naše nabídka

newsletter

Chcete být informováni o novinkách a zajímavostech z produkce webu Krasojízda.cz?


Žádný problém!
Zde zapište svůj email.



oblíbená témata

oblíbené weby
všechny weby   

partneři
další partneři   

Téma: 

v čem jsou obsaženy proteiny


Facebook Twitter Pinterest email tisk

BÍLKOVINY POMÁHAJÍ HUBNOUT

Proteiny při hubnutí

Problém není v nedostatku bílkovin ve stravě zdravého člověka, ale skutečnost, že jsou bílkoviny často provázené tuky. U laiků bývá představa bílkovin totožná s masem, které obsahuje poměrně hodně tuku. Proto ho řada lidí se snahou o hubnutí úplně vynechává. Nedostatek bílkovin v jídelníčku však způsobuje větší hlad a chutě na sladké, které štíhlou linii nabourávají. Jestli tedy upřednostňujeme vegetariánské kuchyni již po hodině vám začne padat glykemická křivka dolů. Není třeba jíst denně maso, ale bílkoviny ano. Dokonce i svačina by měla obsahovat kousek bílkovin (jogurt, sýr, tvaroh) a jestli máte chuť na sladké, vyzkoušejte Smacker s meruňkami, předejdete tak velkému hladu navečer. Pokud tedy nechcete maso denně, vhodnou alternativu vám nabídne Smacker klasický plátek anebo s hlívou ústřičnou. Na našem trhu jsou od února letošního roku k dostání i nudle na bázi vaječných bílků, tzv. Smacker štíhlé nudle, které si díky nutričním hodnotám můžete dopřát i večer.

„Vhodný zdroj bílkovin, které nejsou provázané tuky, je vaječný bílek. Protein z vaječného bílku je prakticky čistý albumin a má vysokou kvalitu z hlediska aminokyselinového složení, neobsahuje tuk ani cholesterol. Díky tomu byla ideální surovinou pro vývoj potravin pro populaci potýkající se s nadváhou, vysokým cholesterolem či diabetem,“ říká pan Karel Kýhos z Výzkumného ústavu potravinářského v Praze a pokračuje,“Na tomto základu se nám podařilo vyvinout nejen plátky, které lze využít namísto masa, sladkého zákusku ale také proteinové nudle ve formě špaget, jenž spotřebiteli poskytují skvělou a dietní alternativu příloh. A právě přílohy jíme u nás rádi a ve velkém množství, což se pak odráží na naší váze“.

Nespornou výhodou konzumace bílkovin je, že zajišťují delší pocit sytosti a na jejich zpracování potřebuje organizmus mnohem více energie. Navíc se bílkoviny neproměňují v tuky a tělo je využívá především ke tvorbě nových buněk v obnově tkání a orgánů. Samotná vaječná bílkovina má současně velký význam při podpoře svalových tkání na úkor těch tukových. A to je přesně to, co potřebujeme. Neznamená to však, že začneme konzumovat pouze bílkovinnou stravu. Naše tělo potřebuje vyvážený jídelníček.

Autor: JK, zpracováno ve spolupráci s panem Karlem Kýhosem,

Výzkumný ústav potravinářský Praha

Detail odstavce: Proteiny při hubnutí
Zdroj: Bílkoviny pomáhají hubnout
Zveřejněno: 6.4.2011


Facebook Twitter Pinterest email tisk

V ČEM JSOU OBSAŽENY SACHARIDY

Zelenina a obsah cukru

Kořenová zelenina je na cukry vyloženě bohatá. V průměru 100 gramů poskytuje asi 4 gramy cukru. Ale ani takové chilli papričky nejsou bez viny. Raději je vyměňte za červené a žluté papriky, které mají o polovinu množství cukru méně, přestože jsou sladší. Pozor si dejte i na obyčejnou cibuli. Jeden průměrný kus může ukrývat až 5 gramů cukru. Také rajčata jsou nabitá sacharidy. Naštěstí u zeleniny platí jednoduché pravidlo: co je zelené nebo bílé, má málo cukrů.

Detail odstavce: Zelenina a obsah cukru
Zdroj: V čem jsou obsaženy sacharidy
Zveřejněno: 9.1.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: Re: proteiny jsou nejlepší

aha, tak to jsem teda nevěděl... no a kterej je teda na tom nejelpé? když už tak abych věděl co pořídit...

Zdroj: diskuze Proteiny jsou nejlepší
Odesláno: 15.5.2015 uživatelem Jan
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

POTRAVINY PRO ZDRAVÉ VLASY A KŮŽI

Proteiny

Získání dostatečného množství bílkovin je nezbytné pro silné vlasy a zdravou pokožku. Protein je nezbytný k výrobě nových kožních buněk, obnovuje stávající buňky. Zdrojem bílkovin je libové maso, vejce, fazole a nízkotučné mléčné výrobky. Obchody se zdravou výživou jsou přeplněné zdravými náhražkami, které obsahují spoustu bílkovin. Jedná se o tofu, tempeh, seitan a rostlinné bílkoviny. Tempeh je tradiční sójový výrobek původem z Indonésie. Seitan je japonské slané makrobiotické koření, které se přidává do potravin.

Detail odstavce: Proteiny
Zdroj: Potraviny pro zdravé vlasy a kůži
Zveřejněno: 26.6.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: proteiny jsou nejlepší

a není jedno který si ty protejny člověk koupí? já se teda v tom moc nevyznám, ale napadla mě tahle otázka :D

Zdroj: diskuze Proteiny jsou nejlepší
Odesláno: 25.4.2015 uživatelem Jan
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

V ČEM JSOU OBSAŽENY SACHARIDY

Co to jsou sacharidy

Sacharidy, též glycidy, zastarale uhlovodany nebo karbohydráty, jsou organické sloučeniny patřící do skupiny polyhydroxyderivátů karbonylových sloučenin (aldehydů nebo ketonů). Mnohé ze sacharidů jsou významné přírodní látky, řada dalších byla připravena synteticky. Nízkomolekulární sacharidy vyznačující se více či méně sladkou chutí se nazývají cukry.

Sacharidy se dělí na:

  • monosacharidy
  • oligosacharidy
  • polysacharidy
  • komplexní sacharidy

Sacharidy, které mají sladkou chuť, se nazývají cukry. Jedná se o glukózu (hroznový cukr), fruktózu (ovocný cukr) a galaktózu. Jsou to jednoduché cukry, které jsou organismem vstřebávány. Sladkou chuť mají také disacharidy, mezi něž řadíme sacharózu (řepný cukr), mléčný cukr (laktózu) a sladový cukr (maltózu). Glukóza a fruktóza jsou ve velkém množství obsaženy v ovoci, v medu, ve vínech, zelenině a v luštěninách. Glukóza i fruktóza se podílejí se na tvorbě zubního kazu.

Komplexní sacharidy naše tělo získává z obilovin, luštěnin, brambor, ze zeleniny a ovoce. Polysacharidy dále dělíme na využitelné (stravitelné), které tělo využívá jako zdroj energie, a nevyužitelné polysacharidy, což je velice důležitá vláknina.

Doporučené množství sacharidů v potravinách člověka představuje 55–60 % celkového energetického příjmu. To je přibližně 270–350 (a více) gramů denně, v závislosti na celkové dávce energie.

Detail odstavce: Co to jsou sacharidy
Zdroj: V čem jsou obsaženy sacharidy
Zveřejněno: 9.1.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: proteiny jsou nejlepší

zdravím vás tady. já jsem zastáncem toho že čím víc jich je tím je to lepší ;) já si pravidelně kupuji tohle balení www.hitec-nutrition.… a jsem s ním spokojený, takže můžu vřele doporučit ;)

Zdroj: diskuze Proteiny jsou nejlepší
Odesláno: 21.4.2015 uživatelem Alex
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

V ČEM JSOU OBSAŽENY SACHARIDY

Co obsahuje hodně sacharidů

Sacharidy můžeme dále rozlišit podle toho, zda mají rostlinný či živočišný původ. Rostlinnými zdroji sacharidů je především ovoce (fruktóza), brambory a obiloviny (škrob). Z živočišných zdrojů je třeba jmenovat maso nebo játra (glykogen), mléko a mléčné výrobky (laktóza). Nevýhodou zůstává, že s příjmem sacharidů je spojen i příjem cholesterolů a tuků.

Cukr, sladkosti a zejména čokoláda krátkodobě zlepšují náladu a právě tento pocit může vznikat jako jakási závislost. Konzumace sladkostí nám na chvíli pomůže zlepšit náladu a zbavit se chuti na sladké. Bohužel za nějakou dobu se může dostavit pocit slabosti a opětovné chuti na sladké. Je to dáno tím, že sladké potraviny mají vysoký glykemický index a člověk je se svým krevním cukrem jako na houpačce. Což souvisí se vznikem cukrovky.

Detail odstavce: Co obsahuje hodně sacharidů
Zdroj: V čem jsou obsaženy sacharidy
Zveřejněno: 9.1.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: proteiny jsou nejlepší

no uplně jedno to není... čím víc proteinů je v koktejlu tím je to lepší žejo ;) to je docela logické... a taky je rozdíl pít sajraty nebo kvalitu... pro tělo docela důležité ;)

Zdroj: diskuze Proteiny jsou nejlepší
Odesláno: 28.4.2015 uživatelem alex
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


V ČEM JSOU OBSAŽENY SACHARIDY

Sacharidy v potravinách

Ve výživě dospělého člověka by měly na 1 g bílkovin a 1 g tuku připadat 4 g sacharidů. Stravitelné polysacharidy by měly tvořit většinu sacharidů. Denní příjem vlákniny by měl u dospělého člověka představovat 25–35 gramů.

Obsah cukru v běžných porcích některých potravin:

  • 5g kostka cukru – 5 g
  • 250 ml nápoje Coca-cola – minimálně 12 g
  • 50 g mléčné čokolády – 29 g
  • 200 g švestek – 31 g

Kávová lžička cukru (asi 5 g) dodává organismu energii 83 kJ.

Při nedostatku sacharidů v jídelníčku dochází k odbourávání tukových zásob, čehož využívají některé redukční diety. Bohužel při těchto dietách často dochází i k úbytku svalové hmoty a negativnímu ovlivnění psychiky. Naopak při nadbytku sacharidů v jídelníčku dochází k hromadění energie do tukových zásob, a to i tehdy, je-li tuku ve stravě poměrně málo. Vysoká konzumace sacharózy má za následek zvýšený výskyt zubního kazu, výskyt obezity a zhoršení průběhu cukrovky.

Nevhodné potraviny: slazené nápoje, sladkosti, zmrzliny, lihoviny, sladké likéry, sušenky a oplatky, tedy potraviny s vysokou energetickou hodnotou a malým, respektive žádným přínosem pro zdraví.

Detail odstavce: Sacharidy v potravinách
Zdroj: V čem jsou obsaženy sacharidy
Zveřejněno: 9.1.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Protionové nápoje a dna

Proteinové nápoje moc dobře dohromady se dnou nejdou. Prpteiny = kyselina močová = záchvat dny. Lidské tělo si plně vystačí s proteiny, které přijme v běžné stravě a prakticky nepotřebuje žádné další doplňování. Pokud však hodláte použít proteinový nápoj, tak volte ty, které jsou vyrobeny z mléčné syrovátky a striktně dodržujte maximální množství 20 gramů bílkovin na jednu porci. Při používání proteinových nápojů zvyšte příjem tekutin během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protionové nápoje a dna
Odesláno: 12.12.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi


V ČEM JSOU OBSAŽENY SACHARIDY

Nevhodné potraviny při cukrovce

Dieta při cukrovce zakazuje kromě potravin obsahujících cukr také tučné mléčné výrobky, uzeniny, tučné maso, potraviny obsahující vysoké množství soli (chipsy). Dezertům se nemusíte úplně vyhýbat, ale dopřejte si je pouze jednou za čas! Čokoládové dorty nahraďte tvarohovými a ovocnými dezerty. Při pečení doma pak používejte umělá sladidla. Zkuste si hlídat příjem cukru, a pokud si některý den dopřejete sladké, přizpůsobte tomu zbytek jídelníčku a přidejte nějaký pohyb navíc – třeba procházku v lese.

Zásady:

  • Jezte pravidelně a často (minimálně pětkrát denně). Ideální je naučit se jíst vždy ve stejnou dobu.
  • Vybírejte potraviny s nízkým obsahem cukru.
  • Vyhněte se pochutinám, jako jsou sušenky, čokoláda, slazené nápoje, ale třeba i přesoleným potravinám, jako jsou chipsy.
  • Vyhýbejte se výrobkům z bílé mouky, pečivo jezte jen celozrnné.
  • Omezte potraviny, které rychle zvyšují hladinu cukru (například hroznový cukr, bílá rýže, bílé pečivo, brambory).
  • Jezte více potravin, které uvolňují energii postupně (luštěniny, zelenina, sójové maso).
  • Mýtem je, že musíte jíst jen dia výrobky – některé z nich mají totiž také vysoký obsah tuku, což není pro vaši dietu dobré.

Detail odstavce: Nevhodné potraviny při cukrovce
Zdroj: V čem jsou obsaženy sacharidy
Zveřejněno: 9.1.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Nutriční medicína. Léčba stravou pod dohledem.

Vyvarovat se mouky a cukru je rozhodne dobra cesta. Zdravy zivotni styl je cestou k dlouhovekosti. Pokud k tomu sportujete, je to nejlepsi kombinace (pak vam samozrejme doporuci vitaminy, proteiny apod. doplnky stravy, skvely je treba curenzym

Zdroj: diskuze Nutriční medicína. Léčba stravou pod dohledem.
Odesláno: 19.6.2017 uživatelem hana
Počet odpovědí: 0

VÝŽIVA VLASŮ

Výživa pro vlasy

Krevní řečiště dodává vlasovým kořínkům výživu v podobě aminokyselin a vitamínů. Pokud dojde k zastavení nebo snížení přívodu těchto látek, vlasový kořínek zastaví svoji činnost, životnost vlasu se zkracuje a vlas předčasně odumírá. Důsledkem je padání vlasů. Jako patologická ztráta vlasů se označuje vypadávání 100 a více vlasů denně. Hlavní složkou vlasů je keratin. Tato substance obsahuje skupiny lipidových nebo proteinových řetězců, které jsou charakteristické velkým množstvím aminokyselin obsahujících síru. Tyto aminokyseliny poskytují vlasům mechanické schopnosti (rezistenci, elasticitu). Kvalita keratinu spolu s dostatkem aminokyselin obsahujících síru je důležitá pro vitalitu vlasů. Kromě keratinu jsou pro zdravé vlasy potřeba ještě další látky, mezi nimi například vápník a křemík jako regulátory metabolismu, dále vitamíny B1, B2, B6, kyselina pantothenová a biotin (vitamín H), kyselina para-aminobenzoová, vitamín E (antioxidant, který je nepostradatelný při buněčném dýchání) a speciální směs minerálů zinku, mědi a železa.

Protein

Vlasy se vyživují proteiny, proto je důležité, abych jich byl dostatek v těle či ve stravě. Protein je důležitý pro tvorbu vlasů, jejich sílu a zdraví. Nedostatek bílkovin může způsobit suché, křehké a slabé vlasy. Extrémní diety jsou pak jasnou příčinou vypadávání vlasů. Jako velmi vhodné potraviny na proteiny lze jmenovat kuřecí maso, krůtí maso, ryby, mléčné výrobky a vejce. Dalšími vhodnými potravinami jsou luštěniny a ořechy.

Železo

Železo je důležitým minerálem pro vlasy. Nedostatek železa vede k anémii, což je hlavní příčina spojená s vypadáváním vlasů. Vlasové folikuly a kořínky jsou napájeny živinami bohatými na prokrvení. Anémie tento přívod živin do folikulů, které ovlivňují cyklus růstu vlasů, narušuje, takže to může vést k jejich odumření. Železo je obsaženo v červeném mase, kuřecím mase a rybách. Ve vegetariánské stravě je železo obsaženo v čočce, špenátu a zelené listové zelenině, jako je brokolice, kapusta a zelený salát.

Vitamín C

Vitamín C pomáhá se vstřebáváním železa. Dalo by se říci, že potraviny bohaté na vitamín C jsou vhodné ve spojení se železem. Vitamín C je také antioxidantem. Nejlepší zásoby vitamínu C jsou v černém rybízu, borůvkách, brokolici, kiwi, pomerančích, papáje, jahodách a sladkých bramborách. Vitamín C pomáhá při produkci kolagenu, který posiluje kapiláry.

Omega 3 

Omega-3 mastné kyseliny jsou důležité tuky pro lidské tělo. Tyto kyseliny musejí být získány z potravin. Nacházejí se v buňkách, které lemují pokožku hlavy, a také v mazu, který udržuje pokožku hlavy hydratovanou. Nejčastěji jsou tyto mastné kyseliny obsaženy v tučných rybách, jako jsou losos, sleď, sardinky, pstruh, makrela, z rostlinných zdrojů pak například jmenujme avokádo, dýňová semínka a ořechy.

Vitamín A

Vitamín A je potřebný pro náš organismus, zejména kvůli tvorbě kožního mazu. Kožní maz je olejovitá látka tvořená mazovými žlázami a poskytuje přirozený kondicionér pro zdravou pokožku hlavy. Bez mazu dochází ke svědění pokožky hlavy a vlasy jsou suché. Vitamín A se vyskytuje v zelenině, která má vysoký obsah beta-karotenu, zejména v mrkvi, dýních a sladkých bramborách.

Zinek a selen

Ochrana pokožky hlavy vyžaduje další důležité minerály, především zinek a selen. Nedostatek zinku vede k vypadávání vlasů a k suché, šupinaté pokožce hlavy. Nejčastěji jsou tyto minerály obsaženy v cereáliích, najdeme je také v ústřicích, hovězím mase a vejcích.

Vitamín E

Vitamín E poskytuje ochranu před slunečním zářením. Nejčastěji se vyskytuje v ořeších.

Biotin

Biotin je ve vodě rozpustný vitamín B. Příliš nízká hladina biotinu způsobuje lámání vlasů a může vést k vypadávání vlasů. Potravinami obsahujícími biotin ve větší míře jsou játra, vaječné žloutky, sójová mouka a kvasnice.

Detail odstavce: Výživa pro vlasy
Zdroj: Výživa vlasů
Zveřejněno: 27.3.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: lněný olej a tvaroh diskuze

Zvýšená obměna kůže, která vypadá jako lupenka, může souviset s vyšším příjmem bílkovin, které jsou obsaženy v tvarohu. Zkuste na měsíc vysadit a pak znovu začněte s poloviční intenzitou než máte nyní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lněný olej a tvaroh diskuze
Odesláno: 20.2.2014 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY

Seznam

Aminokyseliny můžeme chápat různými způsoby. Budou-li se sledovat chemická názvosloví a vzorce, pak bude aminokyselinou jakákoli molekula s funkční skupinou karboxylovou (zbytkem karboxylové kyseliny, COO-) a aminovou (NH2). Nás však budou zajímat zejména proteinogenní aminokyseliny, jinak řečeno ty, které jsou v různých vzájemných kombinacích stavebním kamenem bílkovin v těle člověka a mají zásadní vliv na jeho metabolismus, respektive tvorbu svalové i kosterní hmoty a správnou funkci tělních soustav (například arginin na kardiovaskulární systém).

Aminokyseliny esenciální:

  • isoleucin
  • leucin
  • lysin
  • methionin
  • fenylalanin
  • threonin
  • valin
  • tryptofan

Aminokyseliny semiesenciální:

  • arginin
  • histidin

Aminokyseliny neesenciální:

  • alanin
  • asparagin
  • kyselina asparagová
  • cystein
  • kyselina glutamová
  • glutamin
  • glycin
  • prolin
  • serin
  • tyrosin

Tři vzácné aminokyseliny, selenocystein (Sec), pyrolysin (Pyl) a N-formylmethionin (f MET), se v organismu vyskytují zřídka: pyrolysin nalezneme převážně u prokaryot (bakterie, sinice), selenocystein se podobá cysteinu, nicméně obsahuje místo atomu síry selen, N-formylmethionin se vyskytuje pouze u některých bakterií.

Trávení aminokyselin logicky souvisí s trávením proteinů. To probíhá v žaludku a nejintenzivněji v tenkém střevě za pomoci enzymů, takzvaných proteináz neboli endopeptidáz, například pepsin nebo trypsin štěpí řetězce zevnitř, exopeptidázy od konců. Aminopeptidázy rozkládají aminové konce, karboxypeptidázy karboxylové. Vzniklé dipeptidy jsou štěpeny dipeptidázou. Dílčí aminokyseliny se vstřebávají do krve. Putují do jater, kde z nich vznikají takzvané labilní proteiny. Ty krví putují buď do tkání, kde jsou podle potřeby metabolizovány – neukládají se v organismu podobně jako sacharidy (cukry) a lipidy (tuky) – a jsou zcela odbourány (v močovinovém cyklu), nebo jsou využity k tvorbě proteinů či jiných látek (například kreatin nebo koenzym A).

Detail odstavce: Seznam
Zdroj: Esenciální aminokyseliny
Zveřejněno: 15.3.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Alavis pro lidi.

Glukosamin a chondroitin, které jsou obsaženy mimo jiné i v Alavisu, jsou vhodné pro každého, protože stravovací návyky v mnoha případech nepřinášejí lidskému tělu tyto potřebné látky v potřebném množství. Budou tedy prospěšné i pro pacienta s Bechtěrevovou chorobou, ale nijak zvlášť ji nevyléčí. Běchtěrevova choroba, respektive její léčba, vyžaduje cílený a soustavný pohyb protahováním a rehabilitačním cvičením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi.
Odesláno: 24.10.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

SACHARIDY

Sacharidy alias uhlohydráty

Sacharidy, karbohydráty, uhlohydráty, cukry, to všechno jsou pro vás možné známé názvy pro tuto základní složku. Pojďme si tedy vysvětlit základní funkce a na druhé straně úskalí těchto živin. Sacharidy jsou malé molekuly, které jsou seskupeny po jedné molekule, takzvané jednoduché cukry (monosacharidy), dvou molekulách, takzvané disacharidy, anebo ve více molekulách, které dohromady tvoří složené cukry (polysacharidy). A všechny tyto životně důležité molekuly jsou v různém množství a různém složení obsaženy v potravinách, které konzumujeme. Podle složení sacharidů je nám jasné, že každou kombinaci těchto sacharidových molekul bude tělo trávit trošku jinak.

Detail odstavce: Sacharidy alias uhlohydráty
Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno: 23.5.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: femibion

v čem je to teda lepší oproti jiným vitamínům pro těhotné nebo jsou vůbec ještě nějaké podobné takové kvalitní vitamíny pro těhotné?

Zdroj: diskuze Femibion
Odesláno: 27.4.2019 uživatelem denisa
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY

Esenciální aminokyseliny pro vegany

Při přísně veganské dietě hrozí nedostatek aminokyselin, je tedy potřeba hlídat si příjem bílkovin z různých zdrojů. Například kombinace bílkovin z pšenice (málo lysinu) a bílkovin z luštěnin (málo methioninu) zajistí příjem esenciálních aminokyselin, ale celkový příjem bílkovin musí být vyšší než při stravě, která obsahuje kvalitnější bílkoviny. Aminokyseliny se v organismu neskladují, ty aminokyseliny, které nejsou hned zabudovány do vytvářených proteinů, jsou deaminovány a dusík v nich obsažený je vyloučen jako močovina. Proto nelze konzumovat potraviny bohaté na esenciální aminokyseliny do zásoby, příjem musí být pokud možno stálý.

Detail odstavce: Esenciální aminokyseliny pro vegany
Zdroj: Esenciální aminokyseliny
Zveřejněno: 15.3.2018

JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ S OHLEDEM NA PURINY

Puriny a dna

Kyselina močová, jež se nachází v lidském těle, pochází ze dvou zdrojů: z potravinových purinů a purinů, které vznikají při odbourávání buněk tělu vlastních. Kyselina močová představuje přirozený koncový produkt odbourávání purinů, které jsou obsaženy v buněčných jádrech (endogenní puriny), a purinů, které jsou přijímány v potravě a vznikají při látkové přeměně (exogenní puriny).

Dna se vyznačuje zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi. Tato látka se v těle vyskytuje běžně, překročí-li však její množství určitou hodnotu, dojde k jejímu vysrážení a k tvorbě krystalů, které se ukládají nejčastěji v okolí kloubů nebo v ledvinách. Při tomto onemocnění dodržujte dietu s nízkým obsahem purinů, protože právě z těchto látek vzniká kyselina močová.

Detail odstavce: Puriny a dna
Zdroj: Jídelníček při dně s ohledem na puriny
Zveřejněno: 25.3.2015

SACHARIDY

V čem jsou sacharidy?

  • Rýže obsahuje velké množství sacharidů – mezi 80 až 98 g na 100 g, přesné množství záleží na vybraném druhu rýže.
  • Brambory jsou bohaté na sacharidy, minerály, vitamíny a enzymy. Obsah škrobů na 100 g je ale nižší než u rýže. Brambory se dají upravit na mnoho způsobů, takže vhodně zpestří váš jídelníček.
  • Těstoviny jsou méně vhodnou potravinou, přesto často používanou. Těstoviny jsou vyrobené z pšeničné mouky, což snižuje jejich výživovou hodnotu. Často se po těstovinách spíše tloustne. Naopak rýže a brambory obsahují kvalitní škroby.
  • Ovesné vločky patří k základním potravinám. Obsah sacharidů v nich je vysoký. Ovesné vločky na 100 g obsahují kolem 60 až 70 g sacharidů. Ovesná kaše po ránu zasytí a je velice výživná.
  • Corn flakes obsahují kukuřičný škrob, který také není nejvýživnější. Ovesné vločky jsou ke snídani vhodnější.
  • Ovoce je výborným zdrojem sacharidů, především glukózy, která je tělem ihned využitelná. Jiný druh sacharidů, než je glukóza, nedokáže tělo ihned využít. Navíc ovoce obsahuje vysoký podíl vitamínů, minerálů, enzymů, vlákniny, vody a také velice důležitou sluneční energii.

Detail odstavce: V čem jsou sacharidy?
Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno: 23.5.2014

V ČEM JSOU OBSAŽENY SACHARIDY

Zdravé sacharidy v potravinách

Jednoduché sacharidy jsou například v ovoci, medu a všude tam, kde se přidávají klasické potravinářské cukry jako zdroje sladké chuti. I proto se říká, že kdo bere hubnutí zdravě a vážně, měl by omezit právě sladkosti s vysokým obsahem jednoduchých cukrů. Ty sice dodávají tělu rychlý zdroj energie, ale ta i rychle vyprchá a následuje po ní hlad, což má souvislost s následným nadměrným přejídáním se po sladkém.

Složené sacharidy jsou důležitým zdrojem energie pro tělo a mají velmi důležitý význam i kvůli obsahu vlákniny. Vstřebávají se déle než jednoduché, a proto i více člověka zasytí. Obsahují je některé potraviny, najít je můžeme například v chlebu, rýži, těstovinách, ale například i cereálie.

Z hlediska výživy jsou tedy nevhodné jednoduché a rafinované cukry, které se sice rychle dostanou do krve a člověk díky tomu získá okamžitou energii, ale na druhou stranu zvyšují hladinu inzulinu v krvi a způsobí následné nedostatečné využívání glukózy, glukogenu a také tuků. Navíc například diabetici si musí právě proto hlídat jednoduché cukry v potravinách a sledovat sacharidové jednotky (na což existuje i speciální tabulka), protože potřebují mít přiměřený příjem sacharidů.

Nejvíce musí být omezeny takzvané prázdné sacharidy, jako například čokolády, bonbony a sladkosti. Sacharidy s nízkým glykemickým indexem jsou pro tělo pozitivní, například ty v ovoci, takže tyto omezovat netřeba. Naopak sacharidy s vysokým glykemickým indexem se vyplatí při jídle vyloučit, a to i v případě, že nemáte nadváhu, protože tyto cukry způsobují více chorob.

Strava jako taková by měla být vyvážená, a to i se zaměřením na tuky, přičemž na den byste měli mít všechny složky potravy rovnoměrně rozložené. V rámci zdravé výživy a při hubnutí je důležitý vyvážený poměr tak, aby sacharidy a bílkoviny byly do těla dodávány dostatečně, ale zároveň aby šlo o přísun v takové formě, který bude využitelný pro organismus bez jeho nadbytečného ukládání. To kromě přibírání na váze přináší s sebou i zdravotní problémy. Pokud hubnete, vynechejte tedy z jídelníčku typická nezdravá sacharidová jídla, jako například již zmíněné sladkosti.

Co se týče příjmu sacharidů na noc, může být jejich konzumace vhodná, avšak taková „sacharidová večeře“ nesmí být později než 3 hodiny před spaním. Po konzumaci sacharidů totiž dochází ke zvýšení hladiny cukru a inzulinu v krvi a pro zdravou noční regeneraci těla je třeba, aby se tyto hodnoty opět vrátily do normálu. Na noc jsou pak vhodnější rychlejší sacharidy, jako například rýže, brambory nebo těstoviny než celozrnné sacharidy s vysokým obsahem vlákniny.

Obsah sacharidů v potravinách:

  • ananas – podíl sacharidů na 100 gramů: 10,1 g
  • banány – podíl sacharidů na 100 gramů: 23 g
  • meloun – podíl sacharidů na 100 gramů: 5 g
  • paprika – podíl sacharidů na 100 gramů: 5,2 g
  • rajčata – podíl sacharidů na 100 gramů: 4,4 g
  • bílý rohlík nebo bageta – podíl sacharidů na 100 gramů: 55 g
  • chléb – podíl sacharidů na 100 gramů: 44–48 g
  • knedlík – podíl sacharidů na 100 gramů: 37–51 g
  • rýže – podíl sacharidů na 100 gramů: 28 g
  • vaječné těstoviny – podíl sacharidů na 100 gramů: 28 g

Detail odstavce: Zdravé sacharidy v potravinách
Zdroj: V čem jsou obsaženy sacharidy
Zveřejněno: 9.1.2019

SACHARIDY

Sacharidy v potravě

Sacharidy jsou pro lidský organismus pohotovostním zdrojem energie. Jejich výhodou je velká rychlost uvolňování energie oproti tukům a bílkovinám. Sacharidy vznikají v přírodě v buňkách rostlin z oxidu uhličitého a vody za přítomnosti světelné energie – fotosyntézou.

Energetická hodnota 1 g sacharidů je 17 kJ (4 kcal).

Z hlediska rychlosti vstřebávání sacharidů do našeho organismu rozdělujeme zjednodušeně sacharidy na rychlé a pomalé. Rychlé (jednoduché) sacharidy se rychle dostávají do krevního oběhu a výrazným způsobem ovlivňují hladinu glukózy v krvi. Glukóza je nejdůležitější jednoduchý sacharid, který je základním zdrojem energie pro všechny buňky lidského těla. Organismus udržuje hladinu glukózy v krvi v určitém rozmezí působením hormonů. Zejména náš mozek je závislý na glukóze v krvi, protože nemá žádné zásobní rezervy sacharidů, jako mají například svaly. Pomalé (složené) sacharidy se dostávají do krevního oběhu mnohem pomaleji, protože jsou tvořeny dlouhými řetězci jednoduchých sacharidů, které se musejí nejdříve postupně rozštěpit na jednoduché sacharidy. Mezi složené sacharidy se řadí také vláknina, která je nestravitelná a je vyloučena z organismu v nezměněné formě. Vláknina se dělí na rozpustnou a nerozpustnou.

Rozpustná vláknina (pektin, inulin a jiné) například snižuje hladinu cholesterolu a zpomaluje vstřebávání glukózy.

Nerozpustná vláknina (především celulóza) zvětšuje objem stolice, tím zkracuje její čas v tlustém střevě, a má i čisticí funkci ve střevě.

Potraviny obsahující různé poměry jednoduchých a složených sacharidů tak ovlivňují hladinu glukózy v krvi jinou rychlostí. Tuto rychlost nám udává glykemický index potravin. Čím vyšší je glykemický index potraviny, tím rychleji stoupne hladina glukózy v krvi.

Množství sacharidů přijatých v potravě by se mělo pohybovat okolo 50–60 % celkového energetického příjmu. Stravitelných sacharidů bychom měli přijmout okolo 4 gramů na kilogram tělesné hmotnosti za den. U sportovců jsou nároky organismu na sacharidy větší (až dvojnásobné). Vlákniny bychom měli ve stravě přijmout kolem 20–30 g za den.

Jednoduché sacharidy jsou obsaženy hlavně v ovoci, medu a v některých druzích zeleniny. Nejvýznamnějším konzumovaným jednoduchým sacharidem je sacharóza (běžný cukr), která se vyrábí v cukrovarech z cukrové třtiny. Je to koncentrovaný zdroj energie, který neobsahuje žádné výživově hodnotné látky. Proto se říká, že cukrářské výrobky obsahují „prázdné kalorie“, a měli bychom je konzumovat s rozvahou.

Hlavním zdrojem složených sacharidů jsou obiloviny, luštěniny, brambory, ovoce a zelenina.

Detail odstavce: Sacharidy v potravě
Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno: 23.5.2014

SACHARIDY

Sacharidy ve výživě

Sacharidy známe v mnoha podobách. Uveďme si tedy jejich základní druhy. „Nejsladším“ cukrem je fruktóza, kterou najdeme například v ovoci nebo také v medu. Podle sladkosti pak následuje sacharóza (cukrová třtina), glukóza (ovoce, med, zelenina), maltóza a laktóza neboli mléčný cukr. Neměli bychom ale zapomínat, že velmi důležitý zdroj sacharidů tvoří v naší potravě také škrob, obsažený například v bramborách nebo obilovinách.

  • Glukóza neboli hroznový cukr je nejdůležitějším energetickým substrátem pro organismus. Právě jen glukózu mohou jako zdroj energie využívat například mozek nebo sítnice. V přírodě se vyskytuje v rostlinách jako produkt fotosyntézy a pro rostliny představuje zdroj energie. Hromadí se především v plodech rostlin.
  • Fruktóza se nachází v ovoci, medu a některé zelenině. V zažívacím traktu se uvolňuje rozkladem sacharózy. Pro její vstup do buňky není zapotřebí inzulín.
  • Galaktóza – jejím nejvýznamnějším zdrojem je mléčný cukr, laktóza. Je součástí mateřského mléka a je tedy důležitým zdrojem energie pro kojence. Významná pro organismus je především tím, že se velice jednoduše v těle přeměňuje na glukózu.
  • Sacharóza je sacharid, který je v naší stravě zastoupen nejhojněji. Nachází se v cukrové třtině a cukrové řepě. Je velice vydatným zdrojem energie, a proto je v současné době nejpoužívanějším sladidlem. V organismu se rozkládá na glukózu a fruktózu. Pozor ale na její užívání! Její vysoký glykemický index způsobuje to, že rapidně vyvolává sekreci inzulínu. Díky tomu není vhodná jako sladidlo pro diabetiky.
  • Laktóza neboli mléčný cukr. Někteří lidé mohou trpět nepříjemnými potížemi při trávení laktózy. Jejich problém je dán nedostatkem enzymu, který štěpí laktózu. Nezpracovaná laktóza se pak hromadí ve střevech a působí nepříjemné problémy.

Detail odstavce: Sacharidy ve výživě
Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno: 23.5.2014

GRANULE PRO KOČKY

Z čeho se vyrábí

Kromě chemických konzervantů by se v kvalitních granulích neměly objevovat suroviny nízké výživové hodnoty. Mezi ně patří například sója (zdroj proteinů, který je pro zvířata hůře stravitelný, působí proti využití bílkovin z potravy, potenciální alergen), bílkovinné hydrolyzáty a koncentráty a vedlejší rostlinné a živočišné produkty. Pro představu vedlejšími živočišnými produkty se rozumí například uhynulá zvířata, kůže, kosti, odřezky masa při zpracování a výrobě potravin, krev, střeva, zobáky, pařáty, odpad z mlékáren a podobně. Skupina vedlejších výrobků rostlinného původu zahrnuje vedlejší výrobky ze zpracování rostlinných produktů, zejména obilovin, zelenin, luštěnin a olejnatých semen. Pokud jsou v granulích obsaženy „vedlejší produkty“, nemůžeme vědět, co konkrétně bylo pro výrobu použito. Jako hlavní zdroj tuků by v granulích měl být kuřecí nebo rybí tuk. Rostlinné oleje by neměly tvořit hlavní zdroj tuků, protože kočky mnohem lépe využívají tuky živočišné. Za ideální se považuje krmivo, kde převaha bílkovin pochází z kvalitních živočišných zdrojů, tuky jsou převážně živočišného původu (je jasně specifikováno, o jaký druh se jedná). Produkt je bez konzervantů, barviv, soli, sóji a dalších složek nevhodných pro zvířecí organismus (například pšenice).

Pokud jste již našli značku, která vaší kočce vyhovuje, pak není vhodné ji měnit. Naopak je lepší u ověřené značky zůstat. Každé krmivo se totiž nejefektivněji zpracovává po určité době návyku, proto střídání granulí způsobem, že každý týden dáme kočce novou příchuť, aby jí lépe chutnalo, není na místě. Může se stát, že po nějaké době začne granule odmítat (přece jen jsou kočky hodně mlsné), pak jí je zkuste ochutit například lososovým olejem nebo lžící konzervy, která je krásně provoní. Některé kočky zase odmítají jíst suché granule, ale zvlhčené je přijímají bez problémů. Zvlhčené granule také lépe respektují fyziologii kočky, protože usnadňují polykání. Na tomto místě je vhodné upozornit, že krmivo obsahující probiotika by již nemělo procházet další tepelnou úpravou (přelití horkou vodou a podobně), aby se příznivé mikroorganismy nezničily.

Na trhu existují dva typy průmyslově vyráběných krmiv pro kočky. Suchou variantu představují granule, které se vyrábějí z připravených masových směsí a následně se pečou nebo zpracovávají v extrudérech. Pokud používáte právě granule, je dobré myslet na to, že bytová kočka potřebuje přístup k vodě. Kočky jsou původem pouštní zvířata, která příliš nepijí a vodu vstřebávají hlavně z pevné stravy, kterou jim granule nabídnout nemohou (vody obsahují zhruba jen 10 %). Nedostatečný příjem vody přitom kočkám nezřídka působí močové problémy. Druhý typ, vlhké krmivo nebo krmivo s vysokým obsahem vody, zastupují na trhu nejrůznější kapsičky pro kočky, paštiky a konzervy, které obsahují maso a vedlejší živočišné produkty spolu s omáčkou nebo vlastní šťávou, popřípadě zeleninou. Nelze jednoznačně určit, který typ krmiva je lepší, lze ale říci, že vlhčí krmivo zajistí kočce zároveň i vyšší přísun tekutin (obsahuje jich až 80 %), suché pak zase příznivě působí na kočičí chrup a vydrží v misce déle „čerstvé“. Ideální je oba typy kombinovat.

Detail odstavce: Z čeho se vyrábí
Zdroj: Granule pro kočky
Zveřejněno: 1.10.2015

JSOU TO LEDVINY A NEBO JDE O BOLEST ZAD

Bolest obecně

Dnes víme, že bolest není jenom signál toho, že se děje něco špatného, ale že bolest sama o sobě může být nemoc. Nejdůležitějším zdrojem informací o samotné bolesti je pro lékaře samozřejmě ten, kdo jí trpí. Nemocný by se proto měl pokaždé snažit o nejvěrohodnější a nejpřesnější popis bolesti. Na lékaři pak je, aby podrobně zjistil místo bolesti, kdy a za jakých okolností bolest vzniká, při čem se nemocnému uleví, jak bolest kolísá během dne a noci, jaký má vliv na spánek a na příjem potravy a podobně.

V určování intenzity bolesti mohou napomoci nejrůznější pomůcky a zjednodušení, nejznámější je takzvaná vizuální analogová stupnice. Pacient na stupnici 1 až 10 označí, kam by sám svou bolest zařadil z hlediska síly, kdyby 0 znamenala žádnou bolest a 10 nejhorší možnou, nesnesitelnou. Hlavní zásadou musí být, že pacient sám ví nejlépe, jak ho to bolí, a zdravotnický personál musí nemocnému vždy při jeho výpovědi o bolesti věřit.

Dělení bolesti

Podle trvání bolest můžeme dělit na akutní a chronickou.

Akutní bolest přímo souvisí s vyvolávající příčinou a je zpravidla spojena s dalšími reakcemi organismu, jako bušení srdce, zvýšený krevní tlak, pocení, úzkost a podobně. Je řešena v rámci různých onemocnění všemi medicínskými obory a její léčba bývá jednoznačná a efektivní, to znamená, že bolest ustává, je-li tkáňové poškození zhojeno.

Chronická bolest není doprovázena podobnými reakcemi jako bolest akutní, protože nemocný se na bolest adaptuje, zvykne si na ni. Její léčba je složitější a většinou je nutné spojení sil odborníků různých specializací. Může velmi negativně ovlivnit kvalitu života nemocného jednak působením vlastního fyzického utrpení, ale také změnami nálady se zvýšením úzkosti a deprese, poruchami spánku, narušením sociálního a rodinného zázemí a omezením pracovní schopnosti. U chronické bolesti dochází k předrážděnosti nervových vláken vedoucích bolest, které pak reagují nejen na signály bolesti, ale i na jiné podněty, jako je tlak nebo i jen lehký dotyk. Tato předrážděnost trvá často ještě dlouho poté, co byla vlastní příčina bolesti odstraněna. Čím déle se otálí s vhodnou terapií, tím hlouběji se bolest zavrtává do paměti nervových buněk.

Téměř každá bolest je snesitelná, pokud je její konec v dohledu. Chronická bolest se však nemocnému zdá bez konce. Pokud trvá déle než zhruba tři měsíce, je jasné, že se bolest osamostatnila, už není doprovodným jevem onemocnění, ale stala se sama nemocí. Postupně se zmocňuje celého života, dostává se do popředí a stává se jeho jediným obsahem. Bolest nemocného izoluje, izolace se stává příčinou dalšího utrpení a osamění. Nemusí se přitom nutně jednat jen o bolest, která přináší tento bludný kruh – každý chronický a obtížně řešitelný problém, ať už je to nevyléčitelná nemoc, nebo cokoli jiného, nás může dostat do podobné situace.

Podle původu bolest rozdělujeme na nociceptivní (bolest vztahující se přímo ke skutečnému poškození tkáně) a bolest neuropatickou (bolest vzniklou v důsledku poškození nervového systému na různé úrovni).

Nociceptivní bolest vzniká podrážděním speciálních čidel neboli receptorů, kterými se bolest vnímá. Mohou být buď v kůži, svalech a kloubech, pak je nazýváme somatické, nebo jsou přímo v jednotlivých orgánech a pak se nazývají receptory viscerální.

Somatická bolest se dá většinou snadno lokalizovat a popsat.

Viscerální (orgánová) bolest může být přenesena do jiných, zdravých částí těla, čímž značně zkomplikuje rozpoznání onemocnění i volbu správného postupu léčby. Pro lepší představu: například bolest způsobená zánětem nebo nádorem slinivky břišní se může projevit jako bolest v zádech a podobně.

Neuropatická bolest nevzniká podrážděním receptorů jako bolest nociceptivní, ale poškozením částí nervového systému. Pro člověka nemá žádný kladný význam, nefunguje jako varovný ani obranný signál. Charakteristické pro ni je, že vnímání působení některých podnětů na organismus je zkreslené. Například dosud nebolestivé podněty jako třeba dotek oděvu jsou vnímány jako bolestivé. Neuropatická bolest je nejčastěji chronická a je spojena s negativními psychickými pocity – pocity úzkosti, strádání. Může mít velmi rozmanitý charakter. Někdy je stálá, jindy chvilková, může být ostrá a prudká, nebo jen mírná, většinou však velmi nepříjemná. Tato bolest vzniká poškozením nervových struktur. Ty mohou být poškozeny různým způsobem – zánětem, přímým poškozením, infekcí, nádorem, ischémií a podobně. Může vzniknout i jako důsledek léčby, například bolest po ozařování, po amputaci prsu a podobně. Bolest takto způsobená bývá pociťována rozličně, například jako pálení, škubání, bodání, brnění či píchání. Neuropatická bolest vzniká charakteristicky u pásového oparu, zánětů nervů, cukrovky, cévních chorob, nádorových onemocnění, poúrazových a pooperačních stavů i dalších chorob.

Nádorová bolest je často bolest smíšeného původu, tedy jak nociceptivní, tak neuropatická. Stále bohužel přetrvává představa, že k onkologickému onemocnění bolest patří a musí být snášena. Dlužno říct, že se s tímto názorem může nemocný setkat i u některých lékařů. Opak je však pravdou – v současné době jsou lékaři schopni až u 95 % pacientů s nádorovým onemocněním bolest odstranit, nebo aspoň výrazně zmírnit na snesitelnější úroveň. Bolesti u nádorových onemocnění mohou být způsobeny vlastním nádorem – jeho růstem, tlakem na nervové struktury, na pouzdro obepínající orgány, velmi bolestivé jsou postižené kostní struktury a páteř. Dále mohou bolesti vznikat při onkologické léčbě – při diagnostických a operačních výkonech, vedlejšími účinky chemoterapie a ozařování, z celkového oslabení organismu během nemoci, bolestivý může být otok končetiny po operaci prsu a podobně. Nemocný však může trpět i bolestí, která přímo nesouvisí s nádorem ani s jeho léčbou – bolesti hlavy, zubů, zad. Většinou se stává, že onkologický pacient netrpí jen jedním typem bolesti, ale jednotlivé typy se kombinují a mění.

Detail odstavce: Bolest obecně
Zdroj: Jsou to ledviny a nebo jde o bolest zad
Zveřejněno: 28.6.2017

ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY

Neesenciální aminokyseliny

Z hlediska syntézy v těle člověka lze aminokyseliny rozdělit na dvě skupiny – esenciální a neesenciální. Esenciální aminokyseliny jsou takové, které si člověk (potažmo někteří zástupci fauny, například primáti či drůbež) nedokáže (dostatečně) sám vytvořit a které je tedy nutno přijímat v potravě. Pro každou živočišnou skupinu jsou přitom esenciální jiné kyseliny.

Detail odstavce: Neesenciální aminokyseliny
Zdroj: Esenciální aminokyseliny
Zveřejněno: 15.3.2018

diskuse k tomuto tématu

Re: Re: Re: proteiny jsou nejlepší

aha, tak to jsem teda nevěděl... no a kterej je teda na tom nejelpé? když už tak abych věděl co pořídit...

více >>

Re: proteiny jsou nejlepší

a není jedno který si ty protejny člověk koupí? já se teda v tom moc nevyznám, ale napadla mě tahle otázka...

více >>

proteiny jsou nejlepší

zdravím vás tady. já jsem zastáncem toho že čím víc jich je tím je to lepší ;) já si pravidelně kupuji...

více >>

Re: Re: proteiny jsou nejlepší

no uplně jedno to není... čím víc proteinů je v koktejlu tím je to lepší žejo ;) to je docela logické......

více >>

další diskuse   

nabídka obchodu

Pharmanex OVERdrive® - snížení únavy a vyčerpání 90 cps

Pharmanex OVERdrive® - snížení únavy a vyčerpání 90 cps

OVERdrive® poskytuje směs vitamínů B, antioxidantů, minerálních kofaktorů, proteolytických enzymů a unikátních elektrolytů. Tyto složky společně podporují normální metabolismus energie během fyzické námahy a zotavení svalů po cvičení, zatímco také pomáhají chránit proti volným radikálům, které jsou produkovány během cvičení. Dodání je do cca 5-7 pracovních dnů. OVERdrive® PŘÍNOSY Doplňování vitamíny...

Cena: 825 Kč
Koupit  koupit

Paul Mitchell KERAVIS Tea Tree Hair Lotion - kúra proti vypadávání vlasů

Paul Mitchell KERAVIS Tea Tree Hair Lotion - kúra proti vypadávání vlasů

Vydatná čistící a ošetřující kúra k prevenci proti vypadávání vlasů s olejem Tea Tree, kopřivou, mátou, levandulí a oregánem. Výrobek vhodný pro mastné vlasy a pokožku. Obsahuje minerály a extrakty z léčivých rostlin. Paul Mitchell KERAVIS Tea Tree Hair Lotion amp; Tea Tree Oil - kúra k prevenci proti vypadávání vlasů pro mastné vlasy s minerály a extrakty z rostlin. Obsah: 12 ampulí, 1 ampule = 6mlObsahuje...

Cena: 820 Kč
Koupit  koupit

Paul Mitchell Tea Tree Hair Lotion KERAVIS Lemon-sage - kúra proti vypadávání vlasů

Paul Mitchell Tea Tree Hair Lotion KERAVIS Lemon-sage - kúra proti vypadávání vlasů

Vydatná čistící a ošetřující kúra k prevenci proti vypadávání vlasů s pečujícím extraktem z čajovníku, levandule, kopřivy a oregána. Vhodné pro jemné, oslabené a řídnoucí vlasy. Paul Mitchell - Tea Tree Hair Lotion KERAVIS amp; Lemon-sage - kúra k prevenci vypadávání vlasů pro jemné vlasy s obsahem minerálů a extraktů z rostlin.  Obsah: 12 ampulí, 1 ampule = 6mlVýrobek vhodný pro jemné a oslabené vlasy.Obsahuje...

Cena: 820 Kč
Koupit  koupit

Neobotanics Spirulina BIO 500mg

Neobotanics Spirulina BIO 500mg

Spirulina v BIO kvalitě té nejvyšší kvality, což dokazují certifikáty a laboratorní analýzy. Obsahuje širokou škálu vitaminů, minerálních látek, esenciálních aminokyselin a antioxidačních pigmentů, zejména beta karotenu, chlorofylu a fykocyaninu. Bio Spirulina Neobotanics je přírodní doplněk stravy, který spadá mezi tzv. “zelené superpotraviny”, tedy potraviny zelené barvy, které mají vynikající nutriční...

Cena: 170 Kč
Koupit  koupit

Energy Regalen 30 ml

Energy Regalen 30 ml

Doplněk stravy. Ovlivňuje dráhu jater, žlučníku, žaludku, sleziny, dráhu řídící a opasku. Regalen je bioinformační širokospektrální regenerační přípravek, vyrobený podle moderních poznatků fytoterapie, psychotroniky, krystalterapie a biorezonance, ovlivňuje především dráhu jater, žlučníku, žaludku, osrdečníku, tří zářičů, a tím i problémy, které se vztahují k jejich nedostatečné funkci. Játra jsou...

Cena: 461 Kč
Koupit  koupit

Avita LIPOSOMAL VITAMIN B12 120 ml

Avita LIPOSOMAL VITAMIN B12 120 ml

Lipozomální vitamín B12. Popis: Přispívá ke správné tvorbě červených krvinek Používáme aktivní metylkobalaminovou formu B12, ne kyanokobalaminovou B12 Vitamin B12 podporuje naši nervovou soustavu a duševní schopnosti Přispívá ke správně fungujícímu a zdravému metabolizmu Je nezbytný pro zdraví srdce Je velmi důležitý pro náš mozek, který díky němu může produkovat hormony potřebné pro klidný spánek Pomáhá...

Cena: 1035 Kč
Koupit  koupit

Energy RENOL 30 ml

Energy RENOL 30 ml

Doplněk stravy. Osvědčuje se především při poruchách na dráze ledvin a močového měchýře. Renol je bioinformační přípravek se širokospektrálním regeneračním účinkem je vyroben podle moderních poznatků fytoterapie, psychotroniky, krystalterapie a biorezonance. Renol ovlivňuje zejména dráhu ledvin a močového měchýře, sleziny, žaludku, boční větev dráhy žlučníku, a tím i problémy, které souvisejí s nedostatečnou...

Cena: 461 Kč
Koupit  koupit

Monoderma C10 + Monoderma A15 - zvýhodněný balíček pro pleť

Monoderma C10 + Monoderma A15 - zvýhodněný balíček pro pleť

Obsahuje: čistý vitamín C 10% (Kyselina L-askorbová) a čistý vitamín A 15. Důležité antioxidanty pro pokožku. Čistý vitamín C 10% (Kyselina L-askorbová), který velmi dobře působí proti pigmentaci pleti a omlazuje pokožku. Měsíční terapie zredukuje nadměrnou pigmentaci až o 50% a jemné vrásky až o 39%! Hlavními výhodami vitamínu C v oblasti estetické dermatologie je jeho schopnost zvýšit produkci kolagenu...

Cena: 870 Kč
Koupit  koupit

Monoderma C10 - čistý vitamin C proti pigmentaci a na omlazení pleti

Monoderma C10 - čistý vitamin C proti pigmentaci a na omlazení pleti

Čistý vitamín C 10% (Kyselina L-askorbová), který velmi dobře působí proti pigmentaci pleti a omlazuje pokožku. Měsíční terapie zredukuje nadměrnou pigmentaci až o 50% a jemné vrásky až o 39%! Hlavními výhodami vitamínu C v oblasti estetické dermatologie je jeho schopnost zvýšit produkci kolagenu a elastinu v kůži, což jsou látky, které udržují mladý vzhled pokožky. Dále redukuje melanin obsažený...

Cena: 470 Kč
Koupit  koupit

Barnys Kolostrum 30 kapslí - pro podporu imunity

Barnys Kolostrum 30 kapslí - pro podporu imunity

Kolostrum (colostrum) představuje hodnotný zdroj látek, které pomáhají k podpoře imunitního systému u dětí i dospělých. Barny’s Kolostrum jako jediné v ČR garantuje minimálně 30 % imunoglobulinů v jedné kapsli. Doplněk stravy. Užívání preparátu Barny´s Kolostrum doporučujeme: při oslabení organismu po léčbě antibiotiky u osob s oslabenou obranyschopností při alergii u osob s opakovanými infekcemi...

Cena: 315 Kč
Koupit  koupit

Energy Tribulus terrestris 30 ml

Energy Tribulus terrestris 30 ml

Obsahuje vysoce koncentrovaný extrakt a působí na pohlavní orgány a hormonální aktivitu u mužů i žen. Zajišťuje normální funkci močové soustavy. Tribulus terrestris je nejvíce žádán a propagován díky svému nezame?nitelnému vlivu na hormonální systém. Obsahuje mnoho významných látek, jako jsou fytosteroly (rostlinné „anabolické steroidy“), sapogeniny, alkaloidy, avonoidy, tr?ísloviny, pryskyr?ice, bílkoviny,...

Cena: 536 Kč
Koupit  koupit

Pharmanex LifePak® 60 sáčků

Pharmanex LifePak® 60 sáčků

Udržet si zdraví po celý život začíná u správné stravy. Vědecké důkazy, které prokazují přímou souvislost mezi špatnou výživou a degenerativními chorobami, o kterých se předtím předpokládalo, že spolu nesouvisí, narůstají. Lidem je stále více připomínán význam zdravé stravy. Rostoucí počet lidí přechází na zdravější výběr a zdroje jídla, nicméně moderní životní styl ztěžuje konzumaci doporučených množství...

Cena: 2390 Kč
Koupit  koupit

Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil 140 ml

Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil 140 ml

Hedvábně jemný olejový čistič pleti Lipid Balance Cleansing Oil pro všechny tipy pleti včetně citlivé. Tak jemné čištění pleti jste dosud nezažili... Jemný ...  Lipid Balance Cleansing Oil má hedvábnou konzistenci, která se krásně rozprostírá na pleti a v kombinaci s vodou utváří mléčnou emulzi. Po jejím smytí je pleť pružná a zářivá. Obsažený slunečnicový olej pleť vyživuje a při masáži zjemňuje,...

Cena: 750 Kč
Koupit  koupit

Energy Organic Sacha Inchi 100 ml

Energy Organic Sacha Inchi 100 ml

Zdroj nenasycených mastných kyselin v ideálním poměru 3,6,9 se vstřebatelností 96%. Přípravek obsahující olej ze semen Sacha Inchi (Plukenetia volubilis). POPIS: NEJKVALITNĚJŠÍ ROSTLINNÝ ZDROJ NENASYCENÝCH MASTNÝCH KYSELIN OBSAH AŽ 90 % PŘI 96% VSTŘEBATELNOSTI OBSAŽENY V IDEÁLNÍM POMĚRU Amazonie je svět sám v sobě. Nejrozmanitější a z přírodního hlediska nejbohatší oblast na celé naší planetě. Je...

Cena: 325 Kč
Koupit  koupit

Konopná mast BALCANN DUBOVÁ KÚRA

Konopná mast BALCANN DUBOVÁ KÚRA

Na praskliny a odřeniny. Konopná mast s vysokým podílem hojivé dubové kúry zajistí ideální péči o suchou, popraskanou a svědící pokožku. Použité účinné látky jsou známy jako osvědčený regenerační prostředek při aplikaci na kůži s prasklinami a odřeninami. Je o nich známo, že napomáhají účinně odstraňovat akutní i dlouhodobé potíže a působí velice příznivě na celé tělo. Konopná mast slouží při péči...

Cena: 280 Kč
Koupit  koupit

Energy BALNEOL 110 ml

Energy BALNEOL 110 ml

Bioinformační aromatická koupel s vysokým obsahem huminových látek a vybranou směsí éterických olejů. Regenerační vliv na zánětlivou pokožku a příznivě působí i při kožních chorobách jako jsou různé druhy oparů, ekzémů a lupénka. Koupel je nepěnivá a vysoce koncentrovaná – 110 ml Balneolu odpovídá 400 ml jiné běžné koupele. Balneol obsahuje výtažky z grepu, túje, jalovce, kafrovníku, litsey a styraxu....

Cena: 410 Kč
Koupit  koupit

Energy DROSERIN 50 ml

Energy DROSERIN 50 ml

Droserin je bioinformační širokospektrální regenerační krém s vyváženým bylinným komplexem a vysokým obsahem termální vody vřídla Podhájská. Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídící frekvence podkorových center mozku regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací a k vyvolání zpětného regeneračního procesu....

Cena: 330 Kč
Koupit  koupit

Energy Barley

Energy Barley

Mladý ječmen je bohatým přírodním zdrojem potřebných živin, minerálů a vitaminů, ale výjimečný je především vysokým obsahem více než 20 živých enzymů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin, které jsou snadno využitelné pro zdravý růst organismu, a ideální pro prevenci patologických stavů. Je bioinformační přípravek vyrobený podle zásad ekologického zemědělství. Barley neobsahuje žádné příměsi,...

Cena: 515 Kč
Koupit  koupit

Barny´s VirusBlock

Barny´s VirusBlock

Doplněk stravy. Nastartování normální funkce imunitního systému při prvních příznacích jeho oslabení - *obsažené složky se podílejí na rychlé podpoře normální funkce imunitního systému. Užívání 5 dnů a dost. Barny´s VirusBlock™ svým složením vychází z nejprodávanějšího doplňku stravy v Kanadě na chřipku a nachlazení. Barny´s VirusBlock™ forte obsahuje standardizované rostlinné extrakty ženšenu, aloe...

Cena: 203 Kč
Koupit  koupit

Nu Skin Tru Face® Line Corrector 30 ml

Nu Skin Tru Face® Line Corrector 30 ml

Tru Face Line Corrector obsahuje revoluční pro-kolagenové peptidy, které pomáhají zjemnit střední až hluboké linie kolem úst, očí a na čele za pouhé 4 týdny! Palmitoyl oligopeptide a palmitoyl tetrapeptide-7 odesílají do buněk produkujících kolagen věk odvracející signály, které pomáhají snížit výskyt středních až hlubokých linií a podporují tak mladistvěji vypadající pleť.   UPOZORNĚNÍ: Dodání je...

Cena: 1557 Kč
Koupit  koupit

Energy BALNEOL PROFI 1000 ml

Energy BALNEOL PROFI 1000 ml

Je bioinformační aromatická koupel s vysokým obsahem huminových látek a vybranou směsí éterických olejů. Harmonizuje dráhu močového měchýře, ledvin, sleziny, tří zářičů, jinovou pojivovou, tlustého střeva, spojnici tenkého střeva a další.Koupel je nepěnivá a vysoce koncentrovaná – 110 ml Balneolu odpovídá 400 ml jiné běžné koupele. Balneol obsahuje výtažky z grepu, túje, jalovce, kafrovníku, litsey...

Cena: 1299 Kč
Koupit  koupit

Energy Spirulina Barley 200 tablet

Energy Spirulina Barley 200 tablet

Doplněk stravy. Spirulina Barley ovlivňuje především energetické dráhy žaludku, slinivky a sleziny, tenkého a tlustého střeva, jater, žlučníku, srdce, osrdečníku a tří zářičů. je bioinformační přípravek obsahující kombinaci sladkovodní řasy Spirulina a extraktu z mladého ječmene.Spirulina je bohatá na rostlinné bílkoviny, beta-karoten, železo, vitamin B12, vzácnou esenciální mastnou kyselinu GLA a...

Cena: 515 Kč
Koupit  koupit

Annabis Atopicann 100 ml

Annabis Atopicann 100 ml

Přírodní, vysoce účinný ošetřující konopný krém pro péči o problematickou pokožku (lupénka, atopie). Vhodný i pro děti od 0-3 let. Atopicann s vysokým obsahem konopí a řadou dalších účinných přírodních látek obsažených v originální receptuře, např. kokosový olej, mořská sůl, zinek, koloidní stříbro kůži zjemňuje, vyhlazuje, podporuje její regeneraci, vyživuje a zanechává zklidňující pocit. Pravidelnou...

Cena: 239 Kč
Koupit  koupit

Barnys Mike™ Benexia® - semínka Chia

Barnys Mike™ Benexia® - semínka Chia

Mike™ Benexia® – semínka Chia – nejbohatší přírodní zdroj omega 3 nenasycených mastných kyselin, dále obsahuje vysoké množství vitamínů, antioxidantů, minerálů, proteiny a vlákninu. Obrovská nutriční kapacita zajišťuje organizmu významné látky zcela přirozenou a využitelnou cestou. Mike™ Benexia® – její místo je někde uprostřed mezi léky a doplňky stravy. Mike™ Benexia® splňuje standardy pro udělení...

Cena: 249 Kč
Koupit  koupit

Konopný olej CANNOL 100 ml

Konopný olej CANNOL 100 ml

Masáže, koupele, vlasy. Velmi kvalitní konopný olej s příznivými účinky pro tělo. Pečlivě vybrané účinné látky napomáhají k dokonalému uvolnění svalstva a regeneraci. Konopný olej s vysokým obsahem esenciálních nenasycených mastných kyselin omega 3-6, vitaminů A, B1, B2, B6, C, E,  fytosterolů, fytinu a řady důležitých minerálních látek. Obsažené přírodní látky se v minulosti osvědčily díky svým schopnostem...

Cena: 270 Kč
Koupit  koupit
Stránky o Activ Aloe

Stránky www.zbozi-kosmetika.cz
nejčtenější články

tepova frekvence | formule rzs proti artroze | kořen jazyka rakovina | uhlovodanová dieta | jak rychle srazit tlak | jaká může být příčina pálení rtů | mačingová jídelníček

SiteMAP