naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

lepek


LEPEK

Lepek a akné

Akné zobrazuje vnitřní stav organismu. Chceme-li ho tedy vyléčit, musíme pátrat po možných souvislostech. Příčinou může být i lepek. Ze 100 % lidí je 99 % alergických na lepek. Jedním z příznaku je i výskyt akné. Jestliže ze svého jídelníčku vyloučíte potraviny, které lepek obsahují, akné obvykle samovolně vymizí.

Zdroj: Lepek
Zveřejněno dne: 3.3.2016

Diskuze: Svědění a lepek

Dobrý den,
jdu asi s neobvyklým dotazem. Jsem celiak. V poslením roce mě pořád svědí tělo a když se poškrabu, naskáčou mi jizvy, stále koumám odkud jsem to vzala, ale jediný co mě napadlo, je lepek.Samozřejmě občas zhřeším. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Díiky Přiložený obrázek

Zdroj: diskuze Svědění a lepek
Odesláno dne: 22.9.2015 uživatelem Ivana Rajniaková
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


PROBIOTIKA NA STŘEVA

Probiotika Swiss

Produkt Swiss Probiotix splňuje všechna kritéria vysoce kvalitního probiotického výživového doplňku. Jedna enterosolventní kapsle rostlinného původu, vhodná také pro vegetariány, odolává kyselému prostředí žaludku a obsahuje vyváženou směs 9 důležitých druhů střevních bakterií, minimálně osm miliard buněk v lyofilizované formě, výživu pro užitečné bakterie (FOS). Užitečné bakterie jsou živí tvorové, kteří pro přežití a rozmnožování potřebují výživu. Pokud se dostanou k výživě (například prostřednictvím vlákniny, potravin anebo výživových doplňků, jako je vláknina Clean Inside), budou schopné vytvořit trvalou populaci a plnit svou roli při zachování zdraví. Druhou oblíbenou výživou užitečných bakterií je takzvaná FOS (fructooligosacharides). Probiotické doplňky, které ji obsahují, tak zabezpečují výživu pro užitečné střevní bakterie, díky tomu jsou účinnější než tradiční doplňky.

Složení 1 kapsle: probiotické bakterie L. rhamnosus 55 %, B. breve 20 %, L. casei 15 %, L. acidophilus 5 %, B. longum 5 % (kmeny obsahují kryoprotektanty), 6 miliard CFU. CFU je počet živých probiotických mikroorganismů (colony-forming unit) na konci doby trvanlivosti, při výrobě plněno až 300 % tohoto množství – až 18 miliard CFU/1 cps.

Složení: maltodextrin, bakteriální kultury (obsahuje kryoprotektanty: odtučněné mléko, sacharóza, agar-sójový bujon), rostlinná kapsle (hypromelóza), protispékavá látka (stearan hořečnatý), vysoušedlo (oxid křemičitý), antioxidant (kyselina askorbová).

Doporučené dávkování: 1 až 2 kapsle denně. Při použití s antibiotiky je vhodné užívat aspoň 2–3 hodiny před nebo po podání antibiotik.

Skladování: Skladovat v suchu při pokojové teplotě.

Odlišnost od jiných probiotik na trhu:

  • obsahuje 10 probiotik, která se nejčastěji vyskytují ve střevní floře evropského člověka, v porovnání s jinými přípravky, kde je jich 1–5;
  • zabezpečí pro organismus 8 miliard živých bakterií;
  • vhodné také pro vegetariány;
  • neobsahuje lepek.

Zde můžete vidět cenu Swiss Probiotix.

Zdroj: Probiotika na střeva
Zveřejněno dne: 30.8.2016

Diskuze: Re: methionin na vlasy

Methionin neobsahuje žádný lepek, takže z tohoto pohledu je při celiakii neškodný. U lidí s celiakií se jeho vstřebávání podporuje současným podávání vitamínu B12.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Methionin na vlasy
Odesláno dne: 1.10.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


PROBIOTIKA NA STŘEVA

Valosun Biopron Probiotické kapky

Probiotické kapky Biopron lze podávat dětem od 3. měsíců věku, avšak na doporučení lékaře i dětem mladším. Vhodnost a bezpečnost užívání u novorozenců od narození byla potvrzena řadou klinických studií.

Dávkování: 1x denně 6 kapek během jídla. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte! Probiotické kapky mohou být podávány přímo ze lžičky nebo smíchány s mlékem či jiným jídlem. Pozor: Nemíchejte s tekutinami teplejšími než 40 °C! Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Kapky neovlivňují chuť jídla ani nápojů.

Balení: 7 ml; při dodržení uvedeného dávkování jde o dávku na 28 dní užívání. Přípravek je určen dětem od 3. měsíce, neurčí-li lékař jinak. Probiotika jsou BAKTERIE (neboli buňky). Nelze očekávat, že se ve vodě zcela rozpustí! V případě probiotik hovoříme o rozsuspendování v kapalině. Samozřejmě i buňky mají svoji určitou hmotnost (i když velice malou). Proto při delším stání kapaliny, ve které jsou probiotika rozsuspendována, dochází k postupné sedimentaci rozsuspendovaných probiotik ke dnu. Proto je důležité před každým použitím roztok dobře promíchat!

Složení: Obsah v denní dávce (6 kapek) – Lactobacillus rhamnosus LRH08 1x 109 CFU. Přídatné látky: slunečnicový olej, oxid křemičitý CFU – počet živých probiotických mikroorganismů (colony-forming units) – 6 kapek obsahuje 1 miliardu živých bakterií Lactobacillus rhamnosus LRH08.

Upozornění: Výrobek neobsahuje lepek. Je určen dětem od 3. měsíce, neurčí-li lékař jinak! Přípravek nelze podávat dětem se závažnými poruchami imunity nebo na imunomodulační léčbě. Přípravek je vhodný pro těhotné a kojící ženy. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou stravu.

Výrobek byl posouzen Českou pediatrickou společností.

Skladování: Před otevřením lze skladovat v suchu při teplotách od 5 °C do 25 °C. Po otevření přípravku a smíchání oleje s probiotiky uchovávejte v chladničce (4–8 °C). Po smíchání oleje s probiotiky je doba použitelnosti přípravku 3 měsíce. Ukládat mimo dosah dětí! Nevystavovat přímému slunci!

Zde můžete vidět cenu výrobku Valosun Biopron Probiotické kapky.

Zdroj: Probiotika na střeva
Zveřejněno dne: 30.8.2016

Diskuze: Re: alergie na alkohol

O alkoholu je známo, že zhoršuje již existující alergie. Alkohol v sobě obsahuje alergeny ze surovin, ze kterých byl vyroben, což jsou například:
ječmen
chmel
droždí
žito
pšenice
lepek
histamin (často nalezený v červeném víně)
siřičitany (často nalezené v bílých vínech).
U vás pravděpodobně některý z těchto alergenů vyvolává otoky nosní sliznice a kýchání.
Nejúčinnější léčba je vyloučit alkohol ze svého života. Na zmírnění následků alergie je pak vhodné užívat dlouhodobě antihistaminika, například volně prodejný Claritine.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alergie na alkohol
Odesláno dne: 23.6.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

LEPEK

Co je to lepek

Lepek neboli gluten je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představují dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu. Lepek je důležitou součástí tradiční evropské kuchyně, kvalitou a množstvím lepku (obvykle je udáváno, že čím více lepku a méně škrobu, tím lepší mouka) je dána kvalita pšeničné mouky a kvalita těsta z ní vytvořeného. Dobrý lepek dává těstu pružnost a vláčnost, která se projeví i na výsledném pečivu. Údajně je lepek přidáván do výrobků, protože zvyšuje pocit hladu a nutí vás tak více konzumovat (to ovlivňuje zejména zvyšování hladiny ghrelinu v trávicím traktu).

Zdroj: Lepek
Zveřejněno dne: 3.3.2016

Diskuze: Re: neprůchodnost střeva

dobrý den,
děkuji za odpověď, jen bych chtěla upřesnit,synovi je 42 roků. Z vaší odpovědi vyplývá, že se jedná oneprůchodnost tlustého střeva-zvětšené břicho, neodchází plyny, stolice- ale kam se ještě obrátit, když mu v nemocnici v Boskovicích loni v dubnu, kde byl hospitalizován, diagnostikovali divertikulózu,v Brně letos v lednu těžkou divertikulózu a gastroenterolog , který mezi oběma vyšetřeními provedl kolonoskopii ,gastroskopii, tvrdí, že je zdráv?? J á jsem přesvědčená, že při vyprázdnění a vyčištění střeva a úplném splasknutí ty divertikly mohl přehlédnout? Mám o něj strach, vždyť v prosinci to vypadalo, že ty bolesti už nevydrží a nikdo nepomohl- doporučili mu bezlepkovou dietu alergii na lepek nemá!

děkuji Novoseljuková

Zdroj: diskuze Neprůchodnost střeva
Odesláno dne: 18.2.2016 uživatelem Ivana Novoseljuková
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

LEPEK

Alergie na lepek

Alergií na lepek tělo reaguje na přítomný antigen přehnanou imunitní odpovědí přes IgE protilátky a uvolněním histaminu. Alergií na lepek můžeme trpět v kterémkoli věku, někdy se stává, že časem sama odezní.

Konzumace lepku mívá u alergiků okamžité následky, jako jsou křeče, nevolnost, nadýmání, průjem, únava, otoky či bolest kloubů, ale také akné. U dětí je častým příznakem alergie na lepek mastná a zapáchající stolice, snížená chuť k jídlu, vzedmutí bříška, zpomalení růstu, neprospívání. Kromě již zmíněných se mohou u dospívající mládeže projevit i takové příznaky jako bolest kloubů, únava, nepravidelná menstruace, opožděná menstruace, potraty, neplodnost, nechutenství, nadýmání, řídnutí kostí, anémie, větší kazivost zubů a jiné.

V současnosti nejsou doposud žádné léky, které by pomohly s alergií na lepek. Jediným možným způsobem je dodržování takzvané bezlepkové diety, díky které se nemocný zbaví uvedených příznaků a dojde k obnovení poškozené střevní sliznice.

Zdroj: Lepek
Zveřejněno dne: 3.3.2016

Diskuze: Jak snížit billirubin v játrech?

Syn 15 let prodělal 2013 žloutenku typu E, nevěděli jsme o tom a tak syn dvoufázově trénoval a nedodržoval dietu. Rok a půl ho bolí 3x do týdne břicho asi 5 cm vlevo od pupku. Má poškozená játra billirubin 101 stále pomalu stoupá, nesportujeme, máme dietu, užíváme essenciale forte, stále zameškáváme ve škole, ráno když se mu zvedá žaludek tak ho nemůžu poslat do školy, snídaně na to nemá vliv, zkoušíme alergie na potraviny zatím bez výsledku, lepek nemáme, stále mu odebírají krev vše OK. Moč Ok, stolice OK.Provedeno SONO-nic, CT nic, Fibroskopie nic, další vyšetření fibro po roce nic. Kam mám syna objednat na vyšetření sám už začíná být z bolesti břicha špatný, chce za kamarády do školy...děkuji za jakoukoliv informaci, jsem naprosto zoufalá VolfovaH@seznam.cz

Zdroj: diskuze Jak snížit billirubin v játrech?
Odesláno dne: 7.3.2016 uživatelem Hana Volfová
Počet odpovědí: 0

LEPEK

Bezlepková dieta

Bezlepková dieta je dieta spočívající v omezení konzumace potravin obsahujících lepek (neboli gluten) ze stravy dotyčného, zpravidla ze zdravotních důvodů. Konzumace potravin obsahujících lepek osobami nemocnými celiakií nebo alergií na lepek by totiž mohla vést k vážným zdravotním komplikacím. Osoby držící bezlepkovou dietu konzumují nejlépe potraviny přirozeně bezlepkové. Základem diety je nekonzumování potravin vyrobených z běžných obilovin, jako je ječmen, pšenice, žito, které jsou na lepek bohaté. Tato dieta je v současnosti jedinou známou léčbou celiakie a alergie na lepek.

Potravin, které neobsahují lepek, je větší množství, než by se mohlo na první pohled zdát. Jedná se například o rýži, pohanku, kukuřici, amarant, proso, luštěniny (fazole, hrách, čočka, sója), veškerou zeleninu a ovoce, veškeré maso. U ostatních potravin, respektive výrobků, je zapotřebí pečlivě číst. Ani mléčných produktů není nutné se vzdát, jen je třeba sledovat složení, typ zahušťovadel a podobně.

Pečiva se také vzdát nemusíte. Místo pšeničného či žitného pečiva si zvolíte pečivo z kukuřičné mouky, prosa, pohanky.

Zdroj: Lepek
Zveřejněno dne: 3.3.2016

Diskuze: Re: Svědění a lepek

V souvislosti s celiakií a svěděním mě napadá možnost rozvoje onemocnění zvaného Duhringova nemoc. Je to velmi vzácné autoimunitní onemocnění, které se projevuje právě v souvislosti s celiakií. Mezi hlavní příznaky Duhringovy nemoci patří puchýřovitá vyrážka, která se podobá oparu. Vyrážka se vyskytuje nejčastěji v místech, kde dochází k velkému namáhání kůže (loketní jamka, kolenní jamka, stehna), ale může se vyskytnout i na hlavě nebo na zádech. Vyrážka svědí a pálí a svádí ke škrábání. Kromě těchto příznaků na kůži se objevují i klasické příznaky celiakie (průjmy, nadýmání, nevolnost, zvracení a hubnutí, respektive nepřibývání na váze). Asi by bylo vhodné zajít za svým gastroenerologem a nechat si vyšetřit aktuální stav střev a podle toho určit další postup. Co můžete udělat hned, je vyřadit všechny zdroje lepku a proti svědění zkusit užívat lék Claritine. Celiakie se bohužel nedá vyléčit, ale dietou se dají výrazně omezit její negativní projevy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění a lepek
Odesláno dne: 23.9.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

LEPEK

Lepek a zdraví

Před 10 tisíci lety byly obilniny obsahující lepek zařazeny do stravy, jednalo se o evoluční chybu, která vedla k vytvoření onemocnění po pozření lepku – celiakii. Geny pro zvýšené riziko citlivosti k lepku dnes nese až 40 % populace! Avšak ne u všech se některá z forem nemocí vyvine, záleží na mnoha dalších faktorech, které mohou nemoc spouštět. Vysazení lepku je však vhodné jako pomocný krok při léčbě autoimunitních nemocí. Existuje celkem 35 onemocnění, která mohou být způsobena konzumací lepku. Lepek každého negativně poznamenává, některé jeho efekty jsou viditelné okamžitě, ale některé mohou čekat na své objevení několik let. Když dojde ke konečnému projevu onemocnění, jsou souvislosti s lepkem často přehlíženy nebo popírány. Život bez lepku je tak životní volbou pro zdravé tělo i mysl.

Zdroj: Lepek
Zveřejněno dne: 3.3.2016

Diskuze: pálení jazyka, popraskaný jazyk

Dobrý den.
Před 3 lety u mně začaly záněty - středního ucha, 2 x průdušek, vaginální mykoza, zánět moč.měchýře, u všech jsem užívala ATB s tím, aby se následná TEP kolene nemusela posouvat. Dva měsíce před operací vznikly u mně alergie. Nemohla jsem nic jíst, lepek, kakao, kyselé, rajčata, ostré koření. Dle vyjádření alergologa se mi z braní ATB spálila sliznice v puse. Alergologové jen slibují,ale drží se svého postupu, v podstastě mi za 2 roky nikdo nepomohl, Zodac mi nezabírá. Večer když lehnu a ten den něco málo z toho si vezmu, mám pálení jazyka, popraskaný, oteklý, červený jak hovězí maso, štípání mi jde až do nosu.Dnes jsem přišla od alergologa jiného, který mi sliboval zátěžový test a vyšetření, zda mám alergii na lepek nebo celeakii. Výsledky z krve byly negativní, tudíž se nic nekonalo, KO za půl roku. Proč? K čemu? Aby zjistil, jestli beru léky Monkasta,po kterém budu mít alergie ještě větší, já jako astmatik budu mít infekci horních cest, vyrážky a to vše při nejlepším a při nejhorším propady v náladách a sebevražedné sklony? Tak teď si můžu vybrat. Buď nebudu baštit nic z toho, co mi vadí a vynechám doktory nebo konečně budu jíst všechno, nevyspím se, pusa jak oheň a na doktory se taky vykašlu. Myslíte, že existuje ještě 3 varianta, kde by mi někdo mohl udělat vyšetření takové,aby zjistil přesnou příčinu a napsal vhodná antihistaminika nebo nemám šanci už žádnou???Už mně unavuje lítat po doktorech, dost na tom, že mám 4 odborné doktory na jiné nemoci. Od Rožnova pod Radhoštěm až po Ostravu.

Zdroj: diskuze Pálení jazyka, popraskaný jazyk
Odesláno dne: 11.1.2017 uživatelem Daniela Klečková
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HUBNUTÍ PRO LIDI S KREVNÍ SKUPINOU B

Nevhodné potraviny ve výživě

Kuřata, rajčata, vepřové a kuřecí maso, mušle, kraby, mořské plody, pšenice – lepek, výhonky mungo, políček, artyčoky, ředkvičky, ředkve, karambola, granátová jablka, sezamová semena, čočka, kukuřice, burské oříšky, pohanka.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou B
Zveřejněno dne: 5.1.2014

Diskuze: neprůchodnost střeva

dobrý den,
můj syn byl loni v dubnu hospitalizován s urputnými bolestmi břicha. Diagnóza -divertikulóza sigmatu. Byl převeden do gastroenterologické poradny, kde mu dělali kolonoskopii, vyšetření žaludku- bez nálezu.V listopadu byl přeléčen antibiotiky a po požití většího množství burských oříšků-znovu velké bolesti břicha-břicho nafouklé, neodcházely větry, nemohl se vyprázdnit.Obvodní lékařka ho odeslala na chirurgii- tam mu lékař doporučil bezlepkovou dietu s tím, že divertikly nemá.( po třech týdnech z něj vycházely oříšky). Následovalo vyšetření na alergii na lepek a jiné potraviny- vše v pořádku. Bolestmi od prosince trpí doposud, má řetízkující stolici, větry odcházejí málo, neustále se cítí nafouklý, plný. Jelikož byl i na vyšetření s ledvinami( v jiné nemocnici) a současně s nimi mu udělali CT břicha, znovu mu diagnostikovali teď už těžkou divertikulózu sigmatu, s tím, že to má ihned konzultovat s gastroenterologem.Ten mu řekl, že je zdráv, že divertikly nemá. Tak už nevíme , co dělat. Syn se cítí velice špatně, jeho stav ho omezuje v pracovním i osobním životě. Děkuji Novoseljuková

zkoušel espumisan, probiotika,vlákninu,kompoty, algiphenové kapky,a různé léky na zánět střev....

Zdroj: diskuze Neprůchodnost střeva
Odesláno dne: 17.2.2016 uživatelem Ivana Novoseljuková
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

HUBNUTÍ PRO LIDI S KREVNÍ SKUPINOU 0

Jak správně hubnout

Dieta podle krevních skupin poskytne vše, co tělo potřebuje. Příčinou váhových problémů u krevní skupiny 0 je lepek. Lepek se nachází v obilninách, narušuje látkovou výměnu inzulínu a zabraňuje tomu, aby živiny byly optimálním způsobem zpracovány. Ty se pak ukládají jako zásobní tuk. Také některé druhy fazolí a luštěnin se negativně podepisují na tělesné hmotnosti. Lektiny obsažené v čočce a fazolích mohou uvést tkáňové svalstvo do zásaditého stavu, ale právě typ 0 potřebuje mírně kyselé prostředí ve svalech, aby se kalorie mohly spalovat optimálním způsobem.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou 0
Zveřejněno dne: 5.1.2014

Diskuze: Re: zákožka svrabová

Tomáši, kdyby se při tak masivním výskytu, který popisujete, jednalo o svrab, tak byste pociťoval přímo útrpné svědění. Navíc příznaky, které popisujete spíše nasvědčují na atopický ekzém. Ten se může objevit jako důsledek předchozího stresu nebo jako reakce na některý alergen z potravy. Ve hře je i vnější zyvinění, například reakce na mýdlo nebo i špatně vymáchané prádlo, kde zbytky pracího prostředku mohou vyvolat takovéto projevy.

Atopický ekzém a jak se ho zbavit?
Léčbě ekzému by měla předcházet návštěva dermatologa, který bude ochoten k odběru malého vzorku kůže, který odešle k histologickému vyšetření. Důležitá je také následná návštěva alergologa, který zjistí pomocí testů vzdušné a potravinové alergeny. Hlavní a základní léčba atopického ekzému je zevní. Léčiva, která může předepsat jen lékař jsou kortikoidy. Není vhodné je nadměrně užívat, jelikož mají velké množství nežádoucích účinků, ale na ekzém jsou výborně učinné. Jsou to hormonální prostředky ve formě mastí, krémů, roztoků popřípadě mlék. Mají silné protizánětlivé účinky a v akutních fázích ekzému jsou pro léčbu nepostradatelné. Je důležité řídit se u nich předepsanými zásadami a užívat je dle doporučení lékaře. Přípravky (masti) se používají pouze bodovitě, nejsou určeny k promazávání celého těla, pouze na postižené partie! Silnější vrstva léku neznamená větší účinnost, naopak je větší zátěží pro kůži. Nepoužívají se dlouhodobě. Doporučuje se intervalová léčba. K doléčení a celkovému zahojení akutního projevu se předepisují přípravky nehormonální a slabší, jako je například zinková pasta. Existují však další možnosti léčby, kterými můžete příznaky ekzému mírnit. V první řadě je velmi důležité dodržovat správnou životosprávu, omezit kontakt s alergeny a naučit se s tímto onemocněním žít. Jelikož kůže bývá suchá, je potřeba ji stále promašťovat. V lékarně je spousta přípravků, každý nemocný by si měl vyzkoušet, který mu nejlépe vyhovuje. Osvědčené jsou například masti a mléka Excipial, Ung, Linola, Lipobase a jiné. Pro extrémně vysušenou pokožku je vhodná i vazelína. V lidovém léčitelství se doporučovalo vepřové sádlo, ovšem bez konzervantů. U někoho zase postačí dobrý olivový olej lisovaný za studena. Za pokus jistě stojí i některé dopňky stravy, které pomáhají posilovat imunitu a schopnost organismu vyrovnávat se s alergeny. Postižený člověk atopickým ekzémem by měl spíše upřednostňovat sprchu před koupáním. Když už koupele, tak se doporučují promašťovací oleje, například Salus. Je nutné vyvarovat se pěnám a agresivním sprchovým gelům. Doporučuji sprchování vlažnou vodou a po koupeli pokožku namazat. Často se ke zklidnění zánětu používají vlažné obklady s Jarischovým roztokem. V některých případech, pokud pravidelná a správná léčba nezabírá, může lékař poslat pacienta na světloléčbu - fototerapii. Je u ní nezbytná pravidelnost, obvykle se provádí po dobu tří měsíců 1 - 3 krát týdně. Ekzém příznivě ovlivňuje i pobyt u moře, přiměřené slunění může zlepšit stav kůže na několik týdnů až měsíců. Některé pojišťovny dokonce přispívají na ozdravné pobyty alergikům a atopikům.
Takže Tomáši, nejdříve změnte kožního, navštivte alergologa, omezte konzumaci hlavních alergenů (kravské mléko, vejce, čokoláda, vlašské ořechy, citrusové plody nebo lepek), snažte se nestresovat a proti svědění si nechte napsat lék Claritine.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zákožka svrabová
Odesláno dne: 18.2.2011 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

LEPEK

V kterých potravinách je lepek

Bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina lidí automaticky předpokládá, že přirozeně bezlepkové potraviny lepek nemůžou obsahovat. To ovšem nemusí být nutně pravda.

Nařízení ES č. 41/2009 vymezuje dvě základní kategorie potravin pro zvláštní výživu vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku, na které se vztahují odlišné požadavky na obsah i označování, a to potraviny označené údajem „BEZ LEPKU“: Obsah lepku může být nejvýše 20 mg/1 kg potraviny; nebo označené údajem „VELMI NÍZKÝ OBSAH LEPKU“: Obsah lepku může být nejvýše 100 mg/1 kg. V praxi to tedy znamená, že bezlepková potravina nemusí být zcela bez lepku. Je ovšem nutné, aby bezlepková potravina splňovala výše uvedenou maximální hranici obsahu lepku na 1 kg hmotnosti produktu. Označení „bez lepku“ je primárně určeno pro potraviny, které neobsahují pšenici, ječmen, žito, oves nebo jejich křížence a obsahují jiné složky nahrazující pšenici, ječmen, žito a oves (to znamená přirozeně bezlepkové suroviny).

Lepek je obsažen v těchto potravinách: bulgur, kuskus, farro, hydrolyzovaný syrovátkový protein, slad, sladový extrakt, sladový sirup, sladový ocet, modifikovaný pšeničný škrob, seitan, robi. Z méně známých zdrojů sem patří attu (mouka na přípravu indických placek chapati), eikorn (pšenice jednozrnka), emmer (takzvaná biblická pšenice). Z komerčně prodávaných potravin pak lepek najdete například v pivu, těstovinách, nudlích, chlebu a dalším sladkém i slaném pečivu, knedlících, v instantních polévkách, cereáliích, sušenkách, bramborových chipsech, salátových dresincích, dochucovacích omáčkách, kečupech, sójové omáčce a podobně.

Oves jako takový lepek neobsahuje.

Zdroj: Lepek
Zveřejněno dne: 3.3.2016

Diskuze: lupy ve vlasech

Dobrý večer! Nemám problém s tím popravdě Vám odpovědět na jakoukoli z Vašich otázek, pokud Vás moje odpovědi zajímají a dokážete z nich něco usoudit! Asi se nejprve přiznám ke svému věku. Je mi 23 let, resp. vrzy mi bude 24, každopádně prozatím není oslovení "paní" ještě na místě :-) Posledních pár let mého každodenního života se víceméně ve školně/pracovním sterotypu. Studuji posledním rokem právnickou fakultu UK, a vedle toho cca 8-10x dnů v měsíci pracuji v advokátní kanceláři jako asistentka. Škola mě relativně baví a zvládám ji dá se říci výborně. Nicméně studium je především časově náročné, a v kombinaci s 10hod směnami často vysilující. Musím přiznat, že za posledních pár měsíců mi zbývalo minimum skutečně volného času. Nevnímám to ale nijak úkorně, těším se z každého kroku, kterým jsem blíž zdárnému konci školy a práce, ač se pro mě po 2 letech stala nezáživnou rutinou, je pro mě většinou taky příjemná a utíká mi. Trávím hodně času pochůzkami na čerstvém vzduchu, spolupracuji de facto s kolegyněmi, kamarádkami a mám za to, že jsem v kolektivu poměrně oblíbená. Tím bych uzavřela kapitolu pracovního života. Co se týče mého života osobního, ten v podstatě celý stojí a padá s mým přítelem, se kterým jsem již 5 let a máme spolu neuvěřitelně pevný vztah. Za tu dobu, co jsme spolu se stal nejdůležitějším člověkem v mém životě, tím víc, že nemám mnoho skutečně blízkých přátel, a ani s rodinou abych byla upřímná, nevycházím podle svých představ. Respektive vztahy s rodinou mohu označit za velmi dobré, ale řekněme, že názorově, hodnotově a vůbec se necítím být s rodinou příliš spojená. Přesto se vracím domů často, užívám si tam přírodu, která mi v Praze, kde žiju, chybí, a také tam mám větší míru soukromí, které už léta postrádám absolutně, s ohledem na to, že s přítelem žijeme u jeho rodičů. To byla dlouhou dobu velká ekonomická úspora, ale trvale už to začíná být neúnosné, ač jsou to úžasní lidé, navzájem spolu velmi dobře vycházíme a snažíme si pomáhat. A konečně, co bych mohla říct ke své celkové fyzické kondici,.. z té nejsem nijak nadšená! Ačkoli jsem veskrze sportovně založený člověk, pokud mi to čas dovolí chodím pravidelně do fitness, hraju squash, běhám, občas provětrám kolo nebo v zimě snowboard, dvakrát dobře se necítím. Často mě bolí záda, trpím na bolesti hlavy a celkově se cítím neustále strašně unavená. Přikládám vinu povinnostem a nedostatku rozptýlení, které když se ale náhodou naskytne, nemám vůbec na nic náladu a raději volím odpočinek. Strava za tím snad být nemůže. Ne vždy tomu tak bylo, ale stravuji se myslím poměrně kvalitně. Nejsem velký jedlík a někdy se stane, že vynechám teplý oběd, ale o to víc si pak vybírám, co s ním k večeři nebo během dne, a nestojí mě to velké úsilí, protože mám sama od sebe vcelku zdravé chutě. Nikdy nevynechám minimum živočišných bílkovin a zbytek tvoří ovoce, zelenina, oříšky, mléčné výrobky. Setkala jsem se s různými názory, které sice nejspíš jsou podloženy fakty, jako že lepek škodí, mléko škodí, stejně jako sladké a kyselé. Nikdy jsem ale žádnou dietu nedržela. Mám za to, že bych si tím mohla spíš uškodit, než přilepšit. Nevím, co víc bych dodala. Je snadné popisovat věci tak jak jsou, ale velice těžké je hodnotit, natož hodnotit sám sebe, proto bych se nerada pouštěla do závěrů o svém štěstí či spokojenosti. Myslím si o sobě, že jsem silný člověk, se velkým sklonem k flegmatismu. Tak jak mě nic skutečně netrápí, tak mě málo co dokáže skutečně nadchnout nebo mi udělat radost. Vstávám a usínám stejně naložená, aniž by mě dokázalo co významně vyvést z míry. Tohle je mi vlastní. Jestli je to dobře nebo špatně, to nedovedu říct. Neuvědomuji si, že by mě něco trápilo, nebo tu byl nějaký jasně pojmenovatelný problém, který bych měla řešit. Snažím se ho teď hledat, protože je nasnadě, že to co se projevuje padáním vlasů a nějakou "blbou" vyrážkou musí mít někde svůj původ. Nikdy jsem ničím takovým netrpěla! Nikdy! Ba naopak. Nemám k tomu dispozice ani v rodině. Po medicínské stránce jsem naprosto v pořádku, ale nereaguji na standarní metody léčby.. tak co je tedy špatně ?! Nevím! Nerada bych hledala problémy kde nejsou. Dost možná se teď nacházím v životní etapě, která je pro mě vysilující psychicky i fyzicky, možná jsem vůči tomu citlivější než miliarda ostatních lidí, možná, že až dokončím školu, najdu si lepší zaměstnání, vytvořím si vlastní domov, a budu mít víc času,.. tak všechno odezní, tak jak to přišlo..! Ale nechci na takový okamžik čekat. Je pro mě důležité jak vypadám, pro to abych se cítila sama sebou, a čím více se snažím dělat, že se nic neděje, nevšímat si toho, jak se sama sobě měním před očima, tím je to hoší. Omlouvám se, pokud jsem Vás zahltila. Pokud to i po přečtení budete mít chuť odepsat mi, budu ráda, když se ozvete. Jsem s pozdravem!

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech
Odesláno dne: 8.2.2011 uživatelem rayleen
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HUBNUTÍ PRO LIDI S KREVNÍ SKUPINOU B

Jak správně hubnout

Lidé s krevní skupinou B by se měli vyhýbat pohance, sezamovým semínkům, čočce, kukuřici a burským oříškům. Tyto potraviny mohou negativně ovlivnit hladinu cukru v krvi. Další příčinou nadváhy u tohoto typu je lepek, který narušuje látkovou výměnu inzulínu a brání optimálnímu zužitkování živin. Ty se pak usazují jako zásobní tuk. U této skupiny je velmi dobrá snášenlivost mléčných výrobků. Užívané s mírou pomáhají při redukci váhy, jelikož podporují látkovou výměnu a optimální využití všech živin.

Pokud chcete zhubnout, nejezte výrobky z bílé mouky a nekonzumujte ořechy a kukuřici.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou B
Zveřejněno dne: 5.1.2014

MOUKA ŠPALDA

Špalda a stravitelnost, kalorie a alergie

Špalda mouka je lépe stravitelnější nežli pšeničná mouka. Špalda má také nižší kalorický objem než klasická pšeničná mouka. Ve 100 gramech mouky ze špaldy je 331 kcal a ve 100 gramech mouky z pšenice je 368 kcal. Špalda je podobná pšenici a proto také jako pšenice i špalda obsahuje lepek, díky čemuž není vhodná pro lidi s diagnózou alergie na pšenici nebo pro lidi s celiakií. Existují lidé, kteří používají pouze pšenici špaldu, protože jim to pomáhá cítit se lépe tím, že netrpí nadýmáním a zlepšuje jim to trávení. Možná zjistíte, že špalda mouka je ideální i pro vás, protože ji budete moci lépe snášet.

Zdroj: Mouka špalda
Zveřejněno dne: 31.10.2012

ŽITNÝ CHLÉB

Žitný chléb při hubnutí

Celozrnný žitný chléb jednak neobsahuje lepek (asi jen 13 %, ale nelepivého), jednak obsahuje značné množství vlákniny (a to je velmi důležité pro správnou funkci střeva), obsahuje značné množství vitamínů a minerálů, které lidské tělo dnes a denně potřebuje nutně k životu, navíc je téměř bez tuku.

Už samotný přechod z bílého pečiva na celozrnný žitný chléb (a jiné výrobky z celozrnné žitné mouky) způsobí stabilizaci a pravidelnou denní stolici a snížení tělesné hmotnosti.

Samozřejmě je třeba si dát pozor při nákupu žitného pečiva, co vlastně kupujeme. Ne každý žitný chléb je jen ze žita. Naopak, většina žitných chlebů obsahuje značné množství pšeničné mouky, takže je nezbytné pečlivě číst popis výrobku. A pozor také na pečivo zabalené v ochranném obalu – vždy obsahuje chemii pro udržení trvanlivosti. Dávejte tedy přednost čerstvému, nebalenému pečivu.

Zdroj: Žitný chléb
Zveřejněno dne: 9.11.2015

CO TO JE QUINOA

Nutriční hodnoty

Španělští dobyvatelé touto rostlinou pohrdali, zakazovali její pěstování a nutili indiány, aby ji nahrazovali pšenicí. V dnešní době představuje kvinoa díky své nutriční hodnotě potravinu budoucnosti. Během růstu se konzumují čerstvé listy v různých salátech a hlavně se používají zralá semena. Z nich se mele mouka, která má výborné vlastnosti (používá se na pečení chleba a různých sušenek). Celá semena se využívají k vaření kaší, zahušťování polévek i k výrobě cereálií. Také se z nich připravuje pálenka Chica.

Mouka z merlíku čilského neobsahuje lepek, je tudíž vhodná pro celiaky (osoby, které trvale nesnášejí lepek). Semena jsou dobrým zdrojem některých vitaminů, konkrétně tiaminu, riboflavinu, kyseliny listové, beta-karotenu, alfa-tokoferolu a vitaminu C. Semena jsou tvořena z 60 % škrobem, z 23 % esenciálními bílkovinami, z 5 % sacharidy, z 4−9 % tuky. Jejich energetická hodnota je 374 kcal / 1566 kJ na 100 g. Z tohoto důvodu zrna kvinoy ocení i vegan, který jimi obohatí svou stravu.

Jak již bylo uvedeno, v současnosti je merlíku čilskému věnována pozornost zejména kvůli vysoké nutriční hodnotě. OSN ho klasifikovala jako jednu z plodin obsahujících velmi vysoké procento bílkovin. NASA jej zařadila jako vhodnou plodinu do výzkumného programu, jehož výsledky a z nich vyplývající opatření by umožnily podporovat a udržet lidský život během dlouhých vesmírných letů řízených člověkem. Quinoa rovněž patří mezi plodiny zařazené do programu Fair Trade , který mimo jiné garantuje spravedlivou cenu, tedy cenu pokrývající náklady na produkci a životní potřeby.

Kvinoa − tepelně neupravená

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Energie - 1539 kJ (368 kcal)
  • Sacharidy - 64,2 g
  • Vláknina - 7,0 g
Tuky - 6,1 g
  • mononenasycené 1,6 g
  • polynenasycené 3,3 g
Bílkoviny - 14,1 g
Vitamíny:
  • Vitamin A ekv. (0%) - 1 ug
  • Thiamin (B 1 ) - (31%) 0,36 mg
  • Riboflavin (B 2 ) - (27%) 0,32 mg
  • Niacin (B 3 ) - (10%) 1,52 mg
  • Vitamín B 6 - (38%) 0,49 mg
  • Kyselina listová (B 9 ) - (46%) 184 ug
  • Cholin - (14%) 70 mg
  • Vitamín C - (0%) 0 mg
  • Vitamin E - (16%) 2,4 mg
Minerály:
  • Vápník - (5%) 47 mg
  • Železo - (35%) 4,6 mg
  • Magnézium - (55%) 197 mg
  • Mangan - (95%) 2,0 mg
  • Fosfor - (65%) 457 mg
  • Draslík - (12%) 563 mg
  • Sodík - (0%) 5 mg
  • Zinek - (33%) 3.1 mg
Další složky
  • Voda 13,3 g

Za posledních deset až patnáct let dobyla kvinoa trhy v bohatých zemích. Její výživová hodnota přiláká každý rok více konzumentů, kteří hledají zdravější a novější potraviny. Ti z ní připravují rizoto, zapékají ji nebo jí nahrazují podobné obiloviny v salátech z východního Středomoří.

Zdroj: Co to je quinoa
Zveřejněno dne: 10.2.2017

PROBIOTIKA NA STŘEVA

Valosun Biopron Laktobacílky 60 cucavých pastilek

Biopron Laktobacílky jsou cucavé pastilky obsahující probiotika s višňovou příchutí pro děti od 3 let a dospělé. Biopron Laktobacílky představují chutnou alternativu probiotických výrobků. Hlavní podíl obsažených probiotik tvoří bifidobakterie, které jsou důležité zejména pro dětský organismus. Probiotika jsou živé mikroorganismy. Kombinace 3 probiotických kmenů s vysokým podílem bifidobakterií je vhodná zejména pro děti. Obsažené probiotické kmeny mají vysokou odolnost vůči působení žaludečních a žlučových kyselin, vysokou schopnost adheze k buňkám střevního epitelu a dlouhou dobu životaschopnosti.

Počet živých probiotických mikroorganismů v 1 pastilce je minimálně 1x 109 CFU.

Mikroflóra nenarozeného dítěte je sterilní a potřebné bakterie se do ní teprve dostávají se stravou. Přítomnost probiotik je přitom velmi důležitá, bez nich by nebylo možné zajistit ve střevě odpovídající rovnováhu střevní mikroflóry – probiotika špatné bakterie doslova vytlačují z organismu ven. Probiotika také ovlivňují vyzrávání slizničního imunitního systému, stimulují funkci střevní bariéry a produkují peptidy s bakteriostatickými a baktericidními účinky. Přirozený obsah bifidobakterií ve střevní mikroflóře je u dětí značně vysoký (až 90 % u zdravého kojence), z čehož vyplývá jejich obrovský význam pro zdravý vývoj dětí:

  • významně ovlivňují strukturu a funkci střevní sliznice;
  • eliminují uchycení patogenních mikroorganismů a alergenů;
  • ovlivňují schopnost vstřebávání složek potravy a vody, a naopak eliminaci škodlivých látek;
  • modifikují střevní imunitní systém a jeho prostřednictvím i imunitní systém celého těla, tedy celkový zdravotní stav organismu.

Růst a aktivita bifidobakterií závisí na přísunu prebiotické vlákniny. Děti s nižším podílem bifidobakterií ve střevní mikroflóře mají problémy s trávením, mají oslabený imunitní systém a sklon ke vzniku alergických onemocnění.

Dávkování: Dospělí a děti od 3 let 1 pastilku denně. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Složení v 1 pastilce: Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus 50% 40% 10% 1x 109. Přídatné látky: laktitol, xylitol, sorbitol, sukralóza (sladidla), acetylované monoglyceridy (emulgátor), stearan hořečnatý (protispékavá látka), kyselina citronová (regulátor kyselosti), karmín (barvivo).

Upozornění: Výrobek neobsahuje lepek. Přípravek je vhodný od 3 let! Mohou jej užívat těhotné a kojící ženy! Doplněk stravy nenahrazuje pestrou stravu.

Skladování: Ukládat mimo dosah dětí! Nevystavovat přímému slunci!

Zde můžete vidět cenu výrobku Valosun Biopron Laktobacílky 60 cucavých pastilek.

Zdroj: Probiotika na střeva
Zveřejněno dne: 30.8.2016

CO TO JE QUINOA

Recepty pro vegany

Quinoa je surovina, která na rozdíl od pšenice nebo rýže nabízí strávníkům vyvážený soubor důležitých aminokyselin, čímž se řadí mezi neobvykle komplexní potraviny. Quinoa představuje také důležitý zdroj vlákniny, fosforu, železa a hořčíku. Neobsahuje lepek a je velmi lehce stravitelná.

Quinoa se zeleninou

Ingredience: 1 cibule, 250 g dýně Hokkaido nebo máslové dýně, 1 větší cuketa, 200 g čerstvých žampionů, 2 lžíce zeleninového vývaru bez glutamanů (například Würzl), dle chuti provensálské koření, 1 hrst dýňových semínek, 1 lžíce sójové omáčky Shoyu, 150 g quinoy, bylinková nať.

Postup: Quinou minimálně 3x spaříme vařící vodou (jako jáhly − ztratí tím hořkost) a dáme vařit v poměru 1 díl quinoy k 2,5 dílu vody. Nesolíme. Vaříme cca 20 minut, poté necháme 5 minut pod pokličkou dojít. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, dýni oloupeme (Hokkaido nemusíme) a nastrouháme nahrubo. Cuketu nakrájíme na kostky, mladou nemusíme loupat. Žampiony nakrájíme na libovolně velké kousky. Cibuli osmažíme (zvolíme větší pánev, například WOK) na oleji (z hroznových jadýrek, pokud chceme opravdu košer jídlo, jinak stačí olej řepkový), záhy přidáme dýni a krátce smažíme (cca 5 minut). Můžeme přihodit hrst dýňových semínek. Na druhé pánvičce na trošce oleje rychle osmahneme žampiony a cuketu a přidáme trochu sójové omáčky. Žampiony a cuketu vložíme do pánve s dýní, přidáme koření (kdo má co rád, totéž platí o zelenině − žádná dogmata) a 2 lžičky bujónu Würzl. Mírně podlijeme vodou a dusíme cca 10−15 minut. Na závěr do zeleninové směsi přidáme quinou a čerstvé zeleninové natě dle libosti. Do hotového pokrmu můžeme ještě vmíchat 1 lžíci lněného oleje, jenž dobře promazává nejen střeva.

Quinoa na salát

Ingredience: 100 g quinoy, 100 g rajčat, 1 avokádo, 1 menší červená cibulka, hladkolistá petrželka, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř na dochucení.

Postup: Quinou propláchneme vodou, abychom ji zbavili hořkosti, a poté ji uvaříme dle návodu na sáčku. Necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme cibulku najemno a pokrájíme rajčata a petrželku. Avokádo omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecku a dužinu pokrájíme na kostičky. Nakrájené avokádo pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědlo. Nyní smícháme veškeré připravené ingredience, vše zalijeme olejem a dle chuti osolíme a opepříme. Tento salát můžeme využít jako přílohu nebo samostatně jako lehký oběd či večeři.

Quinoa s kuřecím masem

Ingredience: 300 g quinoy, 500 g kuřecích prsíček, 2 barevné papriky nebo 2 cukety, 1 avokádo, 2 rajčata, 3 mladé cibulky, 3 stroužky česneku, 3 polévkové lžíce lněného semínka, sladká chilli omáčka, olivový olej, bazalka.

Postup: Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme (nejlépe na přepuštěném másle). Po 4 minutách přidáme nakrájenou papriku a mladou cibulku a okořeníme pepřem a bazalkou. Mezitím zpracujeme avokádo: rozpůlíme ho a vyjmeme pecku; oloupeme a dáme do mísy; rozmačkáme ho vidličkou nebo šťouchadlem na brambory; osolíme, zamícháme, lehce pokapeme citronem a zase promícháme. Takto připravené guacamole smícháme na pánvi s masem a dusíme doměkka. Nyní si připravíme pražené lněné semínko: pánev (jen tak na sucho) položíte na plotnu, necháme prohřát a nasypeme na ni lněné semínko; semínko pražíme asi 5 minut (je dobré ho promíchávat); pánev přikryjeme pokličkou, jelikož je semínko neposedné a snaží se z pánve vyskočit. Nyní můžeme servírovat. Dušené maso se směsí dáme do misky, zasypeme praženým lněným semínkem a navrch nasypeme jemně nakrájenou cibulkovou nať. A máme rychlé jídlo naslano.

Kaše z quinoy

Kaši z quinoy můžeme připravit jak naslano, tak nasladko (viz níže).

Zdroj: Co to je quinoa
Zveřejněno dne: 10.2.2017

diskuse k tomuto tématu

Svědění a lepek

Dobrý den, jdu asi s neobvyklým dotazem. Jsem celiak. V poslením roce mě pořád svědí tělo a když se...

více >>

Re: methionin na vlasy

Methionin neobsahuje žádný lepek, takže z tohoto pohledu je při celiakii neškodný. U lidí s celiakií...

více >>

Re: alergie na alkohol

O alkoholu je známo, že zhoršuje již existující alergie. Alkohol v sobě obsahuje alergeny ze surovin,...

více >>

Re: neprůchodnost střeva

dobrý den, děkuji za odpověď, jen bych chtěla upřesnit,synovi je 42 roků. Z vaší odpovědi vyplývá,...

více >>

Jak snížit billirubin v játrech?

Syn 15 let prodělal 2013 žloutenku typu E, nevěděli jsme o tom a tak syn dvoufázově trénoval a nedodržoval...

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

Řasenka BIO černá 8 ml

Řasenka BIO černá 8 ml

Naarei BIO řasenka dodává objem a dobře přilne na řasy. Jeho pružná formule vytváří velmi přirozený efekt (volume), zatímco její kartáček odděluje řasy, aby se zabránilo neatraktivním shlukům. BIO účinné látky Rostlinný glycerinúčinek: hydratačníMuškátový oříšek a šalvějúčinek: ochrana řas, antibakteriální, protizánětlivýdivoká růže bohatá na kyselinu linolovouúčinek: hydratační, regenerační, zpomaluje...

Cena: 399 Kč
Koupit  koupit

Energy Imunosan 90 kapslí

Energy Imunosan 90 kapslí

Doplněk stravy. Bioinformační přípravek obsahující kombinaci učinných exotických hub a extraktů. Mezi vyjímečně účinné složky patří zejména houba Agaricus blazei murill, zvaná "Zlatý žampion". Imunosan harmonizuje především energetickou dráhu sleziny, tlustého střeva, plic, ledvin, močového měchýře, jater, žlučníku, osrdečníku a tří zářičů. Je bezpečný pro diabetiky, lidi s vysokým krevním tlakem,...

Cena: 555 Kč
Koupit  koupit

Naarei Lesk na rty 6ml

Naarei Lesk na rty 6ml

Hydratační lesk na rty 6 ml. Čistě přírodní lesk na rty hydratuje a rozjasňuje rty. Jeho jasný film zaručuje perfektní a dlouhotrvající přilnavost. Čistě přírodní lesk na rty hydratuje a rozjasňuje rty. Jeho jasný film zaručuje perfektní a dlouhotrvající přilnavost. Obsahuje BIO látky: včelí vosk -  ricinový olejúčinek: hydratační, výživný divoká růže bohatá na kyselinu linolovouúčinek: hydratační, regenerační, zpomaluje...

Cena: 399 Kč
Koupit  koupit

Naarei Přírodní rtěnka 4g

Naarei Přírodní rtěnka 4g

Čistě přírodní rtěnka Naarei v 16 barvách 4g. Naarei rtěnky přináší svojí strukturou pro vaše rty barvu, lesk a zároveň je chrání před znečištěním a volnými radikály. Barevný nebo perleťový efekt.Obsahují BIO látky: ricinový olejúčinek: hydratační, výživný slunečnicový olejúčinek: hydratační, regenerační divoká růže bohatá na kyselinu linolovouúčinek: hydratační, regenerační, zpomaluje stárnutí kůže,...

Cena: 399 Kč
Koupit  koupit

ACTIValoe 500 ml + Avita PROBIOTIC FIBER 60 tbl. – pro dobré trávení, očistu, regeneraci a podporu imunity

ACTIValoe 500 ml + Avita PROBIOTIC  FIBER 60 tbl. – pro dobré trávení, očistu, regeneraci a podporu imunity

Nejsilnější Aloe vera na trhu + Probiotika s vlákninou = dokonalá očista organizmu, podpora trávicího systému a imunity. Dodává energii a blahodárně regeneruje celé tělo. Avita PROBIOTIC amp; FIBER 60 tbl. Probiotika v kombinaci s vlákninou a rostlinnými výtažky pro podporu trávení. Obsahuje přírodní bylinné výtažky, které působí blahodárně pro trávicí systém. Doplněk stravy. ACTIValoe 500 ml (kúra...

Cena: 500 Kč
Koupit  koupit

Energy BALNEOL PROFI 1000 ml

Energy BALNEOL PROFI 1000 ml

Je bioinformační aromatická koupel s vysokým obsahem huminových látek a vybranou směsí éterických olejů. Harmonizuje dráhu močového měchýře, ledvin, sleziny, tří zářičů, jinovou pojivovou, tlustého střeva, spojnici tenkého střeva a další.Koupel je nepěnivá a vysoce koncentrovaná – 110 ml Balneolu odpovídá 400 ml jiné běžné koupele. Balneol obsahuje výtažky z grepu, túje, jalovce, kafrovníku, litsey...

Cena: 1299 Kč
Koupit  koupit

Avita PROBIOTIC FIBER 60 tbl.

Avita PROBIOTIC  FIBER 60 tbl.

Probiotika v kombinaci s vlákninou a rostlinnými výtažky pro podporu trávení. Obsahuje přírodní bylinné výtažky, které působí blahodárně pro trávicí systém. Doplněk stravy. Dostatečné množství probiotik snižuje výskyt nežádoucích mikrobů ve střevech, proto je jejich každodenní příjem velmi důležitý v prevenci poruch trávení, průjmu či zácpy i v prevenci oslabení imunity a tím zvýšení chorobnosti. Patří...

Cena: 296 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

svrab u člověka fotogalerie | mačingová 28 dní | chlorella nežádoucí účinky | bactroban | algifenové kapky | mačingová dieta | chlamydie příznaky a projevy

SiteMAP