 50 g hladké mouky, 1,5 l zeleninového vývaru, mletá sladká paprika, chilli paprička, mletý pepř, kmín, česnek, sůl, majoránka, petrželová nať

Postup: V osolené vodě uvaříme brambory nakrájené na kostičky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a mouku (připravíme růžovou jíšku), vmícháme mletou papriku (případně i jemně nasekanou chilli papričku) a zalijeme chladným vývarem. Dobře rozšleháme. Přidáme pepř a kmín a polévku provaříme. Vložíme vařené brambory a znovu přivedeme k varu. Na závěr dochutíme drcenou majoránkou, petrželovou natí a česnekem utřeným se solí. Báječně chutná s domácím žitným kmínovým chlebem.

Tip: Pokud máte mezi strávníky masožravce, opečte jim k polévce na kostičky nakrájený měkký salám nebo párek. Porci uzeniny vložte do talíře a přelévejte polévkou.

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka z mletého masa

Ingredience: 3 brambory, 1 cibule, 1 polévková lžíce gulášového koření, 1 kávová lžička majoránky, 300 g mletého masa (mix), 1 polévková lžíce bezlepkové mouky, 2 lžíce oleje, 1 kávová lžička sladké mleté papriky, cca 2 g soli, 2 l vývaru nebo vody, 2 stroužky česneku

Postup: Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi. Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody nebo vývarem a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem, majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka z hovězího masa

Ingredience: 500 g předního hovězího masa, 100 g sádla, 200 g cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžíce kmínu, 3 vrchovaté lžíce sladké papriky, 80 g hladké mouky, 1,5 l hovězího vývaru nebo vody, 700 g brambor typu B, mletý pepř, majoránka, sůl

Postup: Maso nakrájíme na malé kostičky (cca 1,5 x 1,5 cm), osolíme a opepříme. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a maso, opečeme, přidáme nasekaný česnek (4 stroužky, jeden si ponecháme na konečné dochucení), osmahneme, zasypeme paprikou, znovu krátce osmahneme, zasypeme moukou, opět krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, lehce osolíme, přivedeme k varu a vaříme, dokud není maso měkké. Poté přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme je doměkka, na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem se solí a majoránkou. Tato poctivá domácí gulášovka s krajícem chleba nahradí i hlavní jídlo.

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

GULÁŠOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Gulášová polévka z vepřového masa

Ingredience: 500 g vepřové pečeně, 1,5 l hovězího nebo vepřového vývaru, 3 cibule, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 bílá paprika, 1 chilli paprička, 4 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké nebo bezlepkové mouky, 3 lžíce másla, sůl, pepř, olej

Postup: Maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Jakmile má pěknou barvu, přidáme maso a osmažíme. Ochutíme kmínem a vše zasypeme červenou paprikou, sladkou i pálivou. Maso jen lehce orestujeme a ihned ho podlijeme vývarem. Maso vaříme doměkka, asi hodinu. Polévku ochutíme solí a majoránkou. Ve druhém hrnci si připravíme jíšku. Máslo rozpustíme, zaprášíme moukou a zamícháme. Jíšku jen lehce opražíme, aby nebyla hořká, poté ji velmi opatrně vmícháme do polévky a mícháme, aby se rozpustila a dobře spojila. Polévku vaříme do zhoustnutí. Přidáme lisovaný česnek, podle chuti ještě osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme s chlebem, ozdobíme nakrájenou bílou paprikou a chilli papričkou. Polévka je díky ingrediencím velmi pikantní.

Zdroj: Gulášová polévka od babičky
Zveřejněno dne: 14.4.2017

PÓRKOVÁ POLÉVKA

Pórková polévka se sýrem

Ingredience: 1 pórek, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 1 kostka bujónu, 1 vejce, zavářka do polévky, libeček, 1 lžíce másla

Postup: Na másle necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme sýr, aby se roztavil, stále mícháme, přidáme bujón a vodu. Povaříme, přisypeme zavářku, rozkvedlané vejce a nakonec rozsekaný libeček. Polévka by měla mít hustou konzistenci.

Zdroj: Pórková polévka
Zveřejněno dne: 25.3.2015

RECEPTY NA GULÁŠOVOU POLÉVKU

Gulášová polévka s párkem

Suroviny:

  • 3 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • sušený česnek
  • 1 lžička gulášového koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • olej
  • 2 ks párků
  • sůl, pepř
  • 1,5 l vody

Postup:

Párky nakrájejte na kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky, cibuli očistěte, nakrájejte na drobno a osmažte na rozpáleném oleji. Přidejte papriku, gulášové koření a promíchejte. Poté vložte nakrájený párek. Lehce ho orestujte, zalijte vodou a dochuťte kmínem, pepřem, solí a majoránkou. Nakonec přisypte brambory a vařte, dokud nezměknou. Polévku podávejte s čerstvým pečivem.

Zdroj: Recepty na gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 29.9.2014

UZENÁ POLÉVKA

Uzená polévka s bramborem

Ingredience: 5 větších brambor, 100 g mražené míchané zeleniny, 1 lžičku sušené petrželky, 1 kg uzených žeber

Postup: Uzená žebra uvaříme v tlakovém hrnci do měkka. Do vývaru dáme na menší kousky nakrájené brambory. K téměř měkkým přidáme zeleninu, krátce povaříme a doplníme obraným masem. Na závěr polévku dochutíme solí a petrželkou.

Zdroj: Uzená polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

RAJSKÁ POLÉVKA

Rychlá rajská polévka

Ingredience: 1 větší rajčatový protlak, 1 cibule, 1,5 l vody, 500 ml mléka, 2 hrsti polévkových nudlí, 1 lžíce oleje, 1 kostka bujonu, 1 lžička vegety, 1 snítka libečku

Postup: Na oleji zpěníme cibuli‚ přidáme protlak, vodu‚ bujon a vegetu. Když se polévka vaří, přisypeme polévkové nudle. Jakmile budou nudle uvařené, polévku vypneme. Ovoníme trochou libečku. Připravenou polévku necháme odpočívat nejméně deset minut a až poté do ní vlijeme mléko, nejlépe plnotučné.

Zdroj: Rajská polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

RECEPTY NA GULÁŠOVOU POLÉVKU

Gulášová polévka podle Pohlreicha

Suroviny:

  • 350–400 g řádně odleželé hovězí kližky
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžíce středně pálivé mleté papriky
  • 1 středně velká cibule
  • 1 dl suchého nebo mírně nasládlého bílého vína
  • 2 středně velké brambory
  • sůl

Postup:

Maso nakrájejte na drobnější kostky. Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a uvařte v 1 ½ litru vody. V kastrolu osmahněte na sádle na jemno pokrájenou cibulku se sladkou a pálivou paprikou. Vsypte a opečte kostky masa, pak přilijte víno a nechte je pomalu vydusit. Poté vlijte asi čtvrtinu vody z brambor, osolte a pomalu duste za občasného podlití vodou z brambor asi 1 hodinu. Pak přilijte zbytek vody z brambor, přidejte propasírované brambory a ještě asi deset minut nechte pobublávat.

Zdroj: Recepty na gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 29.9.2014

RECEPTY NA GULÁŠOVOU POLÉVKU

Gulášová polévka bez masa

Suroviny:

  • 1 větší cibule
  • 1 vrchovatá lžička mleté papriky
  • kvalitní olej
  • 200 g hub (hlíva, žampiony, hřiby – dle vašeho výběru)
  • 1 střední mrkev
  • 2 malé brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky provensálského koření
  • pepř, případně sůl na dochucení
  • čerstvé bylinky (pažitka, řeřicha)

Postup:

Postup je snadný. Zeleninu a houby očistěte, nakrájejte, omyjte a nechte okapat. Na oleji dozlatova opečte na drobno nakrájenou cibulku, kterou poté zasypte mletou paprikou a nechte lehce opéct. Na opečenou cibulku vysypte pokrájenou zeleninu a houby a chvíli restujte. Poté zalijte vývarem, přidejte koření, rozmačkaný česnek a vařte do změknutí hub a zeleniny. Podávejte nejlépe s chlebem a velkým množstvím řeřichy nebo pažitky. Dobrou chuť!

Zdroj: Recepty na gulášovou polévku
Zveřejněno dne: 29.9.2014

CUKETOVÁ POLÉVKA

Cuketová polévka s mrkví

Ingredience: 2 velké mrkve, 1 malá cuketa o průměru cca 3 cm, 1 malá cibule, olej, kari koření, sůl, vývar, 1 malý bílý neochucený jogurt, masox nebo Podravka, řeřicha

Postup: Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kari koření, očištěnou nastrouhanou mrkev. Orestujeme, zalijeme vodou, vhodíme nastrouhanou cuketu, osolíme, případně dochutíme kostkou. Uvaříme, poté je možné rozmixovat. Po dovaření vmícháme malý jogurt (200 ml). Před podáváním vhodíme nasekanou řeřichu. Polévka chutná výborně s nasucho opečenými topinkami nebo celestýnskými nudlemi.

Zdroj: Cuketová polévka
Zveřejněno dne: 12.10.2016

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Lehká květáková polévka

Suroviny:

  • 1 květák
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1 tvrdší houska
  • olej
  • sůl
  • muškátový oříšek

Postup:

Květák nakrájíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou vody, rozmícháme a přidáme do vroucí polévky. Dochutíme muškátovým oříškem a povaříme. Housku si nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Hotovou polévku podáváme s právě osmaženou houskou.

Zdroj: Květáková polévka
Zveřejněno dne: 16.4.2015

RAJSKÁ POLÉVKA

Rajská polévka s noky

Ingredience: 1 l čisté rajčatové šťávy, olej, 1 menší cibule, 1 menší paprika, trocha vody, sůl, cukr Noky: 1 vejce, sůl, 100 g hrubé mouky, trocha vody

Postup: Do hrnce dáme trochu oleje, přidáme rajčatovou šťávu, trochu vody, pokrájenou cibuli a papriku, osolíme a osladíme podle chuti. Všechny suroviny na noky smícháme. Necháme chvíli odstát, pak zavaříme noky do vroucí rajské polévky a chvíli povaříme.

Zdroj: Rajská polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Květáková polévka pro kojence

Suroviny:

  • 1 růžička květáku
  • 1 šálek drůbežího vývaru (200 ml)
  • 1 lžíce krupice
  • 1 lžíce kojeneckého mléka
  • kousek másla
  • kojenecká voda

Postup:

Pokrájený květák uvaříme v drůbežím vývaru, vodu přidáme podle potřeby. Takto uvařené rozmixujeme a zahustíme krupicí. Vaříme ještě asi 10 minut. Poté vsypeme sušené kojenecké mléko, vložíme kousek másla a necháme ještě chvilku prohřát. Podáváme kojencům od ukončeného 8. měsíce.

Zdroj: Květáková polévka
Zveřejněno dne: 16.4.2015

PÓRKOVÁ POLÉVKA

Pórková polévka pro děti

Ingredience: 1 lžička másla, 1 lžička mouky, 1 pórek, 350 ml vody, 150 ml mléka

Postup: Pórek (nejlépe BIO) důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ukrojíme lžičku másla, rozehřejeme ji v kastrůlku. Přidáme připravený pórek a lehce ho opražíme. Přidáme vodu tak, aby byl pórek potopený. Vaříme doměkka. Jakmile je pórek měkký, slijeme vodu, jemně zaprášíme hladkou moukou (stačí lžička) a dolijeme BIO mlékem. Doléváme podle potřeby a na závěr promixujeme podle zvyklostí dítěte. Pórková polévka pro batolata je moc dobrá. Jen s ní opatrně, pokud vaše děťátko trpívá na bolesti bříška.

Zdroj: Pórková polévka
Zveřejněno dne: 25.3.2015

diskuse k tomuto tématu

Re: šupinky na pleti

Na suchou plet používám čistý kolagen. Uvařím vepřovou nohu, bez soli, velmi pomalu, 2-3 hodiny. Pak...

více >>

Re: www.hovězí polevka-čistit

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe...

více >>

www.hovězí polevka-čistit

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala....

více >>

Re: chci zhubnout

Milá Věro, pokud jste se inspirovala tímto článkem, tak doporučuji pořídit knihu od Antonie Mačingové,...

více >>

hubnutí podle mančingové

28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní. Mačingová...

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

Energy Droserin šampon

Energy Droserin šampon

Droserin je určen pro normální, zdravé a převážně světlé vlasy. Omezuje vypadávání vlasů na temeni hlavy. Zlepšuje pružnost vlasů a výsledkem jeho použití je jejich sametový lesk. Omezuje vypadávání vlasů na temeni hlavy. Pokud nevíte, který z šamponů Energy si vybrat, doporučujeme vyzkoušet nejprve Artrin nebo Droserin. Tyto šampony jsou vhodné pro celou rodinu včetně malých dětí. Šampony Energy podporují...

Cena: 245 Kč
Koupit  koupit

Energy Ruticelit šampon

Energy Ruticelit šampon

Ruticelit je vhodný šampon spíše pro vlasy tmavé. Snižuje tvorbu lupů, zpevňuje vlasy a tím, že celkově zlepšuje prokrvení pokožky, podporuje obnovu vlasů na celé hlavě. Přírodní šampon Ruticelit vychází z principů unikátní metody Regenerace v Pentagramu. Obsahuje bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pokud nevíte, který z šamponů Energy si vybrat, doporučujeme...

Cena: 245 Kč
Koupit  koupit

Energy Protektin šampon

Energy Protektin šampon

Protektin je určen pro snadno se mastící a vypadávající vlasy, pro vlasy poškozené barvením nebo naopak odbarvováním, je vhodný pro zlepšení kvality vlasů, které jsou zatěžovány znečištěným životním prostředím a průmyslovými imisemi. Pokud nevíte, který z šamponů Energy si vybrat, doporučujeme vyzkoušet nejprve Artrin nebo Droserin. Tyto šampony jsou vhodné pro celou rodinu včetně malých dětí. Šampony...

Cena: 245 Kč
Koupit  koupit

Energy Artrin šampon

Energy Artrin šampon

Artrin je určen pro všechny přirozené barvy vlasů, častěji nalezne využití u tmavších odstínů. Je vhodný pro suché vlasy, omezuje tvorbu šedin, podporuje obnovu vlasů, zejména u mužů, kterým se tvoří kouty. Přírodní šampon Artrin vychází z principů unikátní metody Regenerace v Pentagramu. Obsahuje bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pokud nevíte, který z šamponů...

Cena: 245 Kč
Koupit  koupit

Energy Cytovital šampon

Energy Cytovital šampon

Cytovital je šampon určený pro všechny přirozené barvy vlasů, přesto nalezne uplatnění častěji u vlasů světlejších. Regeneruje lámavé a snadno se třepící vlasy. Regeneruje lámavé a snadno se třepící vlasy. Zklidňuje pokožku hlavy, odstraňuje svědění. Šampony Energy podporují detoxikaci vlasů a pokožky hlavy, a proto je potřeba počítat s procesem očisty, který zabere nějaký čas. Asi po 3. cyklu mytí...

Cena: 245 Kč
Koupit  koupit

Barnys Klokan TM (60 cps.) - unikátní kolagen

Barnys Klokan TM (60 cps.) - unikátní kolagen

Unikátní revoluční forma kolagenu, který jako jediný přípravek v ČR kombinuje 3 typy kolagenu a vitamin C pro normální tvorbu kolagenu přirozeně obsaženého v chrupavkách, vazech a šlachách. Zdroj kolagenu a vitaminu C pro kůži, kosti a chrupavky. Doplněk stravy. Klokan je vhodný pro všechny, kdo chtějí pečovat o kloubní pouzdro jako celek a chtějí pro svůj pohybový aparát udělat maximum. A dále pro...

Cena: 269 Kč
Koupit  koupit

Paul Mitchell Tea Tree Hair and Scalp Treatment - vlasová kúra s Tea Tree

Paul Mitchell Tea Tree Hair and Scalp Treatment - vlasová kúra s Tea Tree

Osvěžující kúra na vlasy a vlasovou pokožku vhodná pro muže. Luxusní péče značky Paul Mitchell. Obsahuje čajovník, mátu a levanduli. Problémy s vlasy a pokožkou hlavy vyžadují rychlé řešení. Nechte si pomoct a dopřejte si jiskřivou dávku posilujících a pokožku zjemňujících pečujících látek. Kosmetická receptura a stimulující vůně čajovníku, máty peprné a levandule chrání a posiluje vlasy a zajišťuje...

Cena: 580 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

kostivalová tinktura výroba | léčba svrabu octem | svědivé pupínky po těle | arnica montana | furolin a nežádoucí účinky | šípkový olej domácí výroba | mančingová dieta jídelníček

SiteMAP