naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

tabulka potravin s vápníkem


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

VÁPNÍK V POTRAVINÁCH

Tabulka potravin podle obsahu vápníku.

Doporučená denní dávka vápníku pro dospělého člověka je 1 200 mg.

Abecední seznam potravin, které obsahují přírodní vápník.

Potravina 100g Ca (mg)
Ananas 16 
Angrešt 29 
Artyčok 53 
Avokádo 10 
Banán
Banán sušený 32 
Borůvky 10 
Bramborová mouka 20 
Bramborové lupínky 37 
Brambory syrové
Brokolice 105 
Broskve
Brusinky 14 
Burské ořechy nepražené 60 
Burské ořechy solené pražené 52 
Celer 68 
Cibule 31 
Citron 11 
Coca cola
Cuketa 30 
Cukrová kukuřice
Čekanka 26 
Čočka 59 
Černý kořen 53 
Červená řepa 29 
Červené zelí 35 
Česnek 38 
Čínské zelí 40 
Čokoláda bílá 187 
Čokoláda hořká 38 
Čokoláda mléčná 103 
Čokoládové bonbony plněné 92 
Datle 38 
Datle sušené 63 
Droždí 25 
Dýně 20 
Džem - průměrné hodnoty 10 
Džus grapefruitový 100% 14 
Džus hroznový 100% 19 
Džus jablečný 100%
Džus pomerančový 100% 10 
Džus rajčatový 100% 10 
Endivie (štěrbák) 54 
Fazolky zelené 57 
Fenykl 109 
Fíky čerstvé 54 
Fíky sušené 193 
Grapefruit 18 
Hlávkový salát 20 
Hořčice plnotučná 130 
Houby sušené 70 
Houby syrové
Housky,veky 21 
Hrách 57 
Hrášek zelený 24 
Hroznové víno 18 
Hrušky 10 
Husa 10 
Chléb pšenično-žitný 20 
Chřest 26 
Jablko nelupané
Jablko sušené 30 
Jahody 26 
Játra - průměr 12 
Jogurt bílý 180 
Kachna 14 
Kakao - prášek 136 
Kapr 10 
Kapusta 115 
Karamely míchané 95 
Kaštany jedlé 46 
Kedlubna 68 
Kefír 120 
Kiwi oloupané 38 
Klobásy vinné 16 
Knäcke Brot 64 
Kokos strouhaný 23 
Krupice pšeničná 23 
Kukuřice pražená přírodní 10 
Kukuřičné lupínky 68 
Kuře 12 
Květák 205 
Ledvinky 10 
Lilek 13 
Mák 1400 
Maliny 40 
Mandarinky 12 
Mandle - jádra 240 
Mango 12 
Potravina 100g

Ca

(mg)

Máslo 15 
Máslo z burských ořechů 37 
Maso hovězí
Maso telecí - kýta 10 
Maso vepřové - bůček
Maso vepřové libové 24 
Med včelí
Meloun cukrový
Meloun vodní 11 
Meruňky 16 
Meruňky sušené 82 
Mléko polotučné - 2 % tuku 112 
Mouka pšeničná hladká 25 
Mouka pšeničná hrubá 23 
Mrkev 39 
Nektarinky
Okurky kyselé 14 
Okurky salátové 10 
Olivy 61 
Oplatky s náplní 13 
Ořechy kešu - jádra 35 
Ořechy lískové - jádra 140 
Ořechy Macadamia 47 
Ořechy míchané - jádra 78 
Ořechy para - jádra 170 
Ořechy pekanové 61 
Ořechy piniové 11 
Ořechy pistáciové neloupané 61 
Ořechy vlašské - jádra 94 
Ostružiny 44 
Ovesné vločky 56 
Papriky zelené
Párky 42 
Paštika 14 
Petržel 89 
Piškoty dětské 36 
Pomeranče 42 
Pór 80 
Rajčata 13 
Rajčatový protlak 51 
Rozinky 80 
Rybí filé 25 
Rybíz černý 46 
Rybíz červený 29 
Ryngle 13 
Rýže 24 
Ředkvičky 37 
Řepa červená 27 
Salám šunkový 12 
Salám uherský 31 
Salám Vysočina 16 
Salám hlávkový 22 
Sardinky v oleji 354 
Semena sezamu 670 
Semena slunečnice 110 
Smetana 12 % tuku 106 
Strouhanka 26 
Sýr Eidam 30% tuku v sušině 690 
Sýr Ementál 887 
Sýr Hermelín, Enciál 157 
Sýr Lučina 285 
Sýr Niva 634 
Sýr tavený 420 
Sýr tavený smetanový 585 
Sýr žervé 322 
Šlehačka 33 % tuku 80 
Špenát 81 
Šunka 10 
Švestky 14 
Švestky sušené 71 
Těstoviny 25 
Tlačenka světlá 77 
Tresčí játra 36 
Třešně 17 
Turecký med 23 
Tvaroh měkký netučný 101 
Tvaroh měkký tučný 366 
Tvaroh na strouhání 152 
Tyčinka Mars Bar 160 
Tyčinka Twix 110 
Vánočka 19 
Vejce (100g = 2 ks) 60 
Vejce - bílek (1ks = 30g) 20 
Vejce - žloutek (1ks = 20g) 140 
Višně
Zelenina do polévky 63 
Zelí bíle 46 
Zmrzlina mléčná 57 
Zmrzlina ovocná

Zdroj: Vápník v potravinách
Zveřejněno dne: 11.1.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

OBEZIN NA HUBNUTÍ

Potlačení sladkých potravin

Vedle změny stravovacích návyků je třeba potlačit i chuť na sladké. Obezin obsahuje výtažek z řasy Spirulina platensis, zejména konkrétní složku aminokyseliny fenylalaninu potlačující chuť. Působí na chuťové centrum v mozku, které ji efektivně snižuje. Pokud nedokážete vydržet bez rafinovaného cukru, Obezin je ta správná volba, jak začít.

Zdroj: Obezin na hubnutí
Zveřejněno dne: 25.2.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Hořčík a vápník

Stále jsem se nedozvěděl, zda je nutné brát hořčík s vápníkem a v jakém poměru. Někde se zase píše, že vápník zabraňuje vstřebání hořčíku anebo naopak.
Děkuji za odpověď
R.S.

Zdroj: diskuze Hořčík a vápník
Odesláno dne: 18.10.2015 uživatelem Rostislav Sarvaš
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

OBEZIN NA HUBNUTÍ

Změna životního stylu

Pokud chcete snížit hmotnost, nespoléhejte na zázračné tobolky. Díky Obezinu shodíte kila navíc, ale důležitá je i úprava celkové životosprávy. Pravidelný přísun menšího množství potravin a pohyb způsobuje úbytek váhy, následné udržování váhy je prospěšné. Obezin je velkým pomocníkem, který podporuje vaše správné rozhodnutí něco udělat se svým tělem. Jakmile se dostaví i sebemenší výsledek, určitě vám to dodá energii do dalšího boje a v neposlední řadě navrátí sebevědomí.

Zdroj: Obezin na hubnutí
Zveřejněno dne: 25.2.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Re: Re: Vyrážka okolo úst

Děkuji,může to být třeba alergie z některých potravin nebo přísady co se dávají do jídel?
Petra

Zdroj: diskuze Vyrážka okolo úst
Odesláno dne: 3.11.2016 uživatelem Petra
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SUŠIČKA NA OVOCE

Nejlepší sušička s časovačem

Sušička čerstvých potravin Sedona SD-P9000 je vybavena jedinečnými prvky, jako je digitální termostat, technologie duálního větrání a průhledné skleněné dveře. Všechny tyto „vychytávky“ se doplňují a přinášejí tak nesrovnatelnou možnost kontroly a nejtiššího provozu. Díky digitální regulaci teploty je při sušení udržována stálá teplota a dochází k zachování živin a vitamínů.

Rozdíl mezi běžnými sušičkami potravin a sušičkou Sedona spočívá v horizontálním proudění vzduchu místo svislého. Směr proudění vzduchu zezadu dopředu zajišťuje rovnoměrné sušení ovoce, zeleniny i bylin. Navíc nabízí možnost výroby ovocných koláčků, zeleninových tyčinek a dalších sušených produktů.

Intuitivní ovládání pomocí displeje umožňuje nastavit přesně požadovanou teplotu a čas sušení. Můžete tak vždy zkontrolovat, v jaké fázi se proces sušení nachází. Dále nastavení umožňuje uspořit energii a v případě menšího množství potravin sušit jen v horní části sušičky. Sušička také nabízí přepnutí mezi denním a nočním režimem, kde při nočním režimu dojde k omezení hluku ventilátoru a proudění vzduchu. To je zajištěno pomalejším otáčením ventilátoru, čímž dochází ke zpomalení procesu sušení.

Rozměry této sušičky jsou 37 x 43,3 x 50 cm. Příkon je 600 W při maximálním zaplnění, 300 W při poloviční náplni.

Jedná se o velmi kvalitní sušičku, ale tomu odpovídá i její cena, kterou je možné dohledat na heureka.cz.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: VYSOKÝ KREVNÍ TLAK

Když máte tlak 120/100 jen nárazově (ne stále), tak to není nijak významně rizikové. Pokud by to byl trvalý stav, tak musíte učinit změnu svého režimu: přestat solit, zhubnout, omezit spotřebu cukru a tuků, doplňovat draslík s vápníkem a vyhýbat se stresu. Také je potřeba se začít zdravě hýbat. Pro podrobnější informace sledujte články o vysokém krevním tlaku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze VYSOKÝ KREVNÍ TLAK
Odesláno dne: 15.9.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

SUŠIČKA NA OVOCE

Test sušiček na ovoce

Kromě velikosti a designu se sušičky liší řadou parametrů. Velmi důležitá je možnost nastavení teploty a přítomnost zadního ventilátoru, který napomáhá rovnoměrnému vysoušení, aniž by bylo nutné posouvat jednotlivá síta a střídat tak jejich umístění. Kvalitní sušičky proto využívají sušicí systémy s horizontálním prouděním vzduchu a nastavitelný termostat. Většina sušiček však bývá konstruována tak, že teplý vzduch stoupá pouze směrem nahoru, tácy (síta) je tak nutné stále prohazovat.

Pokud jde o nastavení teploty, měli byste mít možnost vybrat si aspoň ze tří stupňů intenzity sušení, případně mít provedení s termostatem. Ten se nastavuje zpravidla v rozpětí přibližně od 30 do 70 °C. Sušička vám pak uchová to nejlepší z potravin téměř v nezměněném stavu (obsah a stav vitamínu včetně chuti je velice podobný jako u čerstvých potravin).

Při výběru sušičky potravin (ovoce a hub) je potřeba se zaměřit na čtyři základní věci – výkon, velikost, funkce a cena. Vše ostatní je u sušičky potravin (ovoce) téměř zbytečné a nedůležité.

Výkon – obvykle se u sušiček potravin (ovoce a hub) pohybuje v rozmezí 200–700 W. Ve výjimečných případech (u profesionálních sušiček) kolem 1 000 W. I když je výkon důležitý, je nutné u sušičky potravin (ovoce) využívat možnosti regulace teploty, která se obvykle pohybuje od 30°C do 70 °C. U všech potravin je nutné, aby prošly pozvolným sušením při správné teplotě (při rychlém a intenzivním sušení nebude výsledek co do chuti a obsahu vitamínů přijatelný).

Velikost – pro menší rodinu je ideální sušička potravin (ovoce a hub) se sedmi platy (tácy). Na trhu jsou však k dostání sušičky potravin se třemi až patnácti platy (ta je ideální, pokud máte v sušení potravin zálibu a využíváte sušené potraviny častěji).

Funkce – u sušiček potravin (ovoce) nenajdete mnoho rozmanitých funkci, a to z jednoho prostého důvodu: nejsou zde téměř zapotřebí. Nejdůležitější je termostat s dostatečným rozsahem regulace teploty (ideálně 30 °C až 70 °C) a časovač, který umožní uživateli sušičky potravin jednoduché nastavení času, po který má proces sušení potravin (ovoce) vykonávat.

Cena – u úplně nejjednodušších přístrojů se pohybuje cca okolo 1 000 Kč. U výkonnějších, praktičtějších a spolehlivějších sušiček ovoce může cena přesáhnout i 10 000 Kč. Záleží jen na vás, pro jakou variantu se rozhodnete, ale můžete si být jisti, že sušička ovoce za 10 000 Kč se při pravidelnějším užívání určitě vyplatí.

Nejlépe hodnocenou sušičkou potravin je Sedona SD-P9000. Jedná se o sušičku ovoce, která je vybavena digitálním měřičem teploty, zachovává stálou teplotu, umožňuje zachování živin a vitamínů, poskytuje horizontální proudění vzduchu, má průhledné skleněné dveře. Rozdíl mezi běžnými sušičkami potravin a sušičkou Sedona spočívá především v horizontálním proudění vzduchu místo svislého. Směr proudění vzduchu zezadu dopředu zajišťuje rovnoměrné sušení ovoce, zeleniny i bylin. Navíc nabízí možnost výroby ovocných koláčků, zeleninových tyčinek a dalších sušených produktů.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Warfarin a zelenina.

Ideální hodnoty INR pro velkou část pacientů jsou v rozmezí od 2 do 3. V některých případech má význam ředit krev ještě více a norma se zvýší na 3,5. Vašich 3,61 je hodnota zvýšená a může souviset s nepřesností při dělení tablety a nebo v příliš velkém omezení potravin s vitamínem K. Obecně platí, že více potravin s vitamínem K způsobí nižší INR. Zkuste v jídelníčku trochu přidat zeleného a nechte si do týdne změřit INR, ať víte, jak se to projeví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem
Odesláno dne: 18.9.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi


CUKROVKA - NAMĚŘENÉ HODNOTY

Jak si vysvětlit naměřené hodnoty

Hodnota 9 

Z hlediska diagnostického je hodnota 9 mmol/l diagnostická pro porušenou glukózovou toleranci. Toxicita glykémie neroste s koncentrací lineárně, ale exponenciálně. To znamená, že způsobuje-li zvýšení glykémie z hodnoty 7,0 mmol/l na 8,0 mmol/l nárůst rizika o x%, pak zvýšení glykémie z hodnoty 10,0 mmol/l na 11,0 mmol/l zvýší riziko o násobek x%. Druhé vysvětlení přináší představa glykémie jako znamení selhávajících regulačních funkcí organismu kompenzujících inzulínorezistenci. Podle této představy není tedy primárním a jediným nositelem rizika pouze postprandiální glykémie, ale je zejména příznakem rizikového metabolismu.

Hladina cukru v krvi 15 

Hladina cukru v krvi 15 mmol je diagnostická pro diabetes mellitus. Aktuální hodnota potprandiální glykémie u pacienta s diabetem však závisí na léčbě a ostatních okolnostech. U zdravých osob je zachována plnohodnotná regulace krevního cukru, která brání patologickému vzestupu glykémie po jídle. U pacientů s postupně se rozvíjející poruchou glukózové tolerance se glykémie po zátěži sacharidy (postprandiální glykémie) v průběhu času zvyšuje absolutně více než glykémie nalačno. Důvodem je zejména inzulínorezistence jaterních buněk a ztráta první fáze uvolňování inzulínu. Jsou-li jaterní buňky inzulínorezistentní (necitlivé na inzulín), pak je posprandiální glykémie významně vysoká.

Hodnoty nad 20 

Hyperglykémii dosahující hodnot nad 20 mmol/l je nutno řešit neodkladně. Hyperglykémie je stav, který způsobuje nežádoucí cévní změny v organismu. Tyto změny jsou buď mikroangiopatické (dochází k poškození drobných cév s následkem postižení očí, nervů nebo ledvin), nebo makroangiopatické (poškozeny jsou větší cévy a postupně dochází k narušení krevního zásobení různých orgánů). Následkem poškození větších cév vznikají takzvané kardiovaskulární (srdečně-cévní) choroby, jako je mozková mrtvice (neboli cévní mozková příhoda, nověji pak nazývaná jako ischemická choroba centrálního nervového systému), ischemická choroba srdeční (často se srdečním infarktem) a ischemická choroba dolních končetin.

Je prokázáno, že u pacientů s diabetem 2. typu vzrůstá riziko kardiovaskulárních chorob dvou- až čtyřnásobně oproti nediabetické populaci. Na vině jsou změny na větších cévách způsobené právě hyperglykémií. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) stoupá tedy úmrtnost i onemocnění ischemickou chorobou srdeční u mužů i žen s cukrovkou. Výše uvedené změny postihují muže i ženy s diabetem stejnou měrou, vznikají už v mladším věku, a to rychleji než u nediabetiků. Postihují nejen velké cévy, ale i menší cévy po celém těle. Bylo prokázáno, že hyperglykémie je jednoznačně nezávislým rizikovým faktorem úmrtnosti na srdečně-cévní onemocnění.

Hodnoty při cukrovce – tabulka

Hodnoty při cukrovce můžete kontrolovat i pomocí tabulek týkajících se glykémie a cukrovky, které naleznete zde.

Zdroj: Cukrovka - naměřené hodnoty
Zveřejněno dne: 14.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: triky na skvrny kožní a také na obleceni

Zdravím potřebuji znát uciny preparát z domácích potravin které odstraní make up z mě nové tyrkysové halenky tak ať. Zachava se její barva..poraďte prosím

Zdroj: diskuze Triky na skvrny kožní a také na obleceni
Odesláno dne: 19.6.2016 uživatelem Marketa Ranglova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ S OHLEDEM NA PURINY

Obsah purinů v potravinách - tabulka

Množství purinů je vyjádřeno množstvím kyseliny močové v mg na 100 gramů dané potraviny. Jednoduše, čím více mg, tím hůře pro dnu.

Potraviny s nejvyšším množstvím purinů (nad 400 mg)

  • Theobromin (syn: teobromin, xanteóza), obsahuje ho kakao a čokoláda - 2 300 mg
  • Pivovarské kvasinky - 1 810 mg
  • Telecí brzlík - 1 260 mg
  • Uzený šprot - 804 mg
  • Skopová slezina - 773 mg
  • Pekařské droždí - 680 mg
  • Hovězí játra - 554 mg
  • Vepřové srdce - 530 mg
  • Vepřová slezina - 516 mg
  • Vepřová játra - 515 mg
  • Lesní houby (měřeno na sušených houbách) - 488 mg
  • Rybičky olejovky, sardinky v oleji - 480 mg
  • Telecí játra - 460 mg
  • Hovězí slezina - 444 mg
  • Vepřové plíce - 434 mg

Potraviny s vyšším obsahem purinů (100 až 400 mg)

  • Hovězí plíce - 399 mg
  • Sardinky - 345 mg
  • Telecí slezina - 343 mg
  • Vepřová ledvina - 334 mg
  • Pstruh - 297 mg
  • Tuňák v oleji - 290 mg
  • Ledviny - 269 mg
  • Tuňák - 257 mg
  • Hovězí srdce - 256 mg
  • Kuřecí játra - 243 mg
  • Okoun - 241 mg
  • Skopové srdce - 241 mg
  • Sardel neboli ančovičky - 239 mg
  • Fazole mungo suché - 222 mg
  • Sleď z umělého chovu - 219 mg
  • Telecí ledviny - 218 mg
  • Sleď z Atlantiku - 210 mg
  • Koňské maso - 200 mg
  • Sojové boby suché - 190 mg
  • Jikry sledě - 190 mg
  • Jehněčí svalovina - 182 mg
  • Halibut - 178 mg
  • Kuřecí prsa i s kůží - 175 mg
  • Telecí svalovina - 172 mg
  • Losos - 170 mg
  • Mák suchý - 170 mg
  • Vepřová svalovina - 166 mg
  • Husa - 165 mg
  • Jitrnice - 165 mg
  • Treska tmavá - 163 mg
  • Kapr - 160 mg
  • Hovězí jazyk - 160 mg
  • Vepřová kýta - 160 mg
  • Vepřová svíčková - 150 mg
  • Krůtí maso s kůží - 150 mg
  • Telecí plíce - 147 mg
  • Krevety hnědé - 147 mg
  • Makrela - 145 mg
  • Vepřové kotlety s kostí - 145 mg
  • Kaviár - 144 mg
  • Slunečnicové semínko - 143 mg
  • Štika - 140 mg
  • Vepřová plec - 140 mg
  • Telecí kotlet s kostí - 140 mg
  • Telecí maso - 140 mg
  • Treska jednoskvrnná - 139 mg
  • Kachna - 138 mg
  • Zvěřina nohy - 138 mg
  • Vepřový jazyk - 136 mg
  • Hřebenatka islandská - 136 mg
  • Hovězí svalovina - 133 mg
  • Králičí maso s kostma - 132 mg
  • Ryba jazyk obecný - 131 mg
  • Šunka vařená - 131 mg
  • Fazole bílé suché - 128 mg
  • Čočka suchá - 127 mg
  • Hovězí plec - 120 mg
  • Hovězí vysoký roštěnec - 120 mg
  • Humr - 118 mg
  • Mušle - 112 mg
  • Hovězí svíčková - 110 mg
  • Hovězí nízký roštěnec - 110 mg
  • Hovězí podplečí - 110 mg
  • Kuřecí stehno s kůží bez kostí - 110 mg
  • Candát - 110 mg
  • Treska - 109 mg
  • Hrách suchý - 109 mg
  • Rozinky sušené sultánky - 107 mg
  • Lněné semínko - 105 mg
  • Zajíc - 105 mg
  • Párky - 105 mg
  • Zvěřina hřbet - 105 mg
  • Vepřový pupek - 100 mg

Potraviny s nízkým obsahem purinů (do 100 mg)

  • Ječmen - 96 mg
  • Oves celozrnný - 94 mg
  • Platýs - 93 mg
  • Telecí mozeček - 92 mg
  • Houba čerstvé - 92 mg
  • Klobásy smažené z telecího masa - 91 mg
  • Ústřice - 90 mg
  • Frankfurtské klobásy - 89 mg
  • Klobásy - 85 mg
  • Hrách zelený - 84 mg
  • Vepřový mozeček - 83 mg
  • Brokolice - 81 mg
  • Naklíčená sója - 80 mg
  • Lín obecný - 80 mg
  • Arašídy (bůráky) - 79 mg
  • Artyčok - 78 mg
  • Úhoř uzený - 78 mg
  • Vídeňská klobása - 78 mg
  • Hovězí mozeček - 75 mg
  • Pórek - 74 mg
  • Klobásy německé (Mettwurst) - 74 mg
  • Meruňka - 73 mg
  • Hadí mord nízký - 71 mg
  • Růžičková kapusta - 69 mg
  • Tofu - 68 mg
  • Pažitka - 67 mg
  • Sušené fíky - 64 mg
  • Slíva sušená - 64 mg
  • Jáhly - 62 mg
  • Sezamová semena suchá - 62 mg
  • Raci - 60 mg
  • Knäckebröd - 60 mg
  • Banán - 57 mg
  • Hovězí v konzervě - 57 mg
  • Petržel list - 57 mg
  • Špenát - 57 mg
  • Pepř zelený - 55 mg
  • Pudink - 55 mg
  • Kukuřice sladká - 52 mg
  • Květák - 51 mg
  • Rýže celé zrno - 51 mg
  • Pšenice celé zrno - 51 mg
  • Hlíva ústřičná - 50 mg
  • Kapusta - 48 mg
  • Fazole francouzské sušené - 45 mg
  • Dýně - 44 mg
  • Těstoviny z vajec - 40 mg
  • Mandle sladká - 37 mg
  • Fazole francouzské zelené lusky - 37 mg
  • Lískové ořechy - 37 mg
  • Sušené datle - 35 mg
  • Bez černý - 33 mg
  • Meloun kantalupa - 33 mg
  • Zelí červené - 32 mg
  • Celer - 30 mg
  • Smrž - 30 mg
  • Kdoule - 30 mg
  • Bambusové výhonky - 29 mg
  • Houby konzervované pevné a kapalné - 29 mg
  • Olivy zelené marinované - 29 mg
  • Řeřicha - 28 mg
  • Hrozny - 27 mg
  • Kedluben - 25 mg
  • Vlašské ořechy - 25 mg
  • Švestka - 24 mg
  • Chřest - 23 mg
  • Juvie ztepilá - 23 mg
  • Borůvky - 22 mg
  • Zelí bílé - 22 mg
  • Lilek - 21 mg
  • Čínské zelí - 21 mg
  • Broskev - 21 mg
  • Housky a rohlíky - 21 mg
  • Jahoda - 21 mg
  • Avokádo - 19 mg
  • Červená řepa - 19 mg
  • Kiwi ovoce - 19 mg
  • Pomeranče - 19 mg
  • Ananas - 19 mg
  • Náhrada kaviáru - 18 mg
  • Brambory vařené se slupkou - 18 mg
  • Maliny - 18 mg
  • Mrkev - 17 mg
  • Višeň obecná - 17 mg
  • Rýže červená - 17 mg
  • Štěrbák - 17 mg
  • Angrešt - 16 mg
  • Brambor - 16 mg
  • Kyselé zelí odkapané - 16 mg
  • Ředkev - 15 mg
  • Jablko - 14 mg
  • Chléb pšeničný nebo (bílý chléb) - 14 mg
  • Fenykl listy - 14 mg
  • Pivo, plzeňské ležáky - 13 mg
  • Hlávkový salát - 13 mg
  • Cibule - 13 mg
  • Ředkvičky - 13 mg
  • Čekanka - 12 mg
  • Hruška - 12 mg
  • Rebarbora - 12 mg
  • Rajče - 11 mg
  • Sýr cottage - 9,4 mg
  • Pivo bez alkoholu - 8,1 mg
  • Jogurt min. 3,5% obsah tuku - 8,1 mg
  • Okurka - 7,3 mg
  • Plísňový sýr s velmi měkkou, krémovou konzistencí - 7,1 mg
  • Sýr eidam 30% obsah tuku v sušině - 7,1 mg
  • Sýr eidam 40% obsah tuku v sušině - 7,1 mg
  • Sýr eidam 45% obsah tuku v sušině - 7,1 mg
  • Třešeň sladká - 7,1 mg
  • Sýr Cheddar 50% tuku - 6 mg

Dieta na dnu

Doporučuje se pití většího množství vody. Alkalické minerálky mají přednost, protože napomáhají alkalizaci moči, čímž udržují jinak špatně rozpustnou kyselinu močovou v roztoku, takže se předejde tvorbě močových konkrementů (kamenů). Nezapomínejte na pravidelnou pohybovou aktivitu.

Vhodné potraviny: hnědá rýže, kukuřice, vařené zelí nebo kapusta, celer, mrkev, pečené sladké brambory, cibule, datle, čerstvá dužina kokosu, avokádo, med, hrozinky, zakysané mléčné výrobky (jogurt, tvarohový farmářský sýr, kysaná smetana), čerstvé kaštany/mandle (ne vařené), banány, hrušky, jahody, třešně, pomeranče, kiwi, grepy, sójová omáčka (k ochucení rýže), čerstvé neslazené ovocné džusy (chlazené nebo mražené, ne z brusinek) a pečené brambory (ne bílé brambory).

Pečené brambory je vhodné jíst společně se zakysanou smetanou. Zařazujte některou z uvedených potravin do svého každodenního jídelníčku. Když máte záchvat dny, měli byste jíst především výše zmíněné potraviny. Například hnědá rýže, čerstvé mandle a kukuřice obsahují všechny bílkoviny a aminokyseliny, které jsou také v mase, ale bez purinů. Alkoholické nápoje jsou nevhodné, zejména destiláty a pivo.

Zdroj: Jídelníček při dně s ohledem na puriny
Zveřejněno dne: 25.3.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Puriny

Samotné množství purinů v potravinách není až tak rozhodující. Rozhodující je množství potravin, které se k nasycení spotřebuje. Obecně by se dalo říci, že potraviny s obsahem purinů pod 25 na 100g by neměly ublížit.

Zdroj: diskuze Puriny
Odesláno dne: 25.8.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

SUŠIČKA NA OVOCE

Princip sušení

Sušení potravin je nejjednodušší a nejpůvodnější konzervační metoda, kterou lidé praktikují už celá tisíciletí. Dnes mnohde upadlo sušení potravin v zapomnění, i když právě tímto šetrným způsobem můžeme zachovat důležité účinné i aromatické látky. Pouze vitamín C se při sušení odbourává, musíme ho tedy získat z jiné stravy.

Sušením se stávají potraviny nejen trvanlivějšími, ale jsou i lehčí a zmenší se jejich objem, takže pro jejich uskladnění potřebujeme málo místa. Spotřeba energie při sušení potravin je poměrně malá, zejména tehdy, když využíváte jen tepelné zdroje, které máte po ruce. Pokud chcete sušit větší množství potravin, vyplatí se pořídit si sušičku. Potraviny se takto konzervují bez jakýchkoliv přísad (v protikladu ke koupeným sušeným plodům), takže je konzumujeme přírodně čisté.

Bez vody nemůže existovat život – přesně tento princip se při sušení využívá. Sušeným potravinám se během hodin nebo dní odebírá za kontrolovaných podmínek voda, takže v nich nakonec žádné mikroorganismy nemohou žít. K sušení se nejlépe hodí ovoce, zelenina, houby a bylinky. Ideální teplota pro proces sušení je mezi 30 až 70 °C, přičemž je třeba se starat o pravidelné větrání, abychom se zbavili odpařené vlhkosti. Nejšetrnější je sušení při co možná nejnižší teplotě, protože pak zůstanou zachovány důležité živiny. Čím je vyšší teplota sušení, tím více živin se zničí.

Ovoce musíte pečlivě vybrat, umýt, dobře osušit a odstranit stopky. Peckovité ovoce se vypeckuje. Jádrové ovoce se zbaví jádřinců a dužina se pokrájí na kousky nebo kolečka. Vcelku se suší jen třešně, švestky a bobule. Všechno ostatní ovoce se krájí na nepříliš velké kusy, řezy nebo kolečka.

Druhy ovoce se světlou dužinou ponořte před sušením krátce do slané nebo citrónové vody nebo je postříkejte zředěnou kyselinou citrónovou, aby nezhnědly. Můžete je také blanšírovat v horkém cukerném roztoku s trochou citrónové šťávy, čímž se zvýrazní jejich sladká chuť. Ze zeleniny se hodí k sušení především kořenová a cibulová zelenina, ale v poslední době jsou vyhledávaná i sušená rajčata k rozmanitému použití v kuchyni. Zelenina se očistí, umyje a kuchyňsky připraví. Tvrdá zelenina se před sušením blanšíruje (to později zkrátí čas vaření).

Houby se jen přeberou a očistí, v žádném případě se neumývají. Otlačená nebo červavá místa velkoryse vykrojte. Houby, které už nejsou pevné (nedají se krájet), se k sušení nehodí. Větší houby nakrájejte na tenké plátky, malé se mohou navléct vcelku na provázek a usušit.

Bylinky na kořenění i na čaj se jen přeberou a malé snítky nebo větvičky se svážou do svazečků. Z heřmánku se používají pouze květy a suší se na sítu. Šípky se rozpůlí, odstraní se jádra a položí se řeznou stranou na síto na sušení.

Takto zpracované potraviny si zachovávají vysoký obsah vitaminů, stopových prvků a minerálů (až kolem 80 % z původního množství), a to bez použití chemie. Sušené ovoce dokonce dovoluje zdravě mlsat. Je rozhodně lepší si vzít jako pamlsek banánové chipsy než slané brambůrky. Jen pozor na to, že sušené ovoce má vyšší obsah cukru a tím i více kalorií než ovoce čerstvé, proto na zahnání chuti na sladké postačí jen hrst!

V elektrických sušičkách můžeme sušit nejen tradiční ovoce, ale také bylinky, maso, či dokonce jogurt. Princip sušení spočívá v jemném zahřátí a postupném odpařování vody na takovou úroveň, která brání množení škodlivých mikroorganismů.

Zdroj: Sušička na ovoce
Zveřejněno dne: 4.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Umíte nakupovat léky na internetu?

Co je tohle za nesmysl? Vseho moc skodi a fanatizmus k uzivani zelenych potravin take. Nejsou to leky a to bychom si meli uvedomit.

Zdroj: diskuze Re: Umíte nakupovat léky na internetu?
Odesláno dne: 12.10.2010 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

POTRAVINY VHODNÉ PRO DETOXIKACI

Seznam detoxikačních potravin

Ovoce na detoxikaci

Plody v tekuté formě pomáhají tělu vyplavovat toxiny. Ovocné plody jsou také velmi snadno stravitelné a obsahují mnoho antioxidantů, živiny, vlákninu a důležité vitamíny.

Zelené potraviny k detoxikaci těla

Tyto potraviny by při detoxikaci měly být ve vaší ledničce. Jedná se o modro zelenou řasu, ječmen, listovou zeleninu, kapustu, špenát, spirulinu, vojtěšku, mangold, rukolu nebo jinou listovou organickou zeleninu. Tyto rostliny vám pomohou dostat chlorofyl do těla. Chlorofyl má dobrý vliv na trávicí trakt. Chlorofyl zbavuje tělo škodlivých toxinů smogu, těžkých kovů, herbicidů, čisticích prostředků a pesticidů. Zelené potraviny pomáhají játrům v detoxikaci.

Citrusové plody na detoxikaci

Citrusové plody pomáhají tělu při odplavování toxinů. Také pomáhají trávicímu traktu s enzymatickými procesy. Mezi citrusové plody patří citron, pomeranč a limetka. Citronová šťáva pomáhá játrům v čisticím procesu. Jestli chcete zvýšit detoxikaci, tak se doporučuje každé ráno sklenice teplé citronové vody. Pamatujte si, že vitamin C je jedním z nejlepších detoxikačních vitamínů. Vitamin C přeměňuje toxiny do stravitelného materiálu.

Česnek a detoxikace organizmu

Česnek patří mezi jednu z nejlepších detoxikačních potravin. Pomáhá stimulovat játra při vzniku detoxikačních enzymů. Tyto enzymy pomáhají filtrovat toxiny ze zažívacího ústrojí. Doporučuje se přidávat česnek do jídel ve formě nakrájených kousků nebo ve vařené podobě. Česnek pomáhá při jakékoliv detoxikační dietě.

Brokolicové klíčky na detoxikaci

Brokolicové klíčky jsou extrémně bohaté na antioxidanty. Brokolicové klíčky stimulují detoxikační enzymy v trávicím traktu. Výhonky brokolice jsou účinnější nežli plně vzrostlá rostlina.

Zelený čaj na detoxikaci těla

Zelený čaj je plný antioxidantů. Odstraňuje toxiny díky jeho kapalnému obsahu. Zelený čaj obsahuje speciální typ antioxidantu s názvem Katechina. Tento speciální antioxidant je znám díky tomu, že zvyšuje funkci jater.

Mungo při detoxikaci

Jedná se o mungové fazole, které byly používány po tisíce let ajurvédskými lékaři. Mungo je lehce stravitelné a absorbuje toxické zbytky na stranách střevní stěny.

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina je nejideálnější v odšťavněné nebo syrové podobě. Patří sem cibule, mrkev, artyčok, chřest, brokolice, zelí, kapusta, růžičková kapusta, květák, česnek, řepa, kurkuma a oregano. Kombinace těchto potravin vám pomůže s odstraněním toxinů z jater. Tyto potraviny mají čistící účinek. Čerstvá zelenina je přirozeným zdrojem síry a glutationu. Síra pomáhá játrům detoxikovat škodlivé chemikálie.

Semena a ořechy k detoxikaci těla

Měli byste začlenit do své stravy semena a ořechy. Semena a ořechy jsou lehce stravitelné. Zejména se jedná o tato semena a ořechy: lněné semínko, dýňová semínka, mandle, vlašské ořechy, konopná semena, sezamová semínka, semínka Chia, ořechy Sibiřského cedru a slunečnicová semínka. Tyto potraviny mají vynikající detoxikační účinky. Během detoxikace byste se měli vyhnout ořechovým máslům.

Omega-3 oleje detoxikují tělo

Je velice prospěšné použití konopného, avokádového a olivového oleje během detoxikace. Tyto oleje vám mohou promazat střevní stěnu. Díky tomu se toxiny vstřebávají do oleje a jsou vyloučeny z těla ven.

Provedení pravidelné tělesné očisty může být velmi prospěšné. Jedná se o vaše zdraví, protože odstranění toxinů z těla je velmi důležité. Pomocí detoxikace se uleví a omladí vaše orgány.


Zdroj: Potraviny vhodné pro detoxikaci
Zveřejněno dne: 12.11.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nevyhovující potravy při nedostatečné funkci ledvin

Prosím o seznam nejvíce nevyhovujících potravin při nedostatečné funkci ledvin i bylinek,které je naopak možné používat.Děkuji a myslím a doufám ,že pomůžete i více nemocným s touto chorobou.

Zdroj: diskuze Nevyhovující potravy při nedostatečné funkci ledvin
Odesláno dne: 5.6.2016 uživatelem Miroslava Podělová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

POTRAVINY S VYSOKÝM OBSAHEM BÍLKOVIN

Seznam potravin

Hrášek

Množství bílkovin: 8 g v 1 hrnku (14 % doporučené denní dávky)

Hrášek má v sobě 8krát více bílkovin než špenát. Zároveň je v něm vysoká hodnota vitamínu C, která pokryje téměř ze 100 % jeho denní potřebu. Pokud máte dostatek bílkovin a vitamínu C, bude váš imunitní systém fungovat výborně. Přidávejte hrášek do salátu nebo k vajíčkům, zvýšíte tím jejich výživnost.

Guava

Množství bílkovin: 4,2 g v 1 hrnku (8 % doporučené denní dávky)

Guava je ovoce s nejvyšším obsahem proteinu, hrnek guavy ho obsahuje více než 4 gramy a spolu s 9 g vlákniny má celkem jen 112 kalorií. Zároveň má 6krát více vitamínu C, než je jeho denní potřeba. 1 hrnek guavy vydá za 7 středně velkých pomerančů! Toto tropické ovoce je třeba oloupat a sníst. Také ho můžete přidat do jakéhokoliv salátu nebo nakrájet na plátky a ponořit do vody, tím vytvoříte speciální nápoj, který detoxikuje vaše tělo. Nebo si z něj připravte mražený krém a přidejte do něj jen nezbytně nutné množství cukru.

Konopná semena

Množství bílkovin: 6 g na polévkovou lžíci (11 % doporučené denní dávky)

Konopná semena se chuťově podobají slunečnicovým semínkům. Při stejné hmotnosti mají konopná semena vyšší obsah bílkovin než například hovězího maso anebo ryby. Zároveň obsahují nenasycenou mastnou kyselinu, která je velmi dobrá pro fungování srdce. Tyto ořechy najdete v obchodě se zdravou výživou nebo v sekci přírodních produktů v klasickém supermarketu.

Čočka

Množství bílkovin: 18 g v 1 hrnku (36 % doporučené denní dávky)

Jeden hrníček čočky má stejný obsah bílkovin jako tři vejce a přitom méně než 1 g tuku. Díky vysokému obsahu vlákniny má také velkou sytící schopnost a urychluje spalování tuků. Lidé, kteří jedí čočku 4krát týdně, ztrácejí rychleji na váze a hodnota cholesterolu v jejich těle je nižší. Jezte tedy čočku jako přílohu nebo si z ní uvařte polévku.

Kozí sýr

Množství bílkovin: 5 g na 30g porci (9 % doporučené denní dávky)

Všechny mléčné výrobky jsou bohaté na bílkoviny, ale tento sýr je skutečnou proteinovou jedničkou. Z jedné porce získáte skoro 10 % svého denního příjmu bílkovin a tělu dodáte 76 kalorií. Přidejte kozí sýr do salátu a zalijte jej octovou zálivkou. Abyste zvýšili rychlost spalování tuků, jezte jej spolu s melounem nebo cizrnou. Také ho můžete použít spolu se sýrem feta, rukolou a rajčaty při výrobě domácí pizzy.

Dýňová semínka

Množství bílkovin: 8 g v 1/2 hrnku (14 % doporučené denní dávky)

Polovina hrnečku semínek má o 20 % více bílkovin než vejce. Obsahují i vysoké množství železa, draslíku, fosforu, hořčíku a zinku. Přidejte dýňová semínka do salátů, do vločkové kaše, jogurtu nebo si jich hrst dejte ke svačině.

Sušená rajčata

Množství bílkovin: 6 g v 1 hrnku (12 % doporučené denní dávky)

Rajčata jsou plná antioxidantu lykopenu a mohou snížit riziko rakoviny močového měchýře, plic, prostaty, kůže, žaludku a onemocnění koronárních tepen. Jen jeden šálek rajčat sušených na slunci vám dodá 7 gramů vlákniny a pokryje ¾ doporučeného denního příjmu draslíku, který je zásadní pro zdravé srdce a posílení vazivových tkání. Šálek sušených rajčat dále obsahuje 50 % denní dávky vitamínu C, který je zase výborným antioxidantem a chrání před poškozením DNA. Rajčata obsahují také velké množství vitamínu A a K. Použijte je na pizzu, zpestřete si jimi salát nebo je jezte samotné přímo ze sáčku.

Cizrna

Množství bílkovin: 11 g v 1 hrnku (20 % doporučené denní dávky)

Cizrna má vysoký obsah živin a rozpustné vlákniny. Dokáže vám pomoci se snížením váhy tím, že uvolňuje hormon cholecystokinin, který potlačuje chuť k jídlu a vyvolává ve vašem žaludku pocit sytosti. Cizrnu můžete přidat do salátu k rajčatům a sýru nebo si z ní doma připravte humus s citronem a olivovým olejem. Také ji můžete upéct a získáte tak velmi zdravou alternativu chipsů. Pokud máte rádi koláče, použijte při pečení cizrnovou mouku, obsahuje 2krát více bílkovin než mouka klasická.

Chia semínka

Množství bílkovin: 5 g na 30g porci (9 % doporučené denní dávky)

Semínka chia patří mezi jeden z nejkoncentrovanějších zdrojů omega-3 mastných kyselin ze všech potravin vůbec, můžete je každý den přidávat do salátů, kaší, palačinek nebo dezertů. Je to ten nejjednodušší způsob diety, jaký existuje.

Ostružiny

Množství bílkovin: 2 g v 1 hrnku (3,5 % doporučené denní dávky)

Ostružiny, co se množství bílkovin týče, se nacházejí na pomyslném žebříčku hned za guavou. Obsahují navíc fytonutrienty, které pomáhají vytvářet krevní sraženinu a udržují zdravé kosti. Mají také velké množství antioxidantu luteinu, který je dobrý na oči. Jeden hrnek ostružin navíc obsahuje 8 gramů vlákniny (skoro stejně jako sójové boby). Ostružiny se řadí mezi 11 potravin, které jsou díky vysokému obsahu vlákniny nejlepší na hubnutí. Dejte si jich hrst, potřete jimi celozrnné palačinky anebo je přidejte do řeckého jogurtu (bez přidání cukru).

Zdroj: Potraviny s vysokým obsahem bílkovin
Zveřejněno dne: 31.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: kyselina močová

Libeček je všeobecně prospěšný a i u dny může být hojně používán. Stejně tak lichořeřišnice velká. Brambory a houby patří do kategorie neutrálních potravin, to znamená, že mají vyšší obsah purinů, nikoliv však vysoký. Nejméně purinů z hub má liška jedlá a nejvíce pak hřiby a jim podobné houby a také žampiony.

Zdroj: diskuze Kyselina močová
Odesláno dne: 5.7.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

diskuse k tomuto tématu

8 potravin pro vyšší testosteron

Díky za článek Dalších 8 potravin pro zvýšení hladiny testosteronu můžete najít ZDE: www.primulus.cz/8-po… Více...

více >>

Hořčík a vápník

Stále jsem se nedozvěděl, zda je nutné brát hořčík s vápníkem a v jakém poměru. Někde se zase píše, že...

více >>

Re: Re: Re: Re: Vyrážka okolo úst

Děkuji,může to být třeba alergie z některých potravin nebo přísady co se dávají do jídel? Petra

více >>

Re: VYSOKÝ KREVNÍ TLAK

Když máte tlak 120/100 jen nárazově (ne stále), tak to není nijak významně rizikové. Pokud by to byl...

více >>

Re: Warfarin a zelenina.

Ideální hodnoty INR pro velkou část pacientů jsou v rozmezí od 2 do 3. V některých případech má význam...

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

Pharmanex BONE FORMULA 180cps.

Pharmanex  BONE FORMULA 180cps.

Tato komplexní směs vitamínů a minerálů vám poskytne veškeré živiny, které potřebujete ke správnému vývoji a zachování normálního stavu kostí. Vápník potřebujete k posílení vašich kostí a vitamín D k tomu, aby vašemu tělu pomohl vápník vstřebávat. Až 40 %* celkové evropské populace trpí nedostatkem vitamínu D, protože netráví dostatek času venku, používá ve zvýšeném množství opalovací přípravky v důsledku...

Cena: 1550 Kč
Koupit  koupit

Avita PROBIOTIC FIBER 60 tbl.

Avita PROBIOTIC  FIBER 60 tbl.

Probiotika v kombinaci s vlákninou a rostlinnými výtažky pro podporu trávení. Obsahuje přírodní bylinné výtažky, které působí blahodárně pro trávicí systém. Doplněk stravy. Dostatečné množství probiotik snižuje výskyt nežádoucích mikrobů ve střevech, proto je jejich každodenní příjem velmi důležitý v prevenci poruch trávení, průjmu či zácpy i v prevenci oslabení imunity a tím zvýšení chorobnosti. Patří...

Cena: 296 Kč
Koupit  koupit

Cal-Mag + vit.C + vit.D3, 150g

Cal-Mag + vit.C + vit.D3, 150g

Obsahuje optimální množství vápníků, hořčíků, vitamínu C a D3 uvolní vaše svaly a nervy a zajistí bezproblémové fungování imunitního systému. Je ideální před a po namáhavé práci, cvičení či v případech stresu, zajistí vám žádoucí zklidnění a relaxaci. Pokud občas „počítáte“ ovečky a nemůžete usnout, tento nápoj se stane vaším oblíbeným pomocníkem. Stačí rozpustit dvě lžičky ve vodě a máte před sebou...

Cena: 445 Kč
Koupit  koupit

Avita Erex 90 cps

Avita Erex 90 cps

Pro lepší prokrvení periferních tkání. Vhodný pro dospělé a dospívající jedince. Obsahuje hlavni složku aminokyselinu L-arginín, jež je základním stavebním prvkem bílkovin. Aminokyselina L- arginín plní v lidském organismu mnoho funkcí, například podporuje prokrvení cév, vylučování růstového hormonu což ovliňuje růst svalové hmoty, zvyšuje citlivost buněk na inzulín, pomáhá při erektilních disfunkcích....

Cena: 950 Kč
Koupit  koupit

Energy čaj Maytenus ilicifolia

Energy čaj Maytenus ilicifolia

Listy Maytenus ilicifolia obsahují fytoestrogeny, které působí na hormonální systém a menstruační cyklus, zmírňují návaly v menopauze. Snižují nebezpečí vzniku osteoporózy a zpomalují stárnutí. Jsou významným zdrojem vápníku a hořčíku, proto ovlivňují pevnost kostí a pružnost chrupavek, snižují otoky dolních končetin. Prokázán byl i protinádorový účinek, především u rakoviny kůže a leukémie. Maytenus...

Cena: 176 Kč
Koupit  koupit

Barnys Mike™ Benexia® - semínka Chia

Barnys Mike™ Benexia® - semínka Chia

Mike™ Benexia® – semínka Chia – nejbohatší přírodní zdroj omega 3 nenasycených mastných kyselin, dále obsahuje vysoké množství vitamínů, antioxidantů, minerálů, proteiny a vlákninu. Obrovská nutriční kapacita zajišťuje organizmu významné látky zcela přirozenou a využitelnou cestou. Mike™ Benexia® – její místo je někde uprostřed mezi léky a doplňky stravy. Mike™ Benexia® splňuje standardy pro udělení...

Cena: 249 Kč
Koupit  koupit

Energy Skeletin 135 kapslí

Energy Skeletin 135 kapslí

Doplněk stravy s obsahem sépiové kosti, kolagenu, rybího oleje, šípkového a kopřivového výtažku a manganu. Účinky této kombinace se uplatní zejména u zánětlivých nebo degenerativních kloubních onemocnění a při podpoře zdravého růstu kostí. Lidská kostra se skládá přibližně ze 206 kostí, které jsou vzájemně spojeny v důmyslný opěrný systém. Ve spojení jednotlivých kostí hraje zásadní roli chrupavčitá...

Cena: 553 Kč
Koupit  koupit

Avita MINS VITAMIN D + riboflavin 60 cps.

Avita MINS  VITAMIN D + riboflavin 60 cps.

Komplex minerálních látek obohacen o vitamin D, jehož máme v našich zeměpisných šířkách naprostý nedostatek. Pomáhá při prevenci osteoporózy, vyživuje chrupavky. V období od října do března se doporučuje užívat denně 2 tablety. Doplněk stravy. Minerální látky si naše tělo nedokáže syntetizovat, avšak bez jejich dostatečného množství v těle je život prakticky nemožný. Proto jsme odkázáni na jejich přívod...

Cena: 208 Kč
Koupit  koupit

Saloos 100% Zelený francouzský jíl - tělová a pleťová maska 80 g

Saloos 100% Zelený francouzský jíl - tělová a pleťová maska 80 g

Zelený francouzský jíl je unikátní přírodní produkt s mnohostranným využitím v péči o pokožku. Výborný pro čištění a regeneraci pokožky, tonizuje, zklidňuje, detoxikuje a omlazuje. Zelený francouzský jíl je jedna z nejstarších přírodních surovin s blahodárnými účinky na pokožku. Jedná se o jemně mletou horninu – minerál získávaný z velké hloubky, který není znečištěn žádnými škodlivými látkami. Zelený...

Cena: 84 Kč
Koupit  koupit

Energy BIOTERMAL 350 g

Energy BIOTERMAL 350 g

Koupel připravená ze solí vřídla Podhájská působí příznivě na problémy horních cest dýchacích, astma i záněty průdušek. Je bioinformační koupelová sůl z termální vody vřídla Podhájská. Účinné látky obsažené v soli jsou podpořeny bioinformacemi, které výrazně posilují celkový léčivý a regenerační efekt. 1 900 metrů hluboký vrt, který je zdrojem léčivého geotermálního vřídla s blahodárnými účinky na...

Cena: 284 Kč
Koupit  koupit

Annabis Bio konopný olej 250 ml

Annabis Bio konopný olej 250 ml

100% Bio konopný olej vhodný do studené kuchyně bohatý na omega kyseliny, vitamíny, minerály. Podpořte své zdraví - srdce, cévy, cholesterol. Konopný olej nejvyšší kvality se vyznačuje přírodní ořechovou chutí. Je za studena lisovaný z certifikovaného, potravinářského bio konopí bez obsahu THC. Olej má zelenou barvu a charakteristickou vůni. Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6, které...

Cena: 196 Kč
Koupit  koupit

Naarei Oční stíny DUO 3 g

Naarei Oční stíny DUO 3 g

Lehký prášek se saténovým nebo perleťovým efektem dodá výjimečný barevný efekt a dokonalé držení barvy po nanesení na víčko. Oko je chráněno díky složkám, které nedráždí citlivou oblast kolem očí. Obsahuje BIO látky: • Kukuřičný škrobÚčinek: změkčující• Růže šípku - bohatý na kyselinu linolovouÚčinek: hydratační, regenerační, zpomaluje stárnutí kůže, elasticiký• Olej z hroznových jader - bohatá na...

Cena: 589 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

holtova mast | beloderm mast | just 31 bylin | ucpané cévy příznaky | jak rychle snížit krevní tlak | lichen přírodní léčba | kde bolí žlučník

SiteMAP